Ranczo Nokły cz. 4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Re: Ranczo Nokły cz. 4.

Post »

Tadeuszu twój ogród zawsze mnie zachwyca, porządek super, ciekawych iglaków i krzewów mnóstwo no i moje ulubione Rh i azalie, masz piękną rabatę z tymi krzewami, są dorodne i obsypane kwiatami, wspaniałe.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tadeuszu u Was jak zawsze pięknie i rodzinnie zarazem. :) :) :)
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Tadeusz widzę że wekend się udał goście dopisali i pogoda też.Ogród jak zawsze piękny starannie utrzymany i wypielęgnowany. Ja również w sobotę dokończyłem koszenie trawy, i dobrze bo znów nadciągaja opady deszczu.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

:wit Witaj Tadeuszu w nowym wątku , wpadłam się przywitać aby móc odwiedzać Nokły regularnie ;:65
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

No, no, no- imprezka udana, łowy obfite, jedzonko smaczne... a to wszystko w TAKIEJ scenerii. Brawo! :D ;:3
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Tadeuszu, pięknie zakwitł Twój enkiant.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No no, oprócz ogrodniczych jeszcze takie atrakcje- super ryby. Podoba mi się też to ognisko z rusztem, solidne, duże, widać że na Ranczo biesiaduje się jak należy :) Atmosfera na pewno była wspaniała.
Awatar użytkownika
Lucilla
200p
200p
Od: 9 kwie 2010, o 09:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oglądając zdjęcia Rancza,za każdym razem czuję ciepło i przyjazną atmosferę :) jaka tam panuje :)
Awatar użytkownika
Agajotka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 19 lut 2010, o 17:34

Post »

Witam serdecznie i bardzo dziękuję za edukacyjne elementy wątku. Opis roślin i informacja ile czasu zajęło im osiągnięcie takich jak dziś rozmiarów, ale też fotografie roślin w ich różnych stadiach rozwoju to coś niesamowicie pouczającego dla takiego żółtodzioba jak ja. Pięknie i swojsko - będę tu częstym gościem:) ;:108
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

HALINKO-dziękuję za odwiedziny, cieszy nas że miło spędzasz czas , spacerując po naszym ogrodzie .

IZO- dziękuję za odwiedziny i link do zdjęć z Waszego pobytu w Bolestraszycach . ELA proponowała nam wyjazd, ale wcześniej byliśmy już umówieni na niedzielę, kiedyś musimy się tam wybrać.

IRENO- dziękuję za spacer po naszym ogrodzie i za ciepłe słowa o naszym ogrodzie.

TAJKO- dziękuję za odwiedziny, nasz ogród jest ogrodem rodzinnym, to tam latem spędzamy z rodziną każdą wolną chwilę i tam biesiadujemy kiedy tylko nadarzy się okazja.

ZENKU- dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa o naszym ogrodzie. Dobrze że w sobotę kosiliśmy nasze trawniki, bo wczoraj, czy dzisiaj nie dało by rady, znowu leje, jak z cebra, ale jest nadzieja że pogoda się poprawi.

BARBARO- dziękuję za spacer po naszym ogrodzie, miło nam że lubisz do nas zaglądać.

ANETKO- dziękuję za odwiedziny, nasz staw jest nie przygotowany do całkowitego spuszczenia wody z niego, w związku z tym trudno jest ocenić co rzeczywiście w tym stawie pływa( poza żółwiami, które się głównie wygrzewają w słońcu). Okazuje się że dobry wędkarz zawsze coś "konkretnego" z wody wyciągnie.

ROMKU- dziękuję za wizytę w ogrodzie, w tym roku enkiant zakwitł po raz pierwszy w naszym ogrodzie, w ubiegłym roku też miał zawiązki kwiatowe, lecz mróz je zniszczył.W tym roku byłem przygotowany do ochrony go przed mrozem, na szczęście nie musiałem go chronić bo nie było przymrozków.

ANIU-dziękuję za odwiedziny, w stawie są ryby tylko wędkarzy do łowienia potrzeba, gdyż ja ze wszystkich prac w ogrodzie do wędkowania biorę się w ostateczności, wolę inne prace w ogrodzie. Na "Cypelku" ( dwu arowa część ogrodu znajdująca się w zakolu rzeki i stawu)mamy pod zadaszeniem duży stół , przy którym może usiąść piętnaście osób, w związku z powyższym konieczny jest duży ruszt by wszystkich wyżywić.

LUCYNKO-dziękuję za spacer po naszym ogrodzie, nasz ogród powstał by czynnie w nim odpoczywać , staraliśmy się by w nim było miejsce do odpoczynku ( letni pokój na tarasie za firankami), oraz miejsce do zabaw dla dzieci ( huśtawki,piaskownice) ,czy dorosłych (stół z ławkami pod zadaszeniem oraz palenisko z rusztem). Staramy się by nasi goście w naszym ogrodzie czuli się swobodnie i dobrze wypoczywali.

AGAJOTKO- dziękuję za spacer po naszym ogrodzie, cieszę się móc gościć kolejną osobę z Lubelskiego.Cieszy mnie również że moja praca dotycząca opisania roślin będących w ogrodzie i pokazanie ich na Forum ma walory edukacyjne i może być Ci przydatna.Zapraszam do dalszych spacerów po ogrodzie, jak również do odwiedzenia wcześniejszych wątków ogrodowych naszego Rancza.

Od dwóch dni pada i pada, chwasty rosną na potęgę, nie ma kiedy z nimi walczyć, mszyca siedzi na każdej roślince , maj się skończył, to i powinno przestać padać, dobrze że w sobotę udało się trawnik wykosić.

Dzisiaj chciałem pokazać kilka roślinek z naszego ogrodu :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Tadeuszu piękna kolekcja iglaczków, a piwonia drzewiasta - moje marzenie.
Widzę, że masz więcej kielichowców w ogrodzie, gdyż 1 już Ci pięknie kwitnie.
Ten mniejszy ładnie się zagęszcza, mój także zdrowo rośnie,ale nie ma tyle pędów.
Pozdrawiam i życzę pięknej pogody w weekend. :) :) :)
Awatar użytkownika
Lucilla
200p
200p
Od: 9 kwie 2010, o 09:47

Post »

Tadeszu,piękna piwonia drzewiasta :!:
Zakupiłam kilka dni temu takie cudo i przyglądam się jej i zaczytuję się jak ją posadzić?
Może mi podpowiesz?? :)
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

A ja mogę wyręczyć Tadeusza? Piwonie krzewiaste (zamiennie drzewiaste) sadzimy głębiej niż bylinowe.
W sprzedaży są rośliny szczepione na bylinowych i posadzenie ich głębiej powoduje,
że następuje przyrost korzeni piwonii drzewiastej i podkładka bylinowa staje się zbędna.
Tadeusz przekonał się, że piwonia jest szczepiona :lol:
Dużo wiadomości jest na tej stronie http://www.piwonia.com/warunki.html
Tadeusz - ona jest piękna, peonia oczywiście, mógłbyś zajrzeć obiektywem bardziej do środka??? Pachnie?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”