Gazania - Cz.1
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Gazanie
Moja gazania z własnego siewu:
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lis 2009, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A w którym miesiącu wysiewacie żeby szybko zakwitły w ogrodzie,a nawet można było wsadzać z pączkami?
Halina
Gazanie wysiewa się do skrzynek na początku marca, napełniając piaszczystą glebą. Nasiona wysiać szeroko. Przykryć cienką warstwą ziemi przesianej przez sito i ostrożnie zrosić. Utrzymać stała wilgoć podłoża. Skrzynkę przykryć ( ja przykrywam folią). Pikujemy pojedynczo do doniczek gdy będą miały 4- 5 listów. Od połowy maja przesadzać do ogrodów. Można rozmnażać je przez sadzonki.Można kupić na targu razem z kwiatem. Skrzynki razem z nasionkami trzymamy w domu.
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Gazanie można wysiać wcześniej nawet pod koniec stycznia. Ja tak będę siała,żeby mieć szybko kwiatki
-
- 200p
- Od: 26 gru 2011, o 16:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja swoje wysiewam na początku stycznia , nasiona kupuję . Zakwitną w maju , czerwcu . Widziałem też gazanie o kwiatach półpełnych , ale nasion nie . Tamte chyba są z sadzonek .
A jak długo mniej więcej kiełkują nasionka? W tamtym roku miałam problemy . Siałam kilka razy W tym roku wysiane 9,01 nie wzeszły. Dzisiaj posiałam drugi raz. I mam tak siać do skutku??
- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
Ja swoje wysiałam w sobotę. Zobaczymy, co z tego będzie...
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Ja moje wysiałem w niedzielę.
Czekam na wschody
Czekam na wschody
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 24 sty 2012, o 18:42
Witam,ja tez w tym roku po raz pierwszy wysiałam dziś gaznie, powiedzcie mi czy nasionka to ten puszek taki czy jak? bo w mojej paczusce oprócz tego puszku były jeszcze takie nasionka podobne do nagietka. Teraz juz zgupiałam i nie wiem czy dobrze wysiałm???
Pozdrawiam Kasia
- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
Jak długo wschodzą gazanie? Moje wysiane niemal tydzień temu nie mają ochoty się pokazać
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Jak już pisałam posiałam 9.01 gazanie. Ponieważ była cisza więc 7.02 poruszałam tą ziemię i wysiałam w to samo miejsce następne nasionka. Nie przykrywałam ich ziemią, tylko lekko docisnęłam. I oto dzisiaj wystawiły łebki Przyglądałam im się i mam wrażenie, że to jednak po 4 dniach wyszły te nie przykryte. Jeśli swoje przykryliście ziemią, spróbujcie na nie lub obok posiać nie przykrywając. Zawsze któreś wyjdą. Jeżeli natomiast wyszły mi te pierwsze to znaczy, że wschodzą przez miesiąc
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Moje Gazanie wyszły po trzech dniach Dziś je przepikowałam ,bo miały już ciasno. Nasiona mają puszek,ale na końcu tego puszku są nasionka właściwe, miałam swoje nasiona może dlatego tak szybko wyszły.
ARABELLA przykrywałaś je ziemią?