Jak szybko schudnąć ? Testowane :)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jak szybko schudnąć ? Testowane :)
Trzyary , życzę Ci by te kilogramy nie wróciły .
Udawało mi się zrzucić , ale to wracało jak bumerang . Zajrzę to tej surówki cud .
Udawało mi się zrzucić , ale to wracało jak bumerang . Zajrzę to tej surówki cud .
- kuneg
- Od: 29 sty 2021, o 08:11
Ja też zauważyłam, że im więcej warzyw (a mniej mięsa, nabiału i węglowodanów), tym łatwiej się chudnie. Nie trzeba się specjalnie ograniczać z jedzeniem.
-
Surówka z topinamburem , który zawiera inulinę , z pewnościa bardzo zdrowa .
Topinambur mam na działce , myślałam by się bo pozbyć . Skoro jest zrobię z niego polecaną przez
trzyary surówkę .
Przypomniało mi się , że zimą chętnie robiłam bogatą w inulinę surówkę z cykorii . Listek cykorii dobry do
kanapki .
Topinambur mam na działce , myślałam by się bo pozbyć . Skoro jest zrobię z niego polecaną przez
trzyary surówkę .
Przypomniało mi się , że zimą chętnie robiłam bogatą w inulinę surówkę z cykorii . Listek cykorii dobry do
kanapki .
Jeżeli jeszcze do tego mniej warzyw to jeszcze łatwiej się chudnie i nie trzeba się ograniczać.
Można warzywa zastąpić wodą i można prawie bez ograniczeń pić. Chudnięcie gwarantowane.
Z nabiałem i mięsem można bardzo dobrze chudnąć. Warzywa są nisko kaloryczne względem masy, ale zazwyczaj nie załatwią sprawu uczucia głodu u osób mających problemy z nadwagą. Produkty wysoko białkowe to punkt pierwszy przy redukcji. Krojąc nabiał i mięso pojawiają się poważne deficyty wapnia , żelaza , cynku. b12 i wiele innych. O ich roli w odchudzaniu i zdrowiu nie będę się rozpisywać.
Szkoły są różne , ale nie znam osoby która by cięciem nabiału i mięsa coś osiągnęła na dłuższą metę. Chudnie się deficytem kalorycznym nieco poniżej granicy zapotrzebowania może to być 100-200kcal a zjazd do tego poziomu przy sporej nadwyżce to już kwestia indywidualna.
Do dziś pojawiają się jeszcze mity z poprzedniej epoki o kawie,soli,jajkach,nabiale, mięsie i morderczym wędzeniu. Za to nadal mało się pisze i mówi o marketowym śmietniku i węglach prostych z produktów mocno skażonych i zanieczyszczonych np mąka z pszenicy. Widząc co ludzie wkładają do kosza w markecie to włos mi się na głowie jeży. ,ale to ich zdrowie i mi to w sumie obojętne.
-
To może strączkowych więcej .
Dzisiaj po raz pierwszy zrobiłam pesto z jarmużu , wyszło smaczne , polecam . Kapustne ponoć mają kalorie
ujemne .
Dzisiaj po raz pierwszy zrobiłam pesto z jarmużu , wyszło smaczne , polecam . Kapustne ponoć mają kalorie
ujemne .
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Absolutnie zgadzam się z karion
Na takim pustym jedzeniu, czyli wypełnianiu żołądka chudnie się, ale po szyszym lub mniej szybszym / zależy od kondycji odchudzającego pojawia się głód jakościowy i oczywiście niedobory. Białko warzyw jest dla nas trudno dostępne, jest go w małych ilościach i trzeba tego zielska zjeść bardzo dużo. Najkorzystniejsze są dla nas warzywa okopowe, czyli korzeniowe.
Generalnie prawie wszystkie warzywa liściaste zawieraja kwas szczawiowy i inne związki, które utrudniaja u człowieka przyswajanie składników. Pamiętajmy, że celuloza jest dla nas zupełnie niestrawna na surowo. Nie jesteśmy przeżuwaczami.
Dla człowieka najkorzystniejsze białko jest pochodzenia zwierzęcego, nie musi to być mięso, ale przecież i nabiał. Tylko, że nie może to być nabiał chudy, pozbawiony tłuszczu, który jest niezbędny dla naszego funkcjonowania, rozwoju mózgu i przyswajalności pokarmu.
