Początek przygody
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Początek przygody
Dziękuję Ci za otuchę. Na razie wolę nie myśleć o jakiś kłopotach i jestem pełna optymizmu. Przykro mi z powodu Twojej girl, są piękne i tak długo się trzymała.
No, ale teraz to masz się czym pochwalić
No, ale teraz to masz się czym pochwalić
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Optymizm najważniejszy i tak trzymać Może jeszcze kiedyś zainwestuję w niemowlaczki, ale na razie stawiam na dorosłe okazy Kiedyś, kiedy będę mieć orchidarium , to może będę mieć maleństwa. Czas pokaże. Na razie do orchidarium daleko... a chciałabym je wybudować sama
Moja kolekcja jest malutka. Inni mają po sto sztuk. Ale kocham moje storczyki jakie by nie były. Sprawiają mi sporo radości , a podlewanie to dla mnie czysta przyjemność. A polowanie na storczyki to dopiero radocha I sporo emocji zwłaszcza jak przy regale jest kilka osób... i ten strach by nie upolowali jakiegoś okazu przed nami : nieoceniony
Moja kolekcja jest malutka. Inni mają po sto sztuk. Ale kocham moje storczyki jakie by nie były. Sprawiają mi sporo radości , a podlewanie to dla mnie czysta przyjemność. A polowanie na storczyki to dopiero radocha I sporo emocji zwłaszcza jak przy regale jest kilka osób... i ten strach by nie upolowali jakiegoś okazu przed nami : nieoceniony
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Kasiunieczka...też mi ta miltonia wygląda na jakś cambrię może oncidium... Ale roślinka jest śliczna, być może pachnąca?
Falki Masz śliczne, bardzo mi się podoba piegusek
Falki Masz śliczne, bardzo mi się podoba piegusek
- pani_storczyk
- 500p
- Od: 15 mar 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiunieczko kwitnienia piekne . Ta miltonia miteż bardziej pasuje na cambrię Gratuluję nowych korzonków
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
- kasiunieczka_32
- 1000p
Dziewczyny właśnie napisałam wcześniej, że to chyba Miltonidium Pupukea Sunset
oczywiście w sklepie ogrodniczym zakupiona jako miltonia
oczywiście w sklepie ogrodniczym zakupiona jako miltonia
-
- 1000p
Kasiu ja bym się spierała, że to Miltonidium Pupukea Sunset ...Ma inny kształt warżki. Przeszukam troszkę internet to może znajdę coś podobnego do Twojego storczyka
-
- 1000p
Chyba już mam Kasiu to hybryda między Miltonia a Oncidium, czyli Miltonidium. Nie jest to na pewno gatunek botaniczny, bo pewnie kupiłaś go w jakimś markecie ( ) Podaję link: http://www.aboutorchids.com/blog/page/9/?s . Mniej więcęj w połowie pisze o tej roślinie. Podobno pachnie i jest skora do częstego kwitnienia
- kasiunieczka_32
- 1000p
Moniu bardzo Ci dziękuję, kupiłam go w dużym centrum ogrodniczym jako miltonię
Ale mnie ta hybrydka i tak się podoba, a dzisiaj rozwinął się następny pączek i warżka jest u góry
Ale mnie ta hybrydka i tak się podoba, a dzisiaj rozwinął się następny pączek i warżka jest u góry
-
- 1000p
Kasiu nie dziwię Ci się, ze podoba Ci się ona, gdyż naprawdę jest wyjątkowa. Pierwszy raz taką na oczy widziałam dzięki Tobie i zachwyciła mnie :)Brak mi takiego typu roślin na moich parapetach hmmmm... nie no muszę się udac na polowanie bo korci mnie jak diabli
Pokaż nam tego fikuśnego kwiatuszka
Pokaż nam tego fikuśnego kwiatuszka
- kasiunieczka_32
- 1000p
- kasiunieczka_32
- 1000p
Moniu to wystarczy iść do jakiegoś sklepu/centrum ogrodniczego gdzie poziom wiedzy jest na raczej niskim poziomie (porównywalny z moim ) i zawsze przyniesiesz coś innego niż myślałaś
A nuż się okaże coś oryginalnego
A nuż się okaże coś oryginalnego
- Edyta 74
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 sty 2009, o 16:58
Witaj Kasiu
W końcu dotarłam do Ciebie Masz śliczne storczyki Okno storczykowe cudnie wygląda Takie mi się marzy.
W końcu dotarłam do Ciebie Masz śliczne storczyki Okno storczykowe cudnie wygląda Takie mi się marzy.
- kasiunieczka_32
- 1000p
Witam Cię Edytko w moich skromnych progach i bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin. Dziękuję za miłe słowa, mam nadzieję, że będą kwitły jak najdłużej.Edyta 74 pisze:Witaj Kasiu
pozdrowionka