Hiacynt w szkle - pędzenie hiacyntów
- Steasi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Hiacynt w szkle
A mi się dziś 2 złamały Za buro mam pokoju i się wyciągają za mocno
- ultraviolet
- 200p
- Od: 1 kwie 2010, o 22:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam wszystkich serdecznie!
Ja swojego hiacynta dostałam dzisiaj od męża. Posadziła według przepisu i będę czekała, aż coś z tego wyjdzie.
To mój pierwszy hiacynt w szkle reszta jest w ogrodzie, więc jestem bardzo ciekawa co z tego wyjdzie
Ja swojego hiacynta dostałam dzisiaj od męża. Posadziła według przepisu i będę czekała, aż coś z tego wyjdzie.
To mój pierwszy hiacynt w szkle reszta jest w ogrodzie, więc jestem bardzo ciekawa co z tego wyjdzie
- zieloonomi
- 50p
- Od: 6 lut 2010, o 12:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
od wczoraj są hiacynty w Netto za 2,69 zł.
Co ma wzejść, to wzejdzie ;-)
Serdeczności, Magda
Serdeczności, Magda
- madzisia777
- 100p
- Od: 26 sty 2009, o 12:40
Witajcie!
Ja też wczoraj sobie kupiłam hiacynta w szkle z biedronki.
Już "posadzony" stoi w garażu( 8 st.) przykryty kartonem.
Jestem ciekawa co z tego urośnie, bo cebulka trochę marniawa.
Ale jestem dobrej myśli i nie mogę się doczekać jego boskiego zapachu. Hmmmm
Pozdrawiam wszystkich pędzących te urocze kwiatki.
Ja też wczoraj sobie kupiłam hiacynta w szkle z biedronki.
Już "posadzony" stoi w garażu( 8 st.) przykryty kartonem.
Jestem ciekawa co z tego urośnie, bo cebulka trochę marniawa.
Ale jestem dobrej myśli i nie mogę się doczekać jego boskiego zapachu. Hmmmm
Pozdrawiam wszystkich pędzących te urocze kwiatki.
Pozdrawiam Magda
- esony1
- Od: 27 lis 2010, o 20:09
witam,
czy zmieniacie hiacyntowi w szkle wodę czy tylko uzupełniacie ubytki wypitej wody ?
czy zmieniacie hiacyntowi w szkle wodę czy tylko uzupełniacie ubytki wypitej wody ?
pozdrawiam
Edyta
Edyta
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Ja tylko dolewam. Od kilku lat kupuje te hiacynty w Biedronce i tylko jedna cebula mi nie zakwitła.
Ja też kupiłam sobie w Biedronce 2 sztuki po 3,69 razem z szklanym naczyniem.Przez tydzień trzymałam je w lodówce a póżniej postawiłam na parapecie.Wypuściły już korzonki.Jak przeczytałam że muszą mieć ciemno to je od dzisiaj okryłam kapturkiem z gazety.Teraz poczekam i zobaczę jak będzie dalej.
A tak wyglądają Woda nie jest przeżroczysta bo to deszczówka.
A tak wyglądają Woda nie jest przeżroczysta bo to deszczówka.
Cieszmy się z każdego dnia
- esony1
tak dla eksperymentu do jednego hiacynta dolałam trochę nawozu HUMUSU a drugi ma tylko w pojemniczku wodę zobaczę czy będzie jakaś różnica w rozwoju ( teoretycznie nie powinno być, obie cebule mają zgromadzone substancje odżywcze ).tu.ja pisze:Ja tylko dolewam. Od kilku lat kupuje te hiacynty w Biedronce i tylko jedna cebula mi nie zakwitła.esony1 pisze:witam,
pozdrawiam
pozdrawiam
Edyta
Edyta
Mój hiacynt w ostateczności stoi na parapecie przykryty pudełkiem w jakim był kupiony i już ma ładne korzonki i i taki malutki biały czubeczek na szczycie cebulki.
Wczoraj o dziwo spotkałam jeszcze w biedronce te hiacynty wiec dokupiłam sobie dwa, na pudełku jeden jest jako biały a drugi fiolet a ten co kupiłam w tamtym tygodniu ma być różowy a jak będzie w rzeczywistoiści to sie okaże
A ja w ramach eksperymentu urzyczyłam im wody ustronianki mam nadzieję,że storczyki się nie obrażą hehe zobaczymy co z tego będzie.
Pozdrawiam
Wczoraj o dziwo spotkałam jeszcze w biedronce te hiacynty wiec dokupiłam sobie dwa, na pudełku jeden jest jako biały a drugi fiolet a ten co kupiłam w tamtym tygodniu ma być różowy a jak będzie w rzeczywistoiści to sie okaże
A ja w ramach eksperymentu urzyczyłam im wody ustronianki mam nadzieję,że storczyki się nie obrażą hehe zobaczymy co z tego będzie.
Pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
- izabelita
- 50p
- Od: 7 lis 2008, o 10:17
Pierwszy raz pokusiłam się o pędzenie hiacyntów w domu i zachęcona Waszymi doświadczeniami od razu zrobiłam eksperyment; jednocześnie sadząc taką samą cebulę zarówno do doniczki z ziemią jak i do szkła (w moim przypadku zaadoptowany wazonik ).
Na razie rosną jednakowo, aczkolwiek ten w wodzie trochę się wykrzywił.
No i obydwa chyba za bardzo się wyciągnęły. Może za długo trzymałam je w ciemnej piwnicy.
W każdym razie teraz stoją już normalnie na parapecie. Oto one:
Mają być pomarańczowo-łososiowe, ciekawe czy faktycznie...
Na razie rosną jednakowo, aczkolwiek ten w wodzie trochę się wykrzywił.
No i obydwa chyba za bardzo się wyciągnęły. Może za długo trzymałam je w ciemnej piwnicy.
W każdym razie teraz stoją już normalnie na parapecie. Oto one:
Mają być pomarańczowo-łososiowe, ciekawe czy faktycznie...
pozdrawiam,
Iza
Iza
- esony1
oooo... całkiem spore są Twoje piękności i już mają pąki kwiatowe. Pospieszalskie
Napiszcie moje/moi drogie/drodzy jak wasze hiacynty.
Moje kupione w Biedronce 5 stycznia mają bardzo ładne korzonki i dopiero co pokazujący się czubeczek z "drugiej strony" u jednego z nich ( kupiłam dwa hiacynty ). Sądzę,że nie wcześniej niż w połowie lutego będę mogła wąchać i podziwiać swoje śliczności.
Napiszcie moje/moi drogie/drodzy jak wasze hiacynty.
Moje kupione w Biedronce 5 stycznia mają bardzo ładne korzonki i dopiero co pokazujący się czubeczek z "drugiej strony" u jednego z nich ( kupiłam dwa hiacynty ). Sądzę,że nie wcześniej niż w połowie lutego będę mogła wąchać i podziwiać swoje śliczności.
pozdrawiam
Edyta
Edyta
- ultraviolet
- 200p
- Od: 1 kwie 2010, o 22:16
Upłynęło już 12 dni od momentu posadzenia mojego hiacynta w szkle, niestety na razie nic szczególnego się nie dzieje ( prócz niewielkiej ilości pleśni na cebuli i wyrośniętych korzonków) .