Nemo co ze zdjęciem Twojego karmnika
Ja dziś wybieram się piechotką na działkę (tylko 5 km w jedną stronę) by wsypać ziarno do karmnika i wywiesić nowe słoninki. Muszę sprawdzic też altankę bo słyszałem, że trzy dni temu były znów włamania do ...
Ptaszki tym razem dostały do karmnika proso i pszeniczkę. Ciekawe jak im będzie smakować? Skórkami po słoninie dożywiam koty. Pełno śladów w śniegu po nich.
Erazm pisze:
Musiałem usunąć z karmnika proso i pszeniczkę i wsypać im ponownie słonecznik. Ptaki są jednak bardzo wymagające.
Widzę Andrzeju że hodujesz ptaki na działce . Jest to zabroniome Regulaminem . Dozwolony jest jedynie chów kur i królików . Możesz mieć niebywałe kłopoty !
Tych co dokarmiają koty zimową porą , prezesi określają " hodowcami kotów " . Z takim zarzutem spotkałem się przed 4 dniami na rozprawie sądowej. Taki zarzut właśnie stawiał prezes Zarządu kobiecie , która dokarmiała między innymi koty.
A więc to nie jest wyssane z palca , tylko wzięte z życia . ;:67
Bardzo ciekawy artykuł o sikorkach. Ja dziś byłem na działce i zawiesiłem im trochę słoninki. Coś słabo ją jedzą. Przez okres 3 tygodni nie zjadły nawet 1/3 tego, co poprzednio zjadały przez tydzień. Skórki oczywiście zostawiłem dla kotów. Martwych ptaków nie zauważyłem.
W jednym domku lęgowym zadomowiła się już para wróbli. Pozostały jeszcze wolne trzy domki lęgowe. Mam nadzieję, że w jednym zagnieżdzą się sikorki. A jak u Was?