Brzoskwinia z pestki

Drzewa owocowe
ODPOWIEDZ
niedobry
200p
200p
Od: 26 kwie 2008, o 14:35

Post »

haaa!!!!!!!!!....a ja wysadziłem czy wysiałem mnóstwo pestek z nektaryny brzoskwini i moreli...do torfu w skrzynkach zaraz po zjedzeniu i po tygodniu mam równo 70-siąt wykiełkowanych sztuk hehe...teraz suszę następne i eksperymentuję czy wzejdą lepiej niż te nie suszone...to będę miał ze sto drzewek na szpaler hhhhhhh....
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Łomatko!! Niedobry, zjadłeś w ciągu jednego dnia 70 nektarynek, brzoskwiń i moreli ?????
Nie dostałeś dyspepsji??
niedobry
200p
200p
Od: 26 kwie 2008, o 14:35

Post »

hehe...własciwie to był weekend cały i... miałem wspólnika moją żonkę...która może rąbac owoce zamiast śniadania obiadu i kolacji hehe...dlatego np. posadziła sobie 50-siąt agrestów na pniu i zawiesiła w alejce znak...NIEUPOWAŻNIONYM WSTĘP WZBRONIONY... i w świetle prawa upoważniona do agrestów w jej mniemaniu jest wyłącznie ona...już zapowiedziała, że na cały sierpień znika z domu i jak coś to jest pod agrestem...ale w sumie dobrze bo moich borówek itd nie zaatakuje mój szkodnik
Awatar użytkownika
kozula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2008, o 20:42
Kontakt:

Post »

U mnie zaczyna się wielkie żarcie . Nektaryna to drzewo na które nie szkoda miejsca w tunelu . Wysiana z krajowych owoców , w pierwszych trzech latach była trochę wodnista , teraz nabrała właściwej konsystencji i smaku . ;:13 Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam , kozula .
Smolkus1993
200p
200p
Od: 14 lis 2007, o 14:21

Post »

Prosił bym o przerobienie tych zdjęć tzn zakreślenia tych gałązek które mam obciąć ,bedzie w ogóle coś z nich ?

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jeeesooo.
.kozula!!!
Ja się przez te Twoje foty palpitacji serca nabawię :shock: :shock: :shock: jak nie czereśnie w tunelu...to wypasione nektaryny!!
Obrazek ciekawe co Ty tam w tych tunelach jeszcze hodujesz i czym nas zaskoczysz :roll:
Smolkus1993
200p
200p

Post »

judyto a moze ty wiesz co zrobić z moimi brzoskwiniami ?
Awatar użytkownika
kozula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2008, o 20:42
Kontakt:

Post »

judyta pisze:Jeeesooo.
.kozula!!!
Ja się przez te Twoje foty palpitacji serca nabawię :shock: :shock: :shock: jak nie czereśnie w tunelu...to wypasione nektaryny!!
Obrazek ciekawe co Ty tam w tych tunelach jeszcze hodujesz i czym nas zaskoczysz :roll:
Mam jeszcze borówki amerykańskie , ale niestety zdjęć nie robiłam a było komu , 25 siewek winorośli z owoców z Chile , morele ( od niedawna dwie , więc owoców jeszcze nie było , pospolite truskawy , parę kwiatków i to by było na tyle . Druga nektaryna się wypasa na później ( przesmaczna , też siewka ).

Pozdrawiam , kozula .
Smolkus1993
200p
200p

Post »

odpowie ktoś na moje pytanie ?
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Smolkus1993 pisze:judyto a moze ty wiesz co zrobić z moimi brzoskwiniami ?
Ja bym wycięła w tej chwili wszystko co jest suche-bez liści. Ten były suchy przewodnik zetnij do miejsca skad wypuszcza drzewko ulistnioną gałąskę. Resztę zostawiłabym do wiosny, bo straszne maleństwa i nawet bardzo nie ma z czego korony kształtować. Dopiero po przezimowaniu okaże się co jest zbędne. :wink:
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kozula pisze:
judyta pisze:Jeeesooo.
.kozula!!!
Mam jeszcze borówki amerykańskie , ale niestety zdjęć nie robiłam a było komu , 25 siewek winorośli z owoców z Chile , morele ( od niedawna dwie , więc owoców jeszcze nie było , pospolite truskawy , parę kwiatków i to by było na tyle . Druga nektaryna się wypasa na później ( przesmaczna , też siewka ).

Pozdrawiam , kozula .
A może kozulo masz zbędną siewkę nektaryny...u nas tylko morele do zdobycia. Ale mi smaka narobiłaś!
Ja także wysiałam sporo pestek brzoskwiń-po wysuszeniu i przezimowaniu w gruncie sporo wzeszło!
Prawie wszystkie swoje brzoskwinie mam z siewek. W ubiegłym roku dokupiłam dwa drzewka odmianowe-jedno w tym roku będzie miało sporo owoców-pierwszy raz-ciekawe jakie będą :roll:
Smolkus1993
200p
200p

Post »

judyto to teraz w poniedziałek poobcinam to co jest suche w obu drzewkach oraz w 1 i 2 przewodnik do tej gałązki która wypuściła i czekać zobaczyc po zimie co będzie się działo dziękuje za informacje , i jeszcze cos to przy tej jednej brzoskwini przewodnik muszę obciąć na samym dole ?
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Smolkus1993 pisze:Prosił bym o przerobienie tych zdjęć tzn zakreślenia tych gałązek które mam obciąć ,bedzie w ogóle coś z nich ?
Smolkus1993 pisze:Obrazek Obrazek
Ta z tej pierwsze fotki strasznie biedniutka. Nie wiem czy dobrze widać ale na pniu głównym jest jakby rozszczepienie kory..czy coś z tego miejsca wycieka? Trzeba by było zasmarować maścią sadowniczą.
Suchą gałąź odetnij 2-3 cm od pnia.Dobrze by było ze strony tego drzewka, gdyby zechciało wypuścić nowy pęd od korzenia.
Podobnie u drugiej. Suchy przewodnik odetnij ok. 5 cm nad zdrową gałęzią, która będziesz kształtował na przewodnik od następnego roku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OWOCOWE”