Ananas - uprawa i rozmnażanie
- Zaczarowany
- 200p
- Od: 8 mar 2007, o 10:57
- Zaczarowany
- 200p
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No kochani - widzę, że macie świetną zabawę! Ubawiłam się, czytając o tych ruszających się korzonkach .
Ale oczywiście trzymam kciuki za Wasze ananasy!
Ech, żeby ktoś mi tak łopatologicznie pisał np. o sadzeniu i pielęgnacji drzewek owocowych
- od razu ogrodnictwo byłoby łatwiejsze....
Ale oczywiście trzymam kciuki za Wasze ananasy!
Ech, żeby ktoś mi tak łopatologicznie pisał np. o sadzeniu i pielęgnacji drzewek owocowych
- od razu ogrodnictwo byłoby łatwiejsze....
Pozdrawiam serdecznie
- ariel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 paź 2006, o 22:46
- Kontakt:
Niecięte liście, czyli te, które wyrastają bezpośrednio z rozety, dwa dokładnie, najmłodsze.aurynka pisze:To Ty masz jakieś niecięte?ariel pisze:niecięte liście zielone
Ananas wsadzony z powrotem, tylko chwilowo był poza doniczką ;)aurynka pisze:A skąd wiesz, że się coś tam rusza? Dalej masz wyciągniętego?ariel pisze:Jeżeli korzonki ananasa się ruszają to mój ananas ma korzonki
Ja nie podlałam swojego ani razu od czasu wsadzenia, bo cały czas ma wilgotną ziemię pomimo tego, że stoi na południowym parapecie i przez większość dnia pada na niego słońceZaczarowany pisze:]Najśmieszniejsze jest to że miałem podlewać raz w tygodniu a zapomniałem, w jakim dniu ostatnio podlałem. Musze pomacać ziemie i podlać.
- Zaczarowany
- 200p
U mnie małe zmiany. Jeden już prawie całkiem usechł. Nie wyrzucam go jednak, bo nadal wierzę. Akcja ananas może się ponieść z rozeta, która była bardzo poniszczona gdzie owoc był kupiony żeby go zjeść a nie żeby drzewko wyhodować.
Świetnie wygląda rozeta w wodzie. Ma już sporę korzonki. Jutro wrzucę foto.
Zapraszam tych, którym nie udało się ukorzenić ananasa w ziemi do spróbowania sposobu z wodą!! Chętnie pomogę.
Świetnie wygląda rozeta w wodzie. Ma już sporę korzonki. Jutro wrzucę foto.
Zapraszam tych, którym nie udało się ukorzenić ananasa w ziemi do spróbowania sposobu z wodą!! Chętnie pomogę.