Storczyki Joasi
- JoasiaM
- 200p
- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Joasi
Witam wszystkich w nowym 2011 ROKU, miejmy nadzieję, że będzie pomyślny i obfity w cudowne kwitnienia czego wszystkim życzę
Kasiu dziękuję Ja również uwielbiam długodystansowce, mam takie dwa ten wielki różowo-pomarańczowy i jeszcze drugi fioletowo żyłkowany, teraz ma pączki, które niedługo się otworzą.
Dziś pstryknęłam zdjęcia w dziennym świetle, potem wkleję.
Kasiu dziękuję Ja również uwielbiam długodystansowce, mam takie dwa ten wielki różowo-pomarańczowy i jeszcze drugi fioletowo żyłkowany, teraz ma pączki, które niedługo się otworzą.
Dziś pstryknęłam zdjęcia w dziennym świetle, potem wkleję.
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Witaj Asiu dzisiaj zajrzałam do Ciebie ,masz b.ładne storczyki .Twój żółty na drugiej stronie wygląda jak sztuczny gdyby nie opis tak bym o nim myślała ale jest śliczny.Tęczowy to taki jak mój tygrysek czy Twój pachnie?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Czekam niecierpliwie na zdjecia
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu - witam serdecznie w Nowym Roku, bardzo ładnie zkwitły Ci hybrydy
Phalaenopsis. Masz storczykową wiosnę.
Phalaenopsis. Masz storczykową wiosnę.
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Joasiu przyszłam się przywitać w tym Nowym Roku i nie wiem dlaczego wcięło mój poprzedni post
To jeszcze raz powiem, że masz pięknie zapowiadającą się kolekcję i coraz bardziej podobają mi się te szklane osłonki
Czekam też niecierpliwie na nowe fotki
To jeszcze raz powiem, że masz pięknie zapowiadającą się kolekcję i coraz bardziej podobają mi się te szklane osłonki
Czekam też niecierpliwie na nowe fotki
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Hihi...chyba nasze storczyki lubią lato Wtedy dodatkowo pokazują, jak cudnie potrafią pachnieć. Mam trzy falki i wszystkie zimą nie wydzielały zapachu, za to latem, i owszem cudnie pachniały...
Pozostaje nam czekać lata...
Pozostaje nam czekać lata...
- Wioleta
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Asiu, ale u Ciebie kolorowo
A ile pędów rośnie
A ile pędów rośnie
- JoasiaM
- 200p
- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
Kasiu (katarzynka575) dziękuję Ten żółtasek jest uroczy, mam nadzieję, że w tym roku obdarzy mnie ślicznymi kwiatuszkami, obecnie tylko listki mu rosną, żadnych pędów. Przesadziłam go już do 15-cm doniczki, bo już z poprzedniej wyrósł Tęczowy nie pachnie, przynajmniej zimą.
Kasiu (kasia74) już za chwileczkę będą zdjęcia
Marku dziękuję i witaj w Nowym Roku, to prawda wiosna na parapecie się już budzi i ogromnie mnie to cieszy, dziś kolejny storczyk-ciemnoróżowy otwiera swoje płatki, już niebawem wkleję jego zdjęcia
Arletko witaj ponownie , tym razem w Nowym Roku. Ja też nie wiem gdzie się zapodział Twój post, bo świetnie go pamiętam. W ogóle kilka postów wcięło, nie wiem czemu z 6 stron ówczesnego wątku powstało 5. Dziękuję za miłe słowa, ja bardzo lubię szklane osłonki-mam już 12 .
Justynko jeden z moich tęczowych również pachnie, ale zapach czułam jedynie latem i to w godz. 12-14. Muszę resztę latem obwąchać
Wiolu dziękuję coraz bardziej kolorowo i wesoło, przynajmniej na parapecie, bo za oknem dziś w Białymstoku zawieja-brrr
Fotki w lepszym świetle, mam nadzieję, że nie zanudzam tymi samymi storczykami:
A tutaj pewna niespodzianka dla mnie. Około roku temu zakupiłam na All storczyka tęczowego, a że było zimno to poprosiłam sprzedawcę, żeby go nie wysyłał od razu. Po kilku dniach zrobiło się ciepło i poprosiłam o wysyłkę. Sprzedawca odpowiedział, że wyśle mi innego identycznego storczyka, ponieważ wylicytowany nie przeżyłby podróży. Przysłał mi storczyka z 3-ma przyciętymi pędami kwiatowymi, więc musiałam mu uwierzyć na słowo, że to tęczowy. Jesienią tego roku wypuścił piękny pęd kwiatowy(z poprzycinanych nic nie urosło). 2 dni przed sylwestrem storczyk zakwitł i moja radość przemieniła się w zdziwienie bo z podobno "tęczowego" rozkwitł...sami zobaczcie
- kolorek kremowy, nie biały
To dowodzi tego jak to się ufa sprzedawcom na All i jaka jest różnica, gdy coś kupujesz na żywo i możesz pooglądać i włożyć do koszyka.
