Warmińskie klimaty Agnieszki
- Agniesia
- 500p
- Od: 31 sie 2009, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i dobre słowa.
a to już chyba ostatnie kolory tego lata w moim skromnym ( na razie, mam nadzieję) ogródeczku:
ostatni mieczyk
zimowit, trochę sfatygowany przez całe stadko szaleńców na czterech łapach...
a to już chyba ostatnie kolory tego lata w moim skromnym ( na razie, mam nadzieję) ogródeczku:
ostatni mieczyk
zimowit, trochę sfatygowany przez całe stadko szaleńców na czterech łapach...
pzdr. Agnieszka http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oooo, jak wspaniale!!! Znajome klimaty, chociaż moje są mocno za zachód od rejonu Biskupca Do Jezioran miałabym sześćdziesiąt parę kilometrów Ale łąki podobne, tęcza podobna, stodoły podobne i sarenki też podobne I wysiłek włożony w założenie cywilizowanego, choć wiejskiego w wyrazie ogrodu - podobny... Ale nie przejmuj się, z ostów i innych chaszczy wyjdziecie szybciej, niż się wydaje, z takimi widłami to "ino myk"
Czy macie już ogrodzenie? Ja nie mam i te śliczne sarenki co roku obgryzają mi jabłonkę z nowych przyrostów. Nic ich nie powstrzymuje, ale płot będzie dopiero w przyszłym roku, niestety. Macie jakieś drzewka owocowe? Jeśli tak, to osłoń pieńki siatką, chociaż tyle uratujesz
Co chcesz jeszcze sadzić? W warmińskim klimacie nie wszystko przetrzyma najbliższą zimę, to już pewnie wiesz. Zerknij więc do Dębian, większość roślin, która nadaje się na nasze warunki wymieniona jest tutaj: - Drzewa i krzewy w Dębianach Polecam tę stronkę dla inspiracji, naprawdę warto poczytać i pooglądać. Są tam też podane adresy źródełek ciekawych roślin.
Szkoda, że dopiero dziś weszłam do waszych włości, teraz już kończę sezon ogrodowy, ale z wiosną możemy się umówić na przekazanie całego bagażnika roślin, które u mnie już się rozrosły i mam ich dostatek Chcesz?
Powodzenia w machaniu widłami!!! Wyniki już widać
Czy macie już ogrodzenie? Ja nie mam i te śliczne sarenki co roku obgryzają mi jabłonkę z nowych przyrostów. Nic ich nie powstrzymuje, ale płot będzie dopiero w przyszłym roku, niestety. Macie jakieś drzewka owocowe? Jeśli tak, to osłoń pieńki siatką, chociaż tyle uratujesz
Co chcesz jeszcze sadzić? W warmińskim klimacie nie wszystko przetrzyma najbliższą zimę, to już pewnie wiesz. Zerknij więc do Dębian, większość roślin, która nadaje się na nasze warunki wymieniona jest tutaj: - Drzewa i krzewy w Dębianach Polecam tę stronkę dla inspiracji, naprawdę warto poczytać i pooglądać. Są tam też podane adresy źródełek ciekawych roślin.
Szkoda, że dopiero dziś weszłam do waszych włości, teraz już kończę sezon ogrodowy, ale z wiosną możemy się umówić na przekazanie całego bagażnika roślin, które u mnie już się rozrosły i mam ich dostatek Chcesz?
Powodzenia w machaniu widłami!!! Wyniki już widać
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Agniesia
- 500p
pod kamiennym murkiem posadziłam dziś trzmielinę - niech się wspina i zarasta, bo szczerze powiedziawszy, mało urodziwy jest.
a potem rozpaliłam gigantyczne ognisko z suchych gałęzi i wyschniętego zielska... sąsiedzi po straż pożarną chcieli dzwonic ;:10
jak na takie porządki mnie naszło, to znaczy, że już jesień ...
Kwitną typowe jesienne kwiaty...
Jesień idzie, nie ma rady na to...
a potem rozpaliłam gigantyczne ognisko z suchych gałęzi i wyschniętego zielska... sąsiedzi po straż pożarną chcieli dzwonic ;:10
jak na takie porządki mnie naszło, to znaczy, że już jesień ...
Kwitną typowe jesienne kwiaty...
Jesień idzie, nie ma rady na to...
pzdr. Agnieszka http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Agniesia
- 500p
Krzysiu, nie widziałeś go w całości... taki sobie, fatalnie fugowany...bishop pisze:Ale co Ty chcesz od tego murku?
i tak nie bardzo miałam gdzie te trzmieliny wetknąc, to na razie niech tam siedzą, przesadzic zawsze mogę, nie?
- Andzia1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
Mnie tacy goście w ubiegłym roku wyjedli wszystkie buraczki w ogródku
Przychodzą też bażanty i zające... kot znosi mi do domu jaszczurki...
Za żadne skarby świata nie chciałabym mieszkać w innym miejscu
A murek jest piękny!! w brzydkich fugach może zechcą rosnąc jakieś rojniki? albo mech?
Widziałam kiedyś gdzieś fotki "mchowego ogrodu", wyglądało to tak cudnie, że chciałoby się połozyć na tych mięciutkich zielonych poduchach
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- Agniesia
- 500p
W sumie to z tym murkiem może i racja... w końcu jestem członkinią Ligi Kobiet Zadowolonych z Życia, to nie wypada na murek narzekac... . ale trzmielina niech już sobie tam rośnie, zrobię sobie z niej strzyżoną obwódkę, jak u Dali przy schodach.
buraczki... buraczki... mi nie grozi, jeszcze się warzywniczka nie doczekałam ;:91 i na moich terenach bażantów ni ma
mimo tego braku, też nie chcę mieszkac gdzie indziej...
buraczki... buraczki... mi nie grozi, jeszcze się warzywniczka nie doczekałam ;:91 i na moich terenach bażantów ni ma
mimo tego braku, też nie chcę mieszkac gdzie indziej...