Torty w stylu angielskim... i nie tylko
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 10 lut 2012, o 10:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Torty w stylu angielskim... i nie tylko
Jeszcze raz dziękuję za pomocne rady All zobaczymy co to z tego wyjdzie dam z siebie wszystko zdjęcie torcika wkleję po urodzinkach
witam. za miesiąc mój synek skończy roczek. wymarzony przeze mnie torcik wygląda tak http://cakecentral.com/gallery/1939594/ ... t-box-cake. i powstaje problem. jak go wykonać . pomoże mi ktoś?
Eluś a może pomożesz mi w temacie: od czego zacząć i jak wykonać coś takiego http://cakecentral.com/gallery/1939594/ ... t-box-cake ? Widziałam Twoje dzieła na blogu i są super. Widać że masz talent:) Pozdrawiamlusia74 pisze:witam forumowiczów pragnę dołączyć do pasjonatów tortów angielskich, zajmuję się nimi od niedawna ale staram się aby były ładne
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 30 maja 2011, o 19:06
Pyzzaa proste dasz radę. Upiecz kwadratowy biszkopt oczywiście może tez być okrągły nie musisz się trzymać oryginału. tu każdy bok jest obłozony osobno prostokatem masy w srodek jest włożona biała masa. a misiek pewnie jest zrobiony z ciasta lub z masy ryżowej . Misiek zalezy już od tego jak dasz rade zrobić.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 10 lut 2012, o 10:08
Więc wyszło tak stwierdziłam że jeśli robię tort po raz pierwszy to dam sobie spokój z własnej roboty masami tort przełożyłam kremem dr. Oetkera do czekoladowego dodałam kakao i wiórki czekoladowe do waniliowego dodałam extrakt waniliowy i czekoladę do picia w proszku o smaku krówkowym a do śmietankowego aromat śmietankowy i wiórki białej czekolady te kremy są naprawdę dobre myślałam całkiem odwrotnie, pączowałam kremem baileys, przepis na tort zaczerpnęłam z kotleta tv ten bez proszku do pieczenia i naprawdę wyrósł pięknie tort przekroił mi się idealnie naciełam dookoła tort nożem później włożyłam nóż i dookoła kroiłam, niestety miałam bardzo mało czasu niecałe 3 godz i musiałam robić szybko nie taki miał wyjść ale chyba nie jest najgorszy jak na pierwszy raz.
myszka Miki i baloniki są sztuczne
myszka Miki i baloniki są sztuczne
-
Jak na pierwszy i szybki wyrób tort jest super tak trzymaj
Kluseczko, nasze nawet tak nie wyglądały. Zrobiłaś go pięknie!!!!
To i ja się pochwalę moim słodkim dziełem.
Król Lew, Timon i Pumba.
To i ja się pochwalę moim słodkim dziełem.
Król Lew, Timon i Pumba.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
-
All jak zawsze cudowne arcydzieło
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
Arlet3 no i piewsze koty za płoty ,z każdym tortem będzie lepiej , moje też są amatorskie .
Alll jak udało Ci się zrobić tak realistyczny kolor drzewa i kamieni? To kwestia malowania barwnikami? Pumba to mój uwielbieniec wyszedł jak żywy! W ogóle cały tort mi się bardzo bardzo podoba
Lusia 74- bardzo dziękuję
Arlet3- początki zawsze są trudne. Poradziłaś sobie świetnie, ale uważaj bo tortowanie uzależnia. Dziękuję za miłe słowa.
Tortkas-dzięki, do malowania głównie używam aerografu i specjalnych barwników, ale maluję też pędzlami. Barwniki zwyczajnie mieszam ze sobą aż do osiągnięcia pożądanego koloru.
Arlet3- początki zawsze są trudne. Poradziłaś sobie świetnie, ale uważaj bo tortowanie uzależnia. Dziękuję za miłe słowa.
Tortkas-dzięki, do malowania głównie używam aerografu i specjalnych barwników, ale maluję też pędzlami. Barwniki zwyczajnie mieszam ze sobą aż do osiągnięcia pożądanego koloru.
Pozdrawiam serdecznie Alina
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 20 mar 2012, o 14:48