Kasiu (kasia74) już za chwileczkę będą zdjęcia
Marku dziękuję i witaj w Nowym Roku, to prawda wiosna na parapecie się już budzi i ogromnie mnie to cieszy, dziś kolejny storczyk-ciemnoróżowy otwiera swoje płatki, już niebawem wkleję jego zdjęcia
Arletko witaj ponownie , tym razem w Nowym Roku. Ja też nie wiem gdzie się zapodział Twój post, bo świetnie go pamiętam. W ogóle kilka postów wcięło, nie wiem czemu z 6 stron ówczesnego wątku powstało 5. Dziękuję za miłe słowa, ja bardzo lubię szklane osłonki-mam już 12 .
Justynko jeden z moich tęczowych również pachnie, ale zapach czułam jedynie latem i to w godz. 12-14. Muszę resztę latem obwąchać
Wiolu dziękuję coraz bardziej kolorowo i wesoło, przynajmniej na parapecie, bo za oknem dziś w Białymstoku zawieja-brrr
Fotki w lepszym świetle, mam nadzieję, że nie zanudzam tymi samymi storczykami:
A tutaj pewna niespodzianka dla mnie. Około roku temu zakupiłam na All storczyka tęczowego, a że było zimno to poprosiłam sprzedawcę, żeby go nie wysyłał od razu. Po kilku dniach zrobiło się ciepło i poprosiłam o wysyłkę. Sprzedawca odpowiedział, że wyśle mi innego identycznego storczyka, ponieważ wylicytowany nie przeżyłby podróży. Przysłał mi storczyka z 3-ma przyciętymi pędami kwiatowymi, więc musiałam mu uwierzyć na słowo, że to tęczowy. Jesienią tego roku wypuścił piękny pęd kwiatowy(z poprzycinanych nic nie urosło). 2 dni przed sylwestrem storczyk zakwitł i moja radość przemieniła się w zdziwienie bo z podobno "tęczowego" rozkwitł...sami zobaczcie
- kolorek kremowy, nie biały
To dowodzi tego jak to się ufa sprzedawcom na All i jaka jest różnica, gdy coś kupujesz na żywo i możesz pooglądać i włożyć do koszyka.
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Asiu no przecież ma kolorową warżkę ale i tak jest ładny
Ja też uważam że niema jak się samemu zobaczy lub ktoś zaufany.
Twój storczyk na trzecim zdjęciu bardzo jest podobny do mojego tylko z tym że Twój ma ciemniejszą warżkę i przez to jest wyraźniejszy
Ja też uważam że niema jak się samemu zobaczy lub ktoś zaufany.
Twój storczyk na trzecim zdjęciu bardzo jest podobny do mojego tylko z tym że Twój ma ciemniejszą warżkę i przez to jest wyraźniejszy
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
A coś Ty ;) Uwielbiam oglądać kwiatuchy storczyków...poprawiają nastrój
Drugi od góry, biały z piegami - jest bardzo podobny do mojego "Marcepanka" z Biedronki. Skąd Masz swojego?
Drugi od góry, biały z piegami - jest bardzo podobny do mojego "Marcepanka" z Biedronki. Skąd Masz swojego?
- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Ładny ten biały z piegami,a co do tego kremowego to ciekawe ilu jeszcze nabrał na tą ''tęcze''.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Asiu oglądanie Waszych storczyków nigdy mnie nie nudzi, jak wracam z pracy to tylko czekam na moment kiedy mogę pooglądać Wasze zdjęcia, poczytać Wasze rady.
Śliczny żółty , to chyba woskowy? Ten drugi biały nakrapiany ma piękną ważkę i piegi, ten tęczowy ( kremowy ) też jest śliczny. Ja też kiedyś kupiłam z allegro dendrobium , miało być seledynowe ale okazało się zwykłe różowe, ach.
Asiu życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, spełnienia marzeń, tych kwiatowych i pozostałych.
Śliczny żółty , to chyba woskowy? Ten drugi biały nakrapiany ma piękną ważkę i piegi, ten tęczowy ( kremowy ) też jest śliczny. Ja też kiedyś kupiłam z allegro dendrobium , miało być seledynowe ale okazało się zwykłe różowe, ach.
Asiu życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, spełnienia marzeń, tych kwiatowych i pozostałych.