Orszelina (Clethra)
- Agga167
- 200p
- Od: 2 wrz 2012, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Orszelina
Ja zakupiłam jesienią, bo nie mogłam przejść obojętnie, tak kusiła zapachem. Na wiosnę przycięłam i myślałam, że obmarzła, a ona po prostu późno listki wypuszcza. Ładnie odbiła, a mam porównanie, bo sąsiadka razem ze mną kupowała, a nie przycięła na wiosnę. Ciekawe tylko, która lepiej zakwitnie hehe
Agnieszka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lis 2012, o 18:13
A ja kupiłem w tym roku Orszeline "Ruby Space", ale jeszcze nie kwitnie
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
Kupowałam tej wiosny- już widać pąki. Ciesze się, bo myślałam, że na kwiaty poczekam...
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Możecie polecić jakieś dobre miejsce, gdzie sprzedają ładne orszelinowe sadzonki? Stacjonarne w Warszawie albo internetowe. W żadnej szkółce nie widziałam tej rośliny, a w internecie wybór nieduży i nie chciałabym się naciąć.
-
Ja kupiłem w future gardens, maja sklep internetowy ale pojechałem osobiście, bo wolę wybierać na czuja, dotknąć, po prostu samemu zadecydować.
miki331, a sadzonki jak, ładne, duże, zdrowe..?
-
Jeżdżę osobiście, więc staram się sadzonki wybierać, ale genralnie jestem zadowolony i to nawet bardzo, bo wszystko mi sie przyjęło i nic nie choruje - odpukać !!.
Kupiłem w marcu np. również orszelinę , miała ok 30 cm i myślałem że zakwitnie dopiero za rok, a tymczasem z dużą radościa spostrzegłem że już teraz obsypała sie kwieciem !
Z radosną niepwnością czekam więc na przyszły sezon.
Kupiłem w marcu np. również orszelinę , miała ok 30 cm i myślałem że zakwitnie dopiero za rok, a tymczasem z dużą radościa spostrzegłem że już teraz obsypała sie kwieciem !
Z radosną niepwnością czekam więc na przyszły sezon.
Dzięki miki za informacje Osobiście to nie pojadę, bo z Warszawy mam "ciut" za daleko , ale w ich sklepie internetowym już może coś kupię.
Przy okazji - wiecie, że jest dużo różnych odmian orszeliny, tylko w Polsce są dostępne zaledwie 2-3? I się zastanawiam, czy one się jakoś wyraźnie różnią między sobą czy wszystko to samo..
Przy okazji - wiecie, że jest dużo różnych odmian orszeliny, tylko w Polsce są dostępne zaledwie 2-3? I się zastanawiam, czy one się jakoś wyraźnie różnią między sobą czy wszystko to samo..
No i nie ma orszelinki białej w Future Gardens Może ktoś inne miejsce polecić..?
- Agga167
- 200p
Czy u waszych widać już pączki kwiatowe? Moja się chyba czai, albo późno zakwitnie, bo ją mocno przycięłam na wiosnę.
Agnieszka
- beatazg
- 1000p
- Od: 11 paź 2012, o 17:44
- Kontakt:
Ja mam z wiosny ,może 30 cm i właśnie tak mi się wydaje ,że pączki są białe . A może ziemia ma być dobrze zakwaszona , bo ja posadziłam w zwykłej , ciężkiej ziemi .
Pozdrawiam Beata
Pozdrawiam Beata
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
- Agga167
- 200p
To moja chyba tego roku nie zakwitnie Codziennie wypatruję pączków i nic.
Nela, ależ Ci będzie pachnieć
Moja miała białe kwiatki i ten cudny zapach. Ale o ile dobrze pamiętam, kupiłam ją we wrześniu w pełni kwitnienia, więc może taka odmiana, że późno kwitnie?
Kachat, na Allegro są orszeliny. Boisz się tam kupować?
Ja właśnie nuram po All i mam pełny koszyk, tylko kto za to zapłaci?
Nela, ależ Ci będzie pachnieć
Moja miała białe kwiatki i ten cudny zapach. Ale o ile dobrze pamiętam, kupiłam ją we wrześniu w pełni kwitnienia, więc może taka odmiana, że późno kwitnie?
Kachat, na Allegro są orszeliny. Boisz się tam kupować?
Ja właśnie nuram po All i mam pełny koszyk, tylko kto za to zapłaci?
Agnieszka