Elila- Mój ogródek-początek.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Swietne rabatki ,ale koszenia trawy nie będą ułatwiały,wysyp jeszcze korę albo biały grys dla kontrast w te kąty przy kamieniach i coś dosadź ,będzie ładnie i dojedziesz wszędzie kosiarką
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Ale widoki-chyba każdy marzy o czymś podobnym,ale tylko wybrańcy losu coś takiego otrzymują.Też by mi sie marzyło w pobliżu jeziorko,albo las,albo widok na góry ,.no rozmarzyłam się.....pewnie pora do łóżka.
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ewelino ogród zapowiada się ciekawie pozdrawiam i zapraszm do siebie.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Ewelinko gdzie jesteś? Tak patrzę na te kamieniska,one są kapitalne.Zdradż,gdzie je wykopałaś.Ladnie wyglądają rabatki.Teraz tylko deszcz i samo rośnie. ;:47
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2009, o 20:05
Kontakt:

Post »

an-ka pisze:Ewelinko gdzie jesteś? Tak patrzę na te kamieniska,one są kapitalne.Zdradż,gdzie je wykopałaś.Ladnie wyglądają rabatki.Teraz tylko deszcz i samo rośnie. ;:47
Witaj an-ka! Jakoś ostatnio buszuję po kwiatach doniczkowych. :) Widzę, że podobają ci się moje kamienie? Otóż Kamienie dostałam w "spadku" po mamie. Ona kiedyś szalała w ogrodzie z tymi kamieniami ale jakoś jej przeszło i teraz jej ogród wygląda tak jak pokazałam wcześniej na zdjęciach. A kamienie zgarnęłam ja! :D
Jak je zabierałam mój tata stwierdził, że no pół mazowsza przejeździł za tymi kamieniami a teraz ja je dostaję bez żadnego wysiłku :lol: . No ale cóż, taka rola rodziców, nie?
Awatar użytkownika
ewa 30
200p
200p
Od: 29 mar 2009, o 14:52

Post »

Witam Ewelinko
bardzo pomysłowo masz ułożone kamienie bardzo mi się podoba i kwiaty doniczkowe tez obejrzałam bardzo ładne
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

ewa 30 pisze:Witam Ewelinko
bardzo pomysłowo masz ułożone kamienie bardzo mi się podoba i kwiaty doniczkowe tez obejrzałam bardzo ładne
Dziękuję Ci bardzo! Z tymi kamieniami to mnie nastraszył jeden z forumowiczów, że będzie trudno kosić. Ale sprawiłam sobie małą podkaszarkę i muszę powiedzieć, że całkiem nieźle to wyszło. Zaraz wkleję zdjęcia z pierwszego koszenia nowej trawki.
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Teraz wklejam zdjęcia z pierwszego koszenia młodej trawy, stwierdziłam, że jak ją skoszę, to może się troszkę bardziej zagęści. I wbrew pozorom koszenie przy kamieniach nie było wielkim problemem.
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

I jeszcze kilka fotek:Kwitnące iryski. Pięknie pachną!
Obrazek
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Bluszcz się "puszcza"
Obrazek :)
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Pierwszy pączek mojej czterokolorowej róży na pniu.
Obrazek
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Ewelinka ,przepraszam jak Cię nastraszyłem,nie było to moim zamiarem ,to były tylko rady,na razie jest mała trawka inaczej jest z trawnikiem dojrzałym ,podkaszarka nie da rady między kamieniami tylko trzeba użyć zgrabnych paluszków bo trawa będzie przerastać na rabaty,ja już to przerabiałem dlatego chciałem służyć radą, nie będę już straszył
Tak po za tym ładnie.I piękna mszycka przy pączku :)
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Witaj Ewelinko :lol: , ogródek wygląda coraz ciekawiej :lol: , ogród mamy - cóż, można pozazdrościć, a Tobie podpowiedzieć, że część tych pięknych roślin rosnących u mamy, można podzielić i przyprowadzić do Twojego ogródka :wink: . Tę piękną hostę, z powodzeniem można podzielić, a teraz jest na to dobry czas :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”