Ali uśmiechnięty ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Heheh witajcie :lol:

Oj Jola na takim hamaczku z koronką, falbankami... to na prawdę jak królowa.... ale Jolu to niech Ci Twój M zrobi z drewna taki stojak na hamak co można kupić ... tak tak :) serio serio i nie będą musieli hamaka trzymać a będą Co drinki podawać i palemką machać i ochładzać :;230

a hamaczek... chciałabym gładki... myślę nad żółtym lub granatowym... najbardziej bym chciała fioletowy :roll: ale nigdzie takich nie ma...
A żółty taki mocny... a ja zaraz bym przy tum hamaczku naparstnice posadziła, maciejkę posiała i musi pasować do kwiatków :lol:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marynko, już w poniedziałek mam zamiar po hosty jechać :) może się uda, ale robić będę w weekend dopiero, bo mam nauki sporo :?

Jadziu japońskiego nie mam, a też wiem, że piękny... ale po mału... przybędzie mi miejsca pod hamaczkiem :lol: bo mam już wizję :lol:

Agnieszko, już patrzę :wink: ja też często do ludzi cichaczem zaglądam :wink:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu myśleliśmy nad takimi stojakami :roll: bo jednak nim drzewa urosną to trochę czasu upłynie.....

Powiem Ci że w Twoja wersja mi się podoba :roll: ja sobie leżę a inni mi usługują ;:109

Cholewcia chociaż sobie pomarzę :roll:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was...strasznie dużo mam wszystkiego na głowie i zmęczona jestem już :cry: i ta pogoda ;:145
Nawet nie ma po co na ogródek wychodzić..
Ucieszyam się tylko bo liliowiec którego kupiłam wiosną: Clothed in Glory i irys mieczolistny Activity wypuszczają po pączku :D także, nie mogę się doczekać :lol: oby były takie jak je kupowałam...

chciałam iść teraz chociaż posadzić begonie i lobelię po niezapominajce, ale znów pada :cry:
A na ogrodzie smutnawo...:

Jasnota i kwitnie bodziszek od Jacka :wink:
Obrazek Obrazek
Kwitnie maciejka i kolejny kolorek ostróżki... ten mi się najbardziej podobam, taki delikatny fiolecik z białym środeczkiem ( ale mój aparat jakoś tych niebieskich i fioletów nie łapie :roll: )
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ostróżka Ci już kwitnie ALU?u mnie jeszcze w pąkach ale bardzo dorodna w tym roku - mam 2 rok od sąsiadki dostałam ale teraz znowu leje jak się ślimary dorwą to się nimi niezbyt ucieszę :wink:
pozdrawiam.
Maryna. ;:31
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Jak u Ciebie ma się sprawa z ostróżką, ja z niej jakiś czas temu zrezygnowałem, bo ciągle miała jakiegoś mączniaka i liście jej czarniały, może teraz są lepsze odmiany i nie chorują?
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Oj ślicznie tu u Ciebie :D a u mnie ostróżka poszła w kąt i najwidoczniej się obraziła bo nie wypuściła pąków, ale za to miniaturka czy jak tam się zwie zaczyna kwitnąć:D
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ;)
ja swoje ostróżki w zeszłym roku siałam i w sumie wszystkie kwitną a mam ich ponad 20... niektóre podsypane na wiosnę są ponad 2 metrowe :D, więc trochę nawozy na prawdę może zdziałać cuda ;)

Maryno
u mnie niektóre już nawet przekwitają a inne w pąkach... nie wiem czemu tak... ale to dobrze, dłużej będą kwitły :wink: A ze ślimakami to i ja walczę... parę pędów przegryzły, wlazły od środka, wyjadły, taj że kwiatu padły...

Grzesik, ja ze swoimi i w zeszłym roku i w tym nie mam żadnych kłopotów... tylko ślimaki... a wszystko inne mszyce zjadają :roll: i to ich jest u mnie zatrzęsienie... cały czas coś trzeba pryskać...
Grzesik, jakbyś chciał spróbować z ostróżkami jeszcze raz, to daj znać, nasionka czy jakaś sadzoneczka jesienią się znajdą :wink:

Mariusz, dziękuję :wink: dziwne, że Ci nie kwitnie... u mnie jedna nie kwitnie, bo jest zagłuszona przez inne w cieniu , a te co mają słoneczko są cudne :wink:

Może jutro będzie troszkę słonka to zrobię zdjęcie tym największym u mnie :wink:
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47

Post »

Alu, już chyba wszyscy jesteśmy zmęczeni tą paskudną tegoroczną pogodą - jak nie deszcz, to grad, jak nie wiatr, to zimnica.
Dzisiaj u mnie tak wieje, że aż mi się nie chce wychodzić do ogrodu. Jakoś nie lubię wiatru, boję się go i czuję taki dziwny niepokój. Denerwuje mnie też, ze wiatr niszczy rośliny i robi bałagan w ogrodzie.
Mam nadzieję, że jutro już będzie przyjemnie...
A kolorek Twoich ostróżek - śliczny :!:
Miłego wieczoru :lol:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu ostróżki muszą Cię lubić, zresztą także inne kwiaty bo ślicznie Ci kwitną.
Grzesiu też ma piękne ostróżki, ponad dwu metrowe ale cuda :roll:
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Alu witaj .
Sliczny kolorek ostróżki, pozbieraj nasionka jak mozesz, Jola prawde pisze osobiście dzisiaj widziałyśmy-ponad 2 m. wysokie, ale jeszcze też w pąkach. Pozdrawiam, ale u Grzesia fajowo było. :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Część Dalo, Joluś, Gigo :wink:

Dzięki dziewczyny...dzisiaj jest troszkę słoneczka... ale wiatr straszny...
A nasionka pozbieram pozbieram ;) ale będzie pewnie mieszanka kolorków... to ile mam zbierać? kto chce?
:lol:
Lece do Was zobaczyć jak tam u Grzesia było, bo coś strasznie rozradowane jesteście :lol:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu to jakbyś mogła to i mi pozbieraj ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”