Karczownik ziemnowodny
- Helen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Karczownik - zwierzak, którego chcę się pozbyć!! POMOCY!!!
Współczuje wam, bo nic innego nie mogę. Ja rownież walczę bezskutecznie, ale z nornicami.
- rotos
- 1000p
- Od: 7 mar 2009, o 23:54
Dzisiaj mieliśmy piękne popołudnie. Wziąłem szpadel i zrobiłem rekonesans po zimie. Nie mogłem uwierzyć - ani jednego śladu bytności nornic, karczowników. Każdej poprzedniej wiosny nie było mi tak miło, bo cały ogród był zryty, pełen nor, z zapadającym się nad tunelami trawnikiem.
Cud? - nie bardzo.
Elli3 ma rację! Po prostu zaprzyjaźniłem się z okolicznymi kotami, które uwielbiają polować w moim ogrodzie, czekając na swoje ofiary na słupach płotu. Muszę kiedyś im fotkę zrobić .
Cud? - nie bardzo.
Elli3 ma rację! Po prostu zaprzyjaźniłem się z okolicznymi kotami, które uwielbiają polować w moim ogrodzie, czekając na swoje ofiary na słupach płotu. Muszę kiedyś im fotkę zrobić .
- bukjan
- 200p
- Od: 26 paź 2009, o 15:08
Zrobiłem dzisiaj rekonesans po sklepach. Udałem się nawet do "Chemii" w Oliwie i tak sobie chodząc natknąłem się na stojący kartonik a w nim saszetki trochę przeterminowane z napisem do zwalczania nornic i karczownika produkt włoski. Cena na paczce 5zł, ale że przeterminowane sprzedano mi to po złotówce. Cena niewielka a może pomoże. Będziemy walczyć
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 19 mar 2011, o 19:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję wszystkim za dobre słowo,a może jakaś nazwa tego przeterminowanego środka?!
- bukjan
- 200p
- Od: 26 paź 2009, o 15:08
Zdjęcie z nazwą wstawiłem w dziale Supersekcje HOT w wątkach "Kret, nornica czy ..."
-
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
Oseski karczowników zjadają też ryjówki, więc jakby co ryjówek pomyłkowo nie tępić.. one są mięsożerne.
Kot kontra karczownik, mysz, nornica...
Kotów mam stado,jeśli uplują nornicę,to przypadek.Kot nie wcdhodzi pod ziemię,nornica rzadko
wychodzi na powierzchnię.Kot mój upolował chyba karczownika,położył się i go obserwował.Czasem
delikatnie go łapką szturchnął. A ten, burak nieokrzesany,podskoczył i mojego kotka w ogon ugryzł.
Kocio obraził się i odszedł.
wychodzi na powierzchnię.Kot mój upolował chyba karczownika,położył się i go obserwował.Czasem
delikatnie go łapką szturchnął. A ten, burak nieokrzesany,podskoczył i mojego kotka w ogon ugryzł.
Kocio obraził się i odszedł.
-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
Re: Lilie - uprawa cz.2
Mirzanie, ze tez udało Ci sie jeszcze fotke im cyknać - nieźle u mnie kotów jest 3 ale saaa baaardzo leniwe, wola parówke zjesc w domku niz isc zapolowac
- patasko
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
mirzan, karczownik w żadnym wypadku, goniłem skubańca na rowerze, aż w końcu zwiał. Na liczniku ponad 30km/h to Nornica ruda ;)
Ekspertem nie jestem.Jak ma ogon,spojrzenie wredne a zęby takie że może kawał palca ciachnąć,
to podejrzewam karczownika,bo takiego kiedyś przy bajorku przydybałem.Nornikowate chyba bardziej chomika przypominają.Jak małe to mysz,jak wielkie to wróg u bram.
to podejrzewam karczownika,bo takiego kiedyś przy bajorku przydybałem.Nornikowate chyba bardziej chomika przypominają.Jak małe to mysz,jak wielkie to wróg u bram.
- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
A mi się podoba. Śliczny zwierzaczek. Wiem, że szkodnik, zmimo to awsze mi żal jak widzę jak sie z nimi rozprawiają moje koty... Jakoś lilie mam całe od kilku lat, a donic brak ...
-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
Re: Kot kontra karczownik, mysz, nornica...
Lorrie to moze podrzuc mi te swoje kociaki... bo u mnie sa 3 ale ani jeden nie przynosi takich niespodzianek...., wiec to ja musze za nich polowac a wyczailam kiedys przez okno ze ziemia sie podnosi, to szybko do ogrodu wybieglam i podkopalam tego ryjacego szkodnika, po czym sie okazalo ze to krecik, a cały czas myslalam ze buszuje tam nornica bo byla ciagle ziemia podniesiona(taki tunelik) a nie bylo kopców... zlapalam go za ogonek, wlozylam do wiadra i pojechal na wycieczke do lasu... 15 sekund i juz go nie bylo na powierzchni ziemi