Ogród Gośki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

gorzata76 pisze:Gosia, całkiem profesjonalnie to wygląda :wink:
Chapeau bas...
;:180 ;:180 ;:180

Och dzięki, nie rozpieszczaj mnie tak ... bo urosnę w piórka, albo w pierze, albo w coś gorszego... :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 11:05

Post »

Fajne to bonsai :D

Przypomina mi łyżwiarkę na lodzie - ta główna gałązka się układa w taką co robi taki śmieszny piruet - z jedną nogą w górze i trzymającą się za nią rękami (nie umiem tego inaczej wytłumaczyć) Wtedy łyżwiarka jest dokładnie tak samo wygięta jak ta gałązka ;) A te zielone igiełki to po prostu jej strój ;)
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

g.kiecko pisze:
Chapeau bas...

Och dzięki, nie rozpieszczaj mnie tak ... bo urosnę w piórka, albo w pierze, albo w coś gorszego... :lol:
To wtedy zastosujemy profesjonalne cięcie :lol: :lol: :lol: ... będziesz nas instruować :wink:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Dziewczyny :!: :!: :!: brzuch mnie boli od śmiechu ;:112 ;:112 ;:112
dajcie chwilę odsapnąć ....
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Zgadzam się i nawet dodam, że łyżwiarka jest japonką, uwieeerzysz :?: :D
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 11:05

Post »

No coś Ty? Na własne ryzyko założyłaś ten wątek!
Teraz nie ma zmiłuj ;)
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

gorzata76 pisze:
g.kiecko pisze:
Chapeau bas...

To wtedy zastosujemy profesjonalne cięcie :lol: :lol: :lol: ... będziesz nas instruować :wink:
I co :?: I znowu w klimatach japońskich .... mam być kamikaze :?: Wolę nie :!: :D Obiecuję, że jak mi piórka wyrosną to własnoręcznie je poowyyryywaam :!: :D
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

"Odsapywać" chcę od śmiechu ... brzuch mnie boli :!: :!: :!: :lol:

Z innej beczki ... przyglądałyście się moim "cosiom" :?: Może wiecie co to jest :?: :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Po poszukiwaniach: to może być trzmielina, ala jaka nie wiem - dalej szukam ... :lol:

Obrazek
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No naprawdę jestem pod wrażeniem tego zacięcia w hodowaniu roślin z nasionek :shock:
Ile to pracy wymaga, może nie samo wyhodowanie, tylko przetrwanie zimy w przypadku takich roślin...

Ile lat ma Twój oleander? Mój jeszcze nie kwitnie, zastanawiam się, czy to dlatego, że go za mocno przycinam?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ta trzmielina to może Euonymus kiautschovicus 'Manhattan' - ja teraz dostałem na urodziny oskrzydloną:) póki co brak czasu więc jeszcze w donicy:) ale może w sobote się uda:)

pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

100krotka pisze:No naprawdę jestem pod wrażeniem tego zacięcia w hodowaniu roślin z nasionek :shock:
Ile to pracy wymaga, może nie samo wyhodowanie, tylko przetrwanie zimy w przypadku takich roślin...

Ile lat ma Twój oleander? Mój jeszcze nie kwitnie, zastanawiam się, czy to dlatego, że go za mocno przycinam?
Co roku wiosną z obawą oglądam te roślinki i wypatruję oznak życia :lol: Parę ... pogrzebałam :cry:

Oleander ma ok. 4 - 5 lat, nie pamietam dokładnie. Przycinanie na pewno może być powodem braku kwitnięcia. Pamiętaj też, że pomimo tego iż jest krzewem ciepłego południa to lubi wilgoć - ale nie mokro :!:
W sumie dobrze, że przycinasz za młodu - krzew ładnie Ci się rozkrzewi a potem będziesz miała duuuużo kwiatów. Przekwitnięte łodyżki też musisz zostawić na krzewie bo w przyszłym roku na nich właśnie będą kwiaty, i na nowych też ... :D :D :D
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Sylweste pisze:ta trzmielina to może Euonymus kiautschovicus 'Manhattan' - ja teraz dostałem na urodziny oskrzydloną:) póki co brak czasu więc jeszcze w donicy:) ale może w sobote się uda:)

pozdrawiam:)
Już sprawdzam w necie ....

... no i do końca nie jestem przekonana, trochę kształt liści jest inny, ale to może wpływ warunków uprawy i klimatu. Mimo wszystko, są do siebie bardzo podobne :D
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”