Mój ogród - krzysztofjasik
- krzysztofjasik
- 100p
- Od: 22 lut 2007, o 12:41
- krzysztofjasik
- 100p
Dawno nie było mnie na forum,a przyczyna jest następująca:dokupiliśmy sąsiadującą działkę-teraz w sumie będzie 600m.Jest tyle pracy,że nie wiadomo ,gdzie"ręce włożyć".Widły-amerykany stały się moim "przyjacielem",kręgosłup wysiada.Robimy absolutny "remanent",praktycznie wszystko do wycięcia-chore, brzydkie drzewka owocowe.Trawnik likwidujemy,bo więcej tam chwastów niż trawy.Mam nadzieję,że powolutku zacznie widać efekty.Przy okazji zrobię kilka zdjęć,by udokumemtować stan aktualny.Pogoda sprzyja pracom,więc wykorzystuję każdą chwilę,by choć troszkę zlikwidować zielsko.Najbardziej szczęśliwe są moje córcie,bo terenu do biegania przybyło.
Pozdrawiam.Magda.
-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- krzysztofjasik
- 100p
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- krzysztofjasik
- 100p
Aniu,Mariolko,zgadza się,kupiliśmy drugą działkę,sąsiadującą.Teraz mamy w sumie 600m.kw.Co za tym idzie jest mnóstwo pracy.Działka była zaniedbana,w zasadzie wszystko likwidujemy.Zaczynamy od usunięcia starego trawnika(a raczej zielska).Co najgorsze mnóstwo w nim perzu!!!Dzisiaj utworzyliśmy skalniak-jest kontynuacją naszego już istniejącego(w narożniku działki).Planujemy w tym roku założyć instalację nawadniającą(przed wysianiem trawy rzecz jasna),posadzić iglaki wokół ogrodzenia.
Pozdrawiam.Magda.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Magdo, gratulki . Teraz rozumiem przyczyny Twojej absencji na forum .krzysztofjasik pisze:Aniu,Mariolko,zgadza się,kupiliśmy drugą działkę,sąsiadującą.Teraz mamy w sumie 600m.kw.Co za tym idzie jest mnóstwo pracy.Działka była zaniedbana,w zasadzie wszystko likwidujemy.Zaczynamy od usunięcia starego trawnika(a raczej zielska).Co najgorsze mnóstwo w nim perzu!!!Dzisiaj utworzyliśmy skalniak-jest kontