Kaśkowe storczyki
No cóż, nie udało mi się kupić nowej cambrii, za to zupełnie przypadkiem znalazłam identyczną jak moja. Moja cambria w tej chwili nie kwitnie, a że nie zrobiłam jej zdjęć w trakcie kwitnienia, dlatego wklejam zdjęcie zrobione w Obi. Wygląda identycznie, taka biało-bordowa krówka
Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki
Kaśkowe storczyki
Wierzę Ci na słowo, ja nie jestem w stanie nawet tego wymówić, że o zapamiętaniu nie wspomnęvolcowitch pisze:To vuylstekeara hybryda
Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki
Kaśkowe storczyki
Mała aktualizacja
Maleństwo mojej cambrii rośnie jak na drożdżach, a ja się cieszę, jakbym to co najmniej ja go urodziła
Jedyny falek (nie licząc Zdechlaczka) wypuścił dwa nowe korzonki-grubaski
Dendrobium Phal. też wydało na świat potomstwo
A mój pierworodny-dendrobium nobile wypuszcza "coś" ze starych psb
Czyli powolutku, ale jednak coś się dzieje
Maleństwo mojej cambrii rośnie jak na drożdżach, a ja się cieszę, jakbym to co najmniej ja go urodziła
Jedyny falek (nie licząc Zdechlaczka) wypuścił dwa nowe korzonki-grubaski
Dendrobium Phal. też wydało na świat potomstwo
A mój pierworodny-dendrobium nobile wypuszcza "coś" ze starych psb
Czyli powolutku, ale jednak coś się dzieje
Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki
Kaśkowe storczyki
Nie straszyłam go wcale, ale stoi zaraz obok monitora i pewnie się napatrzył, że u wszystkich coś się dzieje a u nas cisza, pozazdrościł i się "puścił"moni;) pisze:Kasiu oj dzieje sie dzieje Powiedz mi czym postraszylas malenstwo u Cambrii, ze Ci szaleje ? Moja tez wypuscila nowy przyrost ale maly jak na razie ani drgnie..
Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki
Kaśkowe storczyki
Niestety, oprócz pozytywnych zmian, jest również jedna negatywna. Jak już wcześniej pisałam, koty mają wstęp do storczyków tylko w mojej obecności. Bardzo tego pilnuję, ale niestety wystarczyło, że jeden jedyny raz nie upilnowałam Mój pierworodny kot, podgryzł mojego pierworodnego storczyka A dokładnie dwa listki u keiki mojego dendrobium nobile. Oto efekt:
Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki
Kaśkowe storczyki
-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No jak jesteśmy w temacie to się przyznam: miałam kota, który nosił apetyczne imię KISIEL! Odszedł śmiercią naturalną...
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
WspółczujęBaryczka pisze:No jak jesteśmy w temacie to się przyznam: miałam kota, który nosił apetyczne imię KISIEL! Odszedł śmiercią naturalną...
Mój ma mniej apetyczne imię- Kulczyk i jak zobaczyłam co zrobił ze storczykiem, to mało brakowało, a nie odszedłby w sposób naturalny ale, że kocham moje sierściuchy równie mocno jak storczyki, to musiałam wybaczyć Kulczastemu. Tym bardziej, że to na szczęście tylko listki, a nie psb
Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki
Kaśkowe storczyki
Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki
Kaśkowe storczyki