Warmińskie klimaty Agnieszki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mnóstwo pracy przed tobą,ale studnie masz ekstra.Warto ją, pięknie wyeksponować . :wink:
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję wszystkim za odwiedziny i dobre słowa.

a to już chyba ostatnie kolory tego lata w moim skromnym ( na razie, mam nadzieję) ogródeczku:

ostatni mieczyk
Obrazek

zimowit, trochę sfatygowany przez całe stadko szaleńców na czterech łapach...
Obrazek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Agnieś... u Ciebie też zimowity już kwitną... a moje wciąż w powijakach :roll:
I mieczyk... o nie! W przyszłym roku będę je wkładać do ziemi partiami przez cały miesiąc, bo wsadzone na raz kwitną przez dwa tygodnie... i po zawodach :(
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oooo, jak wspaniale!!! Znajome klimaty, chociaż moje są mocno za zachód od rejonu Biskupca :) Do Jezioran miałabym sześćdziesiąt parę kilometrów :) Ale łąki podobne, tęcza podobna, stodoły podobne i sarenki też podobne :) I wysiłek włożony w założenie cywilizowanego, choć wiejskiego w wyrazie ogrodu - podobny... Ale nie przejmuj się, z ostów i innych chaszczy wyjdziecie szybciej, niż się wydaje, z takimi widłami to "ino myk" :)

Czy macie już ogrodzenie? Ja nie mam i te śliczne sarenki co roku obgryzają mi jabłonkę z nowych przyrostów. Nic ich nie powstrzymuje, ale płot będzie dopiero w przyszłym roku, niestety. Macie jakieś drzewka owocowe? Jeśli tak, to osłoń pieńki siatką, chociaż tyle uratujesz :roll:

Co chcesz jeszcze sadzić? W warmińskim klimacie nie wszystko przetrzyma najbliższą zimę, to już pewnie wiesz. Zerknij więc do Dębian, większość roślin, która nadaje się na nasze warunki wymieniona jest tutaj: - Drzewa i krzewy w Dębianach Polecam tę stronkę dla inspiracji, naprawdę warto poczytać i pooglądać. Są tam też podane adresy źródełek ciekawych roślin.

Szkoda, że dopiero dziś weszłam do waszych włości, teraz już kończę sezon ogrodowy, ale z wiosną możemy się umówić na przekazanie całego bagażnika roślin, które u mnie już się rozrosły i mam ich dostatek :) Chcesz?

Powodzenia w machaniu widłami!!! Wyniki już widać :)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aga co u Ciebie , szalejesz z widłami czy sobie troszkę odpuściłaś :?: dzieciaczki zdrowe :?:
Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
Bogdan Sz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 10:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Ogród

Post »

Przestrzeń masz męża gonisz do pracy to myślę że jeszcze kilka d n i i można będzie spoczą pod gruszą pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p

Post »

pod kamiennym murkiem posadziłam dziś trzmielinę - niech się wspina i zarasta, bo szczerze powiedziawszy, mało urodziwy jest.

Obrazek

a potem rozpaliłam gigantyczne ognisko z suchych gałęzi i wyschniętego zielska... sąsiedzi po straż pożarną chcieli dzwonic ;:10

jak na takie porządki mnie naszło, to znaczy, że już jesień :?: :?: :?: ... ;:98

Kwitną typowe jesienne kwiaty...

Obrazek

Jesień idzie, nie ma rady na to...
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Agniesiu - nie płacz nad nadchodzącą jesienią. Na naszym forum jesień i zima mijają znacznie szybciej niż gdzie indziej ;:112
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ale co Ty chcesz od tego murku? :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p

Post »

bishop pisze:Ale co Ty chcesz od tego murku? :lol:
Krzysiu, nie widziałeś go w całości... taki sobie, fatalnie fugowany...

i tak nie bardzo miałam gdzie te trzmieliny wetknąc, to na razie niech tam siedzą, przesadzic zawsze mogę, nie? ;:112 ;:113
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

No właśnie - czemu mówisz że ten murek jest brzydki? Ja mam taki mur z polnego kamienia na działce i uważam, że jest fajny. Przede wszystkim dlatego - ze kamienie pozbierane z naszej działki i okolicy :lol:
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

Agniesia pisze:ale... takich miałam wczoraj gości:

Obrazek
Mnie tacy goście w ubiegłym roku wyjedli wszystkie buraczki w ogródku :;230 :;230 :;230
Przychodzą też bażanty i zające... kot znosi mi do domu jaszczurki...
Za żadne skarby świata nie chciałabym mieszkać w innym miejscu :lol:

A murek jest piękny!! w brzydkich fugach może zechcą rosnąc jakieś rojniki? albo mech?
Widziałam kiedyś gdzieś fotki "mchowego ogrodu", wyglądało to tak cudnie, że chciałoby się połozyć na tych mięciutkich zielonych poduchach ;:19
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p

Post »

W sumie to z tym murkiem może i racja... w końcu jestem członkinią Ligi Kobiet Zadowolonych z Życia, to nie wypada na murek narzekac... :;230 . ale trzmielina niech już sobie tam rośnie, zrobię sobie z niej strzyżoną obwódkę, jak u Dali przy schodach.

buraczki... buraczki... mi nie grozi, jeszcze się warzywniczka nie doczekałam ;:91 i na moich terenach bażantów ni ma :(

mimo tego braku, też nie chcę mieszkac gdzie indziej...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”