Zaczynam - rogalm1 cz.1
Dorotko, pogoda była koszmarna, sadziliśmy wszystko w takim tempie, że nie wiem jak się to wszystko poprzyjmuje, bo oprócz darów od Ciebie mieliśmy jeszcze kupione drzewka i krzewy owocowe! Jedyny plus to taki, że nie trzeba było podlewać. Szkoda nam było nawet czasu na robienie zdjęć więc nie zostało udokumentowane jak komicznie wyglądaliśmy w pelerynach!
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Moniko nie krepuj się pytaj śmiało,ja też to robię.rogalm1 pisze:bogusia177 bardzo Ci dziękuję, trochę mi będzie głupio pytać o każdą roślinkę na tym forum ale może jakoś dojdę kiedys z tym do ładu, boję się że w jednej części będą same rośliny które kwitną w kwietniu a w drugiej takie późnojesienne, ale trudno....
Jeżeli chodzi o termin kwitnienia, to jeden rok przebolejesz.
Dokładnie tylko obserwuj,kiedy co kwitnie ,potem sobie pomieszasz rośliny na rabatkach.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Moniko, zanim rośliny będą na "swoim miejscu" to trochę czasu upłynie.rogalm1 pisze: Mam takie pytanie czy gdzieś na forum był poruszany temat które kwiatki najlepiej posadzić koło jakich, bo my na razie sadzimy jak leci, dokładnie jak dostajemy ale myślę że tworzymy piękny chaos! Może ktoś mógłby mi coś doradzić....
Każda z nas przesadza rośliny i to nie raz, aby w końcu znalazły się tam gdzie pasuje im miejsce i wyglądają najlepiej.
Więc się nie martw, że sadzisz jak leci. A może z tego "chaosu" - jak piszesz - wyjdzie całkiem coś fajnego ?
Sadzę jak szalona! Całą kotłownię w szkole w której pracuję zajęłam na szkółkę... oby tylko nikt nie chciał tam czegoś sprawdzać.... A co mogłabym posadzić między żonkilami (a może to są narcyze?), bo mam ich dość długi rządek a już niedługo przekwitną i będzie tam smutno, a że je dostałam jako pierwsze to są, że tak powiem na wejściu!