Storczyki platynkowe

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p
Od: 8 cze 2008, o 22:32

Post »

teraz wstawiam pachnące: jaśmin, bez, pomarańcza i cytryna razem :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
platynka :)
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Platynko, ja tylko tyle: ooooooooooooooo :shock: :shock: :shock: Widok niesamowity :roll: :roll:
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie, no koniec świata! Ja się chyba pochlastam! Gdybym tak miała w domu, to bym się w ogóle z niego nigdzie nie ruszała, tylko siedziała i gapiła.
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

to jeszcze dołożę kilka zdjęć: lilak z tesco; sabotek z allegro, seryjna ślicznotka, ma jeszcze dwa pączki; dzisiejsze znaleziska z kwiaciarni, w tym miniaturka dwupędzikowa... wybaczcie jakość zdjęć, nie mój aparat i nie było słońca...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Platynko jak Ty to robisz, że zawsze masz takie phalaenopsisy które ja też chcę miec? ;:152 - Dopisałam lilaka do listy życzeń :)
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

a ten lilak to tak z przypadku... stał,biedny,więc go wzięłam... ma dwa pędy skierowane w prawo, dużo pączków, jest taki stonowany, szlachetny :)

A JAK SIĘ OPIEKOWAĆ SABOTKIEM I MILTONOPSIS?
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Platynko, ja jestem w szoku i pełna podziwu dla Twoich stotczyków i ta ilość powalające :P
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Platynko, ale zaszalałaś ;:111
sabotek prześliczny, a ta biała miniaturka rzuciła na mnie urok, już wiem czego będę szukać ;:183
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Aankaa
500p
500p
Od: 11 kwie 2008, o 12:31

Post »

Wracając do Twoich zdjęć, bardzo podoba mi się zestawienie bordowego i białego z ciemną warżką....Super wyglądają obok siebie :twisted: . Ja czekam na rozkwit pąków mojego białego, bo mam tylko jednego i na dodatek nie pamiętam z jaką warżką. Jak tylko rozkwitnie, to czym prędzej uzupełnię moją kolekcję.

Jak będziesz miała ochotę to zrób kilka fotek tym dwóm pięknościom. :D
Awatar użytkownika
Smoczyca
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 2 cze 2008, o 18:57

Post »

Tak tutaj cudownie, że mogłam bym zostać na zawsze :lol: Przepiękne okazy i rewelacyjnie potrafisz uchwycić ich piękno na zdjęciach :wink: - rameczki też mi sie bardzo podobają-dodają jeszcze odrobinę magii do zdjęć. Poruszyliście temat cen...ja wczoraj kupilam miniaturke w LM za 16 zł w bardzo dobrym stanie. Natomiast calkiem niedawno w OBI...to cala historia.
Półka "reanimacyjna" jak ją nazwał mój mąż...storczyki w kiepskim stanie, niektóre nawet bardzo kiepskim...pisze, że przecena. Wybrałam jedną "sierotkę" - złamany pęd kwiatowy, zalany niemiłosiernie...M rusza z doniczką do sprzedawcy i pyta "ile??" Pan odpowiada 10 zł. M wraca do mnie przeczesującej nadal półkę i podaję cene.Uśmiechnęłam się i po kilku słowach M rusza znowu do tego miłego Pana. Mówi do niego "żona powiedziała, że takie biedactwa powiniście za darmo rozdawać ale za 5 bierze" :D Było jeszcze przy tym troche hihi haha, ale w efekcie mam falenopsisa, który mam nadzieje ładnie zakwitnie za...może nawet kilka miesiecy, ale czy to ważne kiedy-ważne żeby przeżył. Jeżeli, ktoś wie jak zadbać o storczyka czasem w kiepskim stanie to naprawde warto sie troche potargować :wink: Dla mnie to wielkie wyzwanie, ale jak na razie całkiem nieźle mi to wychodzi-bez tego forum i Waszej wiedzy nie podjęłabym się takiego zadania.
Platynko jeszcze raz gratuluje tej wspaniałej cieszącej oko kolekcji ;:215
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Widzę Smoczyco, że masz podobnie, jak ja. Uwielbiam patrzeć na kwitnące storczyki i wszelkie kwiaty, ale największą przyjemność daje mi uratowanie i sprawienie, że znów zakwitnie. Najdrobniejszy kwiatuszek cieszy wówczas najbardziej.
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

:)) kocham je wszystkie! a z Wami tak lubię dyskutować :) Dziewczyny, Oncidium nadal nie puszcza pędów :( Ale pocieszam się, że podobno potrzebuje rok, by znów kwitnąć

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”