Nieziemski świat Małgosi
Przy oglądaniu tych zdięć gałki oczne przykleiły mi się do monitora,a szczęka spadła na klawiaturę.
Jestem absolutnie pod ogromnym wrażeniem takiej ilości cudnych storczyków,
Muszę to pokazać mojemu chłopu
Jestem absolutnie pod ogromnym wrażeniem takiej ilości cudnych storczyków,
Muszę to pokazać mojemu chłopu
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Przepiękna kolekcja storczyków ja nie mam obawiam się że sobie nie poradzę czytałam że to nie jest takie proste ale ciebie podziwiam i gratuluję
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Wiejski ogród - kamixsa
Dziękuję dziewczyny za odwiedziny i za komplemety .
Joasiu ciągnij męża , nawet go przynieś przed ekran , co sobie będziemy żałować .
kamixsa ani takie trudne , ani straszne . Widzę ,że masz piękny ogród i na pewno są w nim roślinki , które są bardzo łatwe i takie trudniejsze. Jestem przekonana, że ze storczykami też byś sobie poradziła . Cieszę się ,że mieszkasz niedaleko , może i Ciebie poznam niedługo . A teraz idę zwiedzić dokładniej Twój ogród z mostkiem
Joasiu ciągnij męża , nawet go przynieś przed ekran , co sobie będziemy żałować .
kamixsa ani takie trudne , ani straszne . Widzę ,że masz piękny ogród i na pewno są w nim roślinki , które są bardzo łatwe i takie trudniejsze. Jestem przekonana, że ze storczykami też byś sobie poradziła . Cieszę się ,że mieszkasz niedaleko , może i Ciebie poznam niedługo . A teraz idę zwiedzić dokładniej Twój ogród z mostkiem
Pozdrawiam cieplutko Małgosia.
Ha, ha ,ha, szelmowski powiadasz , dobrze że moje dziecko tego nie czyta , bo by je jeszcze "szelmy'-przezwała , do końca nie wiedząc co to też oznacza .
Adiana żłobek Ci u mnie jest spory , rzeczywiście potrzebuje małych doniczek nawet 5-cio cm . Niestety szybko wysycha w nich podłoże i by im zapewnić wilgotność zamgławiam je codziennie (w zimie różnie) a stoją w akwarium , kuwecie itp. na wilgotnym kermazycie. Maluszki nie należą do łatwych w hodowli , nie powiem ,że są trudne , ale na pewno wymagające.
Adiana żłobek Ci u mnie jest spory , rzeczywiście potrzebuje małych doniczek nawet 5-cio cm . Niestety szybko wysycha w nich podłoże i by im zapewnić wilgotność zamgławiam je codziennie (w zimie różnie) a stoją w akwarium , kuwecie itp. na wilgotnym kermazycie. Maluszki nie należą do łatwych w hodowli , nie powiem ,że są trudne , ale na pewno wymagające.
Pozdrawiam cieplutko Małgosia.
To już zauważyłam...wymagają pracy i przede wszystkim wyobraźni. Ja moim porobiłam doniczki z kieliszków
do wódki - takie turystyczne plastiki - nawierciłam pełno otworków i trzymam je w nich pod plastikową osłonką
z naczynkiem z wodą...paruje i je nawilża. Ale to są storczyki Laeliocattleya. Teraz się zastanawiam nad falkami,
też mam żłobek i chyba zrobię im podobna szklarenkę
do wódki - takie turystyczne plastiki - nawierciłam pełno otworków i trzymam je w nich pod plastikową osłonką
z naczynkiem z wodą...paruje i je nawilża. Ale to są storczyki Laeliocattleya. Teraz się zastanawiam nad falkami,
też mam żłobek i chyba zrobię im podobna szklarenkę