Domowe i balkonowe-lwica79

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lwica79
50p
50p
Od: 19 kwie 2008, o 23:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mam Małgosiu. Zostawiłam sobie z 7 sztuk, ale one wyrastają prawie w 100% , więc myślę że 4 mogę Ci wysłać jeśli Ci to wystarczy :) . Adres mam więc jutro, a najpóźniej w poniedziałek wyślę :). Coś jeszcze chciałabyś ?
Pozdrawiam. Edyta gg.3597720
Domowa zieleń lwicy79
Awatar użytkownika
Malkar
500p
500p
Od: 27 sty 2007, o 21:16

Post »

Jasne, wystarczy. Dzięki wielkie.
Pozdrawiam. Małgorzata
Awatar użytkownika
Agnieszka_73
200p
200p
Od: 16 paź 2008, o 21:17

Post »

Doniczki z sukulentami super! Bardzo mi się podobają :) Czy mandarynka, a właściwie jej kwiat pachnie?
To ja typ niepokorny :)
Awatar użytkownika
lwica79
50p
50p

Post »

pachnie Agnieszko..i to dość intensywnie, jak inne cytrusy które mam. Na początku się tym zapachem zachwycałam i nie bardzo rozróżniałam zapach kwiatów mandarynki od cytrynki..jednak teraz je odróżniam i według moich upodobań mandarynka na dłuższą metę pachnie lekko drażniąco (tzn. nadmiar tego pięknego zapachu może się "przejeść") . Cytrynka natomiast, mimo iż pachnie łudząco podobnie do mandarynki, nie ma tej "nutki" która drażni mnie w mandarynce, więc można przy niej stać i wąchać prawie bez przerwy. Natomiast kalamondyna- ooooo...tego zapachu to samemu się szuka po domu..pachnie z nich najpiękniej i trochę inaczej bo poza nutką typowo cytrusową ma tez nutkę zapachu akacji. Dla tego zapachu będę miała zawsze kalamondynkę w domu :).
Ostatnio zakupiłam na allegro limonkę..może jej zapach też za jakiś czas poznam :)

a tu kwiatek cytrynki:
Obrazek

kwiatki mandarynki
Obrazek

kwiatki kalamondynki
Obrazek
Domowa zieleń lwicy79
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne kwiaty. Edyto zazdroszczę Ci tych cudnych zapachów. Mnie się marzyło mieć cytrusy w domu, ale na razie się nie zdecydowałam. Może na wiosnę...
Saraaa

Post »

Cytruski fajna sprawa :wink: też chciałabym, aby taki zapach roznosił się po całym domu. Coś zrobiłam w tym kierunku - mam sadzoneczke cytrynki, ale zaczym zakwitnie to jeszcze długo muszę sobie marzyć o tym zapachu :P :P :P
Mirabilis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2006, o 19:35

Post »

Zakochałam się w Twojej misie stapelkowej. Jest cudna. Nie mogę się napatrzeć. Na wiosnę muszę pomyśleć o czymś podobnym.
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Śliczne kwiatuszki mandarynki.Ciekawe ile taka szczepiona w sklepie kosztuje...
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Piękne te kwiatuszki :shock:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Edytko......niestety Twoja szczepka kalamondynki padła :( .Zaczęło sie od delikatnego zwijania liści aż całkiem zwinęły sie w trąbkę i uschły.Dziwną rzeczą jest że od tej dużej szczepki niechcący oderwały sie 3 listki i te o dziwo jeszcze sie dzielnie trzymają.Szczepki z nasionek tez trzymają sie jak na razie dzielnie.Jeszcze raz dziękuje.
Teresa
------------
Moje Kwiaty w hydroponice
Awatar użytkownika
lwica79
50p
50p

Post »

Szkoda Teresko, no ale tak jak pisałam..trudno tym gałązkom kalamondynki dogodzić. A jak gałązki benjaminka? Bo u mnie (ciętę razem z Twoimi) dwie już mają korzonki..a cała reszta takie jakieś białe przyrostki..nie wiem czy to początki korzonków czy co..ale nie marnieją i nie tracą listków :).

Ps. w ramach info..widziałam, że na allegro użytkownik 2end_2006, lub KOKI77 (konta łaczone) sprzedawali kalamondynkę za cenę wywoławczą 25zł i chyba nawet chętnych nie było (no ja byłam :) , ale że już na inne trzy roślinki wydałam w tym czasie ponad 100zł u nich więc kalamondynkę musiałam odpuścić :( )

Teraz sprawdziłam i nawet ta sama kalamondynka jest na aukcji..widocznie poprzednio nie było chętnych http://allegro.pl/item494237770_kalamondyna.html
Domowa zieleń lwicy79
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55

Post »

Była kupiona(pochwalił się nią jeden z użytkowników na moim forum) dziwię się że ją wystawili ponownie - to chyba jakiś pic i fotomontaż. :D
Awatar użytkownika
lwica79
50p
50p

Post »

W zasadzie to ten tekst "roślina ok.21cm wzrostu,ok.20cm rozpiętości,wartości podane bez uwzględnienia doniczki,oferowana na aukcji,niemalże identyczna jak ta,o podanych wyżej wymiarach" można by zinterpretować jako "nie real foto" :) . Widocznie nie chciało im się robić fotki, zwykle mają zdjęcia oferowanej rośliny.
Ja od nich mam na razie tylko jedną - grubosza variegatę, i byłam z zakupu (jestem do dziś) szalenie zadowolona :) . Teraz czekam na kolejne trzy : tacce, limonkę i jakąś owadożerną. Powinny być przed weekendem, ale najwyraźniej gdzieś się zapodziały :(
Domowa zieleń lwicy79
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”