Jak i kiedy ciąć róże wiosną ?
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lucynko wyjaśnij różanemu laikowi co to znaczy "nad oczkiem na zewnątrz krzewu"?Grandiflora pisze:Dodam tylko,że nad oczkiem na zewnątrz krzewu
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki Haniu,tak właśnie myślałam,ale potrzebowałam potwierdzenia.
Pierwszy raz będę cięła swoje róże i zabieram się właśnie na pogłębienie wiedzy na ten temat.
Mam róże rabatowe,jedną wielkokwiatową,jedną wielokwiatową,jedną pnącą Sympathie.
Jak się trochę ociepli postaram się wkleić ich zdjęcia z prośbą o poradę w sprawie cięcia.
Pierwszy raz będę cięła swoje róże i zabieram się właśnie na pogłębienie wiedzy na ten temat.
Mam róże rabatowe,jedną wielkokwiatową,jedną wielokwiatową,jedną pnącą Sympathie.
Jak się trochę ociepli postaram się wkleić ich zdjęcia z prośbą o poradę w sprawie cięcia.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Uprzejmie donoszę, że wczoraj obcięłam po raz pierwszy wszystkie swoje zeszłoroczne róże! Już drugi dzień trzęsą mi się ręce
Za dwa tygodnie przekonam się, czy to przeżyły, ale jeśli nie, to i ja chyba zejdę
A wszystko przez te Wasze oczka i forsycje, krótko mówiąc PRZEZ WAS! No i co teraz doradzicie?
Za dwa tygodnie przekonam się, czy to przeżyły, ale jeśli nie, to i ja chyba zejdę
A wszystko przez te Wasze oczka i forsycje, krótko mówiąc PRZEZ WAS! No i co teraz doradzicie?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- dtlissa
- 200p
- Od: 29 mar 2007, o 22:23
Oj kobiety,
ja swoja niektore roze tez juz podcielam... ale one juz nowe liscie ( wlasciwie listki ) wypuscily... musialam ciac, bo gora byla przemarznieta i zczerniala ... a wiosna w powietrzu pachnialo
musza przezyc, maja byc silne jak ich opiekunka
pozdrawiam
ja swoja niektore roze tez juz podcielam... ale one juz nowe liscie ( wlasciwie listki ) wypuscily... musialam ciac, bo gora byla przemarznieta i zczerniala ... a wiosna w powietrzu pachnialo
musza przezyc, maja byc silne jak ich opiekunka
pozdrawiam
Witam w ogrodzie... (NL1)
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
Oj miały pączki, miały, bo skąd bym wiedziała gdzie ciąć
Ale mimo rękawic łapy mam całe pokancerowane, a mięśnie obolałe od kucania i cięcia sekatorem. I to już tak co roku będzie? Brrr...
Ale mimo rękawic łapy mam całe pokancerowane, a mięśnie obolałe od kucania i cięcia sekatorem. I to już tak co roku będzie? Brrr...
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
niestety Naleweczko bedzie jeszcze gorzej ........bo beda coraz wieksze i bedzie ich przybywać!
u smoka juz 150! nie liczac patyków w doniczkach .........4 juz poszły pod gilotyne bo obgryzły je jelenie ,psy i zajace :x ........reszta śpi!
u smoka juz 150! nie liczac patyków w doniczkach .........4 juz poszły pod gilotyne bo obgryzły je jelenie ,psy i zajace :x ........reszta śpi!
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
Coma, nie "przycina", tylko "obgryza", smoczyca ma współpracowników, zające, wilki, niedźwiedzie i co tam jeszcze
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Nie, Słoneczko.Nalewka pisze:Oj miały pączki, miały, bo skąd bym wiedziała gdzie ciąć
Zieleń Miejska robi to nożycami do żywopłotów.
Efekt - taki sam przy rabatówkach.
Resztę, zwłaszcza tych cennych, niestety trzeba dopieszczać ręcznie
lub zostawić angielkom naturalne pokroje.