Ogródek osiedlowy
- TAJGA 2008
- 1000p
- Od: 5 sie 2008, o 09:44
Lekko to mało powiedziane.... ;:91 z czymś takim spotkali by się po raz pierwszymilka100 pisze:Samanta ja większość tych kamieni nawiozłam z mężem w plecakach na motorach normalnie kabaretsamanta pisze:Ooooo ..... Milko ,widzę że pracowita z Ciebie pszczółka .
Taką ilość kamieni nawieść , to nie lada sztuka. Ogród już zaczyna nabierać kształtów a i roślinek przybywa .
Pozdrawiam . Marta.
ciekawe jak by nas kiedyś policja na drodze do rutynowej kontroli zatrzymała i się spytała:
- a co państwo przewozicie w tych plecakach
- kamienie
no chyba by się lekko zdziwili
,
Róże miniaturowe
ostatnio zachorowałam na róże miniaturowe i dziś przyszła paczka 5 sztukami, 2 różowe i 3 czerwone
już są posadzone w ogródku, niestety miniaturki na zimę trzeba okrywać
już są posadzone w ogródku, niestety miniaturki na zimę trzeba okrywać
milka
ogródek osiedlowy
ogródek osiedlowy
Milko - czy one są płożące, bo nie mogę dobrze rozpoznać na zdjęciu?
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
3 czerwone róże to zwykłe miniaturki takie małe krzaczki a 2 róże różowe to miniaturowe róże okrywowe "tomi"
mlecz mi już zaczyna żółknąć, zwiędł i się skurczył, choć po wczorajszym pierwszym koszeniu od spryskania mniszkiem stwierdzam, że nadal się go trudno kosi, dziś planuje zgrabić skoszoną trawe i dosiać nowej
mlecz mi już zaczyna żółknąć, zwiędł i się skurczył, choć po wczorajszym pierwszym koszeniu od spryskania mniszkiem stwierdzam, że nadal się go trudno kosi, dziś planuje zgrabić skoszoną trawe i dosiać nowej
milka
ogródek osiedlowy
ogródek osiedlowy
rano wygrabiłam skoszoną trawę, trochę powyrywałam chwastów z skalniaka
i poszłam kupić nasiona trawy do Leroy merlin, oczywiście nie skończyło sie na kupieniu samych nasiona, kupiłam sobie 1 róże miniaturową w kolorze żółtym niestety za 12 zł była, oraz 3 zmasakrowane róże chyba wielokwiatowe z wyprzedaży, tylko jedna była opisana a z reszty nie wiem co wyrośnie, w Leroy merlin już sie wycwanili nie robią już zniżek jak kiedyś o 50% na poturbowanych przez los roślinach tylko teraz 30%, mimo wszystko kupiłam 3 róże w cenie 2
kusi mnie żeby sobie jeszcze może z 2 miniaturki kupić takie ładne są
trawa już posiana teraz czekam na mannę z nieba czyli deszcz bo nie mam jakoś siły dziś podlewać
milka
ogródek osiedlowy
ogródek osiedlowy
Te róże to przez zimę w ogródku będziesz przechowywać, bo ja właśnie mam taki zamiar - wkopie je do ogródka i przykryję, tylko jeszcze nie wiem czym, może agrowłókninę kupię...na razie stoją na balkonie. Mannę z nieba, czyli deszcz obiecują w niedzielę.....
- TAJGA 2008
- 1000p
mówisz - maszTAJGA 2008 pisze:Witaj Milko.
POkaż jak teraz wygląda Twój ogródek i skalniak.
Może trochę zbliżeń roślinek skalniakowych.
Pozdrawiam
nie ma jakiś wielkich zbliżeń bo ja teraz do ogródka wchodzić za bardzo nie mogę bo trawę zasiałam, niech urośnie, w ogóle to musiałam dziś 150 litrów ziemi ogrodowej kupić, bo zbyt płytko wygrabiłam trawę i posiane nasiona trawy były na wierzchu, no ale teraz ziemią posypałam i powinno być dobrze.
milka
ogródek osiedlowy
ogródek osiedlowy
Milko - dziękuję za wizytę U ciebie będzie z każdym rokiem coraz bardziej ciasno i kolorowo, masz dużo więcej miejsca do nasadzeń. Twój ogródek będzie w innym stylu bo masz trawnik...a jak większe roślinki będą to i oczko wodne się znajdzie, to bardzo fajna sprawa bo mam wodę odstałą do doniczkowych.
Tego parkingu przy ogródku to ci nie zazdroszczę
Tego parkingu przy ogródku to ci nie zazdroszczę
- TAJGA 2008
- 1000p
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Milko
Po raz pierwszy jestem u Ciebie ale bardzo spodobało mi sie Twoje zacięcie. Masz pomysł na zielony kawałek ziemi i to najwazniejsze. Na wiosnę Twój ogród mile zaskoczy i nas i Twoich sąsiadów. Tak trzymaj dziewczyno!
Wpadnę za niedługo.
Po raz pierwszy jestem u Ciebie ale bardzo spodobało mi sie Twoje zacięcie. Masz pomysł na zielony kawałek ziemi i to najwazniejsze. Na wiosnę Twój ogród mile zaskoczy i nas i Twoich sąsiadów. Tak trzymaj dziewczyno!
Wpadnę za niedługo.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012