Skalniaczek rojnikowy
- mateo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2009, o 20:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Skalniaczek rojnikowy
Zależy jaka ziemia. Może być piaszczysta, może być torfowa (byle nie za dużo, bo trzyma wilgoć), ale raczej nie gliniasta.
U mnie kilka rojników wypadło z powodu złej pogody, ale reszta trzyma się doskonale.
http://img137.imageshack.us/img137/3563/p1130208.jpg
U mnie kilka rojników wypadło z powodu złej pogody, ale reszta trzyma się doskonale.
http://img137.imageshack.us/img137/3563/p1130208.jpg
-
- 100p
- Od: 25 cze 2012, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani, piękne są Wasze kompozycje ogródkowe z rojników i rozchodników... Ja namiastkę zrobiłam sobie w donicy na balkonie
Niestety ten rozchodnik z tyłu został zaatakowany przez mszyce i nie pomogły opryski z coli czy mleka, musiałam je potraktować chemią. Zmarniał, stracił "igiełki" i kolor, ale nie wyrywałam go, bo mam nadzieję, że szybko się zregeneruje...
Moja mama w swoim ogrodzie postanowiła odrodzić swój stary i zaniedbany skalniak i trochę ostatnio przy nim działałyśmy. Wygląda tak:
Kwiaty zostaną z niego usunięte jesienią i wtedy uzupełnimy o inne roślinki.
Kochani, czy jest możliwość, żeby ktoś poratował nas jakimkolwiek rojnikiem lub rozchodnikiem, o ile ma nadmiar u siebie w ogrodzie? Za każdą pomoc będę wdzięczna...
Niestety ten rozchodnik z tyłu został zaatakowany przez mszyce i nie pomogły opryski z coli czy mleka, musiałam je potraktować chemią. Zmarniał, stracił "igiełki" i kolor, ale nie wyrywałam go, bo mam nadzieję, że szybko się zregeneruje...
Moja mama w swoim ogrodzie postanowiła odrodzić swój stary i zaniedbany skalniak i trochę ostatnio przy nim działałyśmy. Wygląda tak:
Kwiaty zostaną z niego usunięte jesienią i wtedy uzupełnimy o inne roślinki.
Kochani, czy jest możliwość, żeby ktoś poratował nas jakimkolwiek rojnikiem lub rozchodnikiem, o ile ma nadmiar u siebie w ogrodzie? Za każdą pomoc będę wdzięczna...
Pozdrawiam, Anna
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Znasz może nazwę żółto zielonego rojnika z przedostatniego zdjęcia?
- trillum30a
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak wygląda Moje rojnikowisko.
- beatabuz1
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 21 wrz 2012, o 10:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Bardzo ładnie, duża ilość różnorodnych roślin wyglada imponująco. Chociaż ja preferują trochę "zaniedbane" ogrody i skalniaki, wyglądają bardziej naturalnie.