Najgorsze co jest w żywieniu to połączenia tłuszczy z węglowodanami. I np Japończycy są szczupli, ale oni jedzą mnóstwa chudego białka - owoców morza, a własnie do spalenia węglowodanóœ potrzebne są duże ilości wysokiej wartości chudego białka.
Na dokładkę z ciekawostek zywieniowych to powiem Wam, że moja córka jak była we Francji na winobraniu to ich karmili rewelacyjnie, mięso - perliczki, gęsi, kaczki, no drób wszelaki, ale nie tylko. Nie dość, że wcale nie przytyła to jak robiła badania to wyniki miała rewelacyjne jak nigdy.
Na takim pustym jedzeniu, czyli wypełnianiu żołądka chudnie się, ale po szyszym lub mniej szybszym / zależy od kondycji odchudzającego pojawia się głód jakościowy i oczywiście niedobory. Białko warzyw jest dla nas trudno dostępne, jest go w małych ilościach i trzeba tego zielska zjeść bardzo dużo. Najkorzystniejsze są dla nas warzywa okopowe, czyli korzeniowe.
Generalnie prawie wszystkie warzywa liściaste zawieraja kwas szczawiowy i inne związki, które utrudniaja u człowieka przyswajanie składników. Pamiętajmy, że celuloza jest dla nas zupełnie niestrawna na surowo. Nie jesteśmy przeżuwaczami.
Dla człowieka najkorzystniejsze białko jest pochodzenia zwierzęcego, nie musi to być mięso, ale przecież i nabiał. Tylko, że nie może to być nabiał chudy, pozbawiony tłuszczu, który jest niezbędny dla naszego funkcjonowania, rozwoju mózgu i przyswajalności pokarmu.
Najgorsze co jest w żywieniu to połączenia tłuszczy z węglowodanami. I np Japończycy są szczupli, ale oni jedzą mnóstwa chudego białka - owoców morza, a własnie do spalenia węglowodanóœ potrzebne są duże ilości wysokiej wartości chudego białka.
Na dokładkę z ciekawostek zywieniowych to powiem Wam, że moja córka jak była we Francji na winobraniu to ich karmili rewelacyjnie, mięso - perliczki, gęsi, kaczki, no drób wszelaki, ale nie tylko. Nie dość, że wcale nie przytyła to jak robiła badania to wyniki miała rewelacyjne jak nigdy.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
-
Polecam dodawać do posiłków białko serwatkowe .
Co do białek to uważam , że można się wspomagać. Znane Polskie mleczarnie takie mają wyizolowane z mleka. Ceny poszły w górę od pół roku dość mocno zwłaszcza tych naturalnych bez dodatków smakowych, które można ubogacić smakowo jakimś owocem czy kakao. Później sprzedają produkty z niską zawartością białka w lepszych cenach które wypychają kosze tych którzy na skład nie patrzą. W tych lepszych szczycą się wyższą zawartością białka np taki naturalny bez dodatków skyr. Takie białko ma lepszy skład od białka z kupnego twarogu kazeina.
Białko w produktach zwierzęcych różni się od tego w warzywach składem aminokwasów. Jajko ma najlepszy skład proporcje i jest to wzorowe białko.
Łączenie tłuszczów i węglowodanów to tak jak wyżej jest to średnie połączenie. Zupełnie inna sylwetkę można zbudować jedząc 3 plasterki sera żółtego i plasterek z kromką chleba mimo podobnej ilości kcal. Kcal to jedno a drugie to to co wrzucimy w te kcal czy 4 jajka czy batona.
Co to produktów mlecznych z własnego doświadczenia uważam ,że obok oliwy jest to wartościowy tłuszcz. Ser to 2w1 białko + tłuszcz czyli bezpieczna koncepcja. Najłatwiej uzupełnić żółtym serem dzienne CA 1000mg+ Takie produkty są bardzo sycące i dość długo blokują przed głodem. Nie warto długich przerw robić. Mniej a częściej jeść aby stale utrzymywać na możliwie wysokim poziomie metabolizm.
Białko w produktach zwierzęcych różni się od tego w warzywach składem aminokwasów. Jajko ma najlepszy skład proporcje i jest to wzorowe białko.
Łączenie tłuszczów i węglowodanów to tak jak wyżej jest to średnie połączenie. Zupełnie inna sylwetkę można zbudować jedząc 3 plasterki sera żółtego i plasterek z kromką chleba mimo podobnej ilości kcal. Kcal to jedno a drugie to to co wrzucimy w te kcal czy 4 jajka czy batona.
Co to produktów mlecznych z własnego doświadczenia uważam ,że obok oliwy jest to wartościowy tłuszcz. Ser to 2w1 białko + tłuszcz czyli bezpieczna koncepcja. Najłatwiej uzupełnić żółtym serem dzienne CA 1000mg+ Takie produkty są bardzo sycące i dość długo blokują przed głodem. Nie warto długich przerw robić. Mniej a częściej jeść aby stale utrzymywać na możliwie wysokim poziomie metabolizm.
-
Z tym , że jest jedno ale , to białko roślinne sprzyja chudnięciu . Polecam zupę z soczewicy według przepisu
Marka Skoczylasa .
Dodaję odżywkę białkową do owsianki w celu zbilansowania jej a także np . do ciasta naleśnikowego lub
do racuchów . Białko bez dodatków smakowych moim zdaniem jest bardziej uniwersalne .
Przez kilka lat miałam Mamę leżącą i białko dostawała gdy zaczynały się odleżyny , poprawa była bardzo szybka .
Marka Skoczylasa .
Dodaję odżywkę białkową do owsianki w celu zbilansowania jej a także np . do ciasta naleśnikowego lub
do racuchów . Białko bez dodatków smakowych moim zdaniem jest bardziej uniwersalne .
Przez kilka lat miałam Mamę leżącą i białko dostawała gdy zaczynały się odleżyny , poprawa była bardzo szybka .
Jeśli mogę to wrzucam po prostu do ciasta więcej jajek względem mleka czy mąki. Odżywkę białkową traktuje jako uzupełnienie dodatek , ale fakt że przy mojej podaży dziennej białka mógłbym to wrzucić jako jeden z podstawowych produktów. Można eksperymentować z orkiszową mąką zamiast pszennej, tyle że gorzej się smaży naleśniki. Staram się unikać mąki w diecie.
-
Mąka mące nierówna , do wyeliminowania biała . Mam taki podstawowy przepis na naleśniki -5 jaj , 1/2 l mleka , 8 deko
mąki ziemniaczanej . Ja miksuję różne mąki , z ziemniaczanej zrezygnowałam , chociaż z nią wychodziły naleśniki bardzo elastyczne ,
nie rwały się nawet cieniutkie .Do ciasta 1-2 łyżeczki oliwy i można smażyć już bez dodatku tłuszczu .
Dzisiaj nagotowałam ciecierzycy jako dodatek do sałatek , jajecznicy .
mąki ziemniaczanej . Ja miksuję różne mąki , z ziemniaczanej zrezygnowałam , chociaż z nią wychodziły naleśniki bardzo elastyczne ,
nie rwały się nawet cieniutkie .Do ciasta 1-2 łyżeczki oliwy i można smażyć już bez dodatku tłuszczu .
Dzisiaj nagotowałam ciecierzycy jako dodatek do sałatek , jajecznicy .
Hej jak Wam idzie, bo mi kiepsko. Krótko przed Świętami zgubiłam prawie 4 kg, całkiem fajnie mi szło. Ale niestety w Święta i co tydzień za dużo pyszności na stołach, to u mnie goście to ja w gościach i d--a blada (a raczej duża ) . Zaczynam od początku.
Szybkie kg można równie szybko zbić gdyby je porównywać do tych zbieranych miesiącami i latami. Chwilowy skok na wadze to rozepchanie bebecha i większy magazyn . Zejdzie jeśli się wróci do poprzedniej diety. W okresie przedświątecznym do sylwestra to prawie u każdego jest spadek formy. Czasem trzeba sobie pozwolić na więcej ,ale czas żartów z diety po nowym roku się kończy i trzeba wybrać