Storczyki Jolanty

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bobi Phalaenopsis Mini Mark mam juz okolo dwöch lat i traktuje go tak samo jak inne Falki. Ile lat ma roslina nie umiem powiedziec. Kwitnie dwa razy w roku. :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękne Vandy. moje jak dotąd kwitły raz w roku lub rzadziej, ale w końcu ich nie nawożę, więc nie ma się co dziwić. najdłużej, bo 2,5 roku mam żółtą Vandę. miała u mnie 8 pędów, z czego 7 jej uschło. kupiłam ją niekwitnącą. rózową i niebieską w kratkę kupiłam z kwiatami. rózową mam trochę ponad rok, na początku tegorocznych wakacji kwitła. niebieską kupiłam z 2,5 miesiąca temu. najszybciej puszczą pędy na wiosnę. są moczone kilka razy w tygodniu w wodzie ze studni, stoją na południowym oknie. do kwitnienia może im brakować tylko nawozu, ale nie mam jak im go dać, bo używam wiele razy tej samej wody.
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Oj,oj,oj! O jejku! Gdzieś ty się chowała dziewczyno z takimi cudami? Coś mi się widzi, że chyba skuszę się na Vandy. Narobiłaś mi apetytu. :-)
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Storczykowa pisze:piękne Vandy. do kwitnienia może im brakować tylko nawozu, ale nie mam jak im go dać, bo używam wiele razy tej samej wody.
Storczykowa, jeśli wiesz co im dolega, że nie chcą zakwitnąć, to czemu nie zrobisz wszystkiego aby im dogodzić ?
Być może właśnie ta woda używana wiele razy, jest przyczyną, że Twoje storczyki tracą pąki i nie kwitną.
A normalne jest, że każda roślina potrzebuje nawozu - Ty go nie dostarczasz i masz takie skutki jakie masz.
Nie rozumiem Twojego postępowania...
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale cuda pokazałaś Jolusia :shock:
Prześliczna kolekcja i jaka duża.
Wszystkie piękne i sama nie wiem który najpiękniejszy. ;:226
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Gabriela pisze:
Storczykowa pisze:piękne Vandy. do kwitnienia może im brakować tylko nawozu, ale nie mam jak im go dać, bo używam wiele razy tej samej wody.
Storczykowa, jeśli wiesz co im dolega, że nie chcą zakwitnąć, to czemu nie zrobisz wszystkiego aby im dogodzić ?
Być może właśnie ta woda używana wiele razy, jest przyczyną, że Twoje storczyki tracą pąki i nie kwitną.
A normalne jest, że każda roślina potrzebuje nawozu - Ty go nie dostarczasz i masz takie skutki jakie masz.
Nie rozumiem Twojego postępowania...
to prawie na pewno jest skutek braku nawozu, nie dostarczam go, bo nie mam możliwości wymiany wody po każdym moczeniu, zresztą szkoda marnować tyle wody. a poza tym wymiana wody nie zalezy ode mnie, tylko od T. , a on pewnie wymieni mi dopiero na wiosnę... pozostałe storczyki tracą pąki, bo im za zimno. teraz jest 19 stopni w moim pokoju.
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

Dziewczyny dziekuje wam bardzo za slowa uznania. Dzisiaj chce wam pokazac moich dendrobiowych faworytöw, oto oni

Dendrobium nobile

Obrazek

Dendrobium nobile Oriental Smile Fantasy

Obrazek

Obrazek

Obrazek :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś- cuda- cóż więcej można napisać :shock:
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Jolusia pisze:Bobi Phalaenopsis Mini Mark mam już okolo dwöch lat i traktuje go tak samo jak inne Falki. Ile lat ma roslina nie umiem powiedziec. Kwitnie dwa razy w roku. :lol:
:D Jolu, bardzo dziękuję za odpowiedź ;:180 .
Od pierwszych dni listopada jestem szczęśliwą właścicielką ładnego przedstawiciela Mini Mark, który dziś właśnie otworzył swój pierwszy kwiatek (a ja, dzięki skrytej działalności mężusia ;:134 , mam w aparacie rozładowaną baterię ;:145) i chciałabym, w przyszłości zasłużyć na widoki podobne :D do tych prezentowanych przez Ciebie 8), tak więc każda informacja o postępowaniu z MM jest dla mnie cenna :)
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Jolu, śliczne oba Dendrobium, choć ten żółty bardziej mi się podoba.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Cuuuuda pokazujesz :shock: oba przepiękne, jak już będę mieć wszystkie wymarzone falenopsisy (a nie będzie to prędko :oops: :lol: ) to zabiorę się za dendrobia :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

... a potem za Vandy ... :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
Jeanne