Ogród w kuchni
- marzanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w kuchni
I mnie i mnie Aneczko kobitko nie mów ,że ty ten agrest każdy szpilką ...
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Aniu, Marzanko, jak będę zbierać nasiona to i dla Was Ten groszek bywa uprawiany jako ozdobny, myślę że warto spróbować.
Agrest robiłam w tak małej ilości że mogłam kłuć szpilką każdy owocek :P
Agrest robiłam w tak małej ilości że mogłam kłuć szpilką każdy owocek :P
-
- 500p
- Od: 12 maja 2008, o 14:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Po takiej lekturze u Ciebie będę biegać po okolicznych polach i łąkach i szukać roślinek
Ogórecznik w końcu u mnie zakwitł (od nasionka ). Czy to Ty, Aniu, pisałaś, że można go dodawać do kiszonych/konserwowych ogórasów?
Kwiaty wiem, że można zamrozić w kostkach lodu i potem rewelacja do napojów.
Ogórecznik w końcu u mnie zakwitł (od nasionka ). Czy to Ty, Aniu, pisałaś, że można go dodawać do kiszonych/konserwowych ogórasów?
Kwiaty wiem, że można zamrozić w kostkach lodu i potem rewelacja do napojów.
- Zielona_Ania
Cieszę się bardzo Esmeraldo. Ważne tylko żeby mieć pewność co do gatunku. Ja nie zbieram z natury np. żadnych selerowatych, bo pomylić się łatwo a skutki mogą być tragiczne.
O ogóreczniku nie pisałam. Troszkę mam teraz do niego dystans, ale o tym później.
O ogóreczniku nie pisałam. Troszkę mam teraz do niego dystans, ale o tym później.
- marzanka
Uf to mi kamień z serca bo już się widziałm nad 5 kg agrestu z tą szpilką a honor by mi kazał kłućZielona_Ania pisze: Agrest robiłam w tak małej ilości że mogłam kłuć szpilką każdy owocek :P
- Zielona_Ania
A życiu bym nie kłuła 5kg To by dopiero była wyrafinowana pokuta, tylko za jakie grzechy :P
Jutro robię konfitury z truskawek, zastanawiam się co by tu dodać do nich żeby nie były takie zwyczajne
Jutro robię konfitury z truskawek, zastanawiam się co by tu dodać do nich żeby nie były takie zwyczajne
- marzanka
Ja dodaje listki mięty i melisy ,mają taki specjalny smak .ale to jak już wkładam do słoiczków to na wierzch listek :P
- Zielona_Ania
Aniu, gdyby cię los rzucił na bezludną wyspę, to myślę że świetnie byś się tam urządziła, a z całą pewnością nie zginęłabyś z głodu
Świeży chlebek z twoim twarożkiem ... mniam...
Świeży chlebek z twoim twarożkiem ... mniam...
- Zielona_Ania
Marzanko, zrobiłam truskawkową impresję, z odrobiną róży i szczyptą kardamonu, listki mięty i melisy na wierzch Kolor ma, zapach wspaniały. Będą potem pyszne rogaliki w zimowe ciemne dni
Izuś A muszę powiedzieć że w dzieciństwie zaczytywałam się Robinsonem i Tajemniczą Wyspą, więc coś jest na rzeczy z tym rozbitkiem
Na upały najlepsze zimne napoje z lodem. Może kolorowym? Nadaje się ogórecznik, ale mogą być też listki mięty, melisy, płatki róży, nasturcji, lawenda- co tylko wyobraźnia podpowie i jest jadalne i ładne
Izuś A muszę powiedzieć że w dzieciństwie zaczytywałam się Robinsonem i Tajemniczą Wyspą, więc coś jest na rzeczy z tym rozbitkiem
Na upały najlepsze zimne napoje z lodem. Może kolorowym? Nadaje się ogórecznik, ale mogą być też listki mięty, melisy, płatki róży, nasturcji, lawenda- co tylko wyobraźnia podpowie i jest jadalne i ładne
- marzanka
Mmmm aż pić się chce.Mam nadzieję,że konfiturka będzie smakowała ja tak robię i naprawdę jest taka inna.Twoja wygląda super smakowicie .A ja dziś zrobiłam konfiturkę z czarnej porzeczki mniam i szczaw do słoiczkow na zupkę .Pracowite lato się zapowiada .A masz może jakiś przepis na wiśnie
- Zielona_Ania
Marzanko, wiśnie moje ulubione- to zalać spirytusem i zrobić nalewkę Nie robiłam jeszcze nic innego.
Czarna porzeczka! Mniam Uwielbiam prosto z krzaczka. Niestety ja mam posadzoną dopiero tej wiosny więc owoców niet.
Czarna porzeczka! Mniam Uwielbiam prosto z krzaczka. Niestety ja mam posadzoną dopiero tej wiosny więc owoców niet.