Guzikowiec zachodni (Cephalanthus occidentalis) -wymagania,uprawa,cięcie
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Guzikowiec -wymagania,uprawa,cięcie
To ja też czekam po przeczytaniu powyższych postów. W takim razie na jego obudzenie- miałam wykopać bo wygląda jakby zasechł. Pozostaję wobec tego w nadziei, że ruszy jeszcze...
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- okavango
- 100p
- Od: 17 wrz 2011, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mili Państwo powiedzcie co słychać u Waszych guzikowców. Mój to jedno wielkie nieszczęście-suche badylki i kilka małych listeczków, chyba nie może się na dobre obudzić.
Lilka
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
Mój posadzony na wiosnę na nowo w dołku w ziemi dla iglaków wygląda może troszkę lepiej jak poprzednich lat...
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
Mój ma mnóstwo "guziczków" z których będzie masa kwiatów. Zrobię zdjęcie jak wygląda w obecnej sytuacji.
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- maryann
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
Do dzisiaj liście mu ściemniały, są całe.... Chyba o to mu chodziła. Ciekawe, czy wystarczy tylko 'startowe' zaprawienie dołka, czy całe życie musi spędzić odizolowany od mojej gleby.maryann pisze:Mój posadzony na wiosnę na nowo w dołku w ziemi dla iglaków wygląda może troszkę lepiej jak poprzednich lat...
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
co ze słuchania mądrego.
PUMA72 Twój guzikowiec to piękny krzew Zasilasz go co roku?
Ciekawe, kiedy mój taki będzie. Wypuścił w tym roku kilka liści, czyli żyje. Znowu został przycięty przez psiaki!
Ciekawe, kiedy mój taki będzie. Wypuścił w tym roku kilka liści, czyli żyje. Znowu został przycięty przez psiaki!
Mam ten krzew od jesieni, kupiłam ze szkółki w tym roku planuje dokupić drugi, a przed sadzeniem dałam mu tylko kompostu.
Cudne te guzikowce, już jest na liście "muszę mieć" fajnie że nie kwitnie na wiosnę, bo wiosną to wszystko kwitnie a potem wszystko przekwita i już nie ma na czym oka zawiesić a taki cudaczek super przyciąga wzrok.
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dopiero co odkryłam ten cudny krzaczek i już chcę go mieć A powiecie mi czy te piękne kuleczki można zasuszyć? Jak on się zachowuje po przekwitnięciu?
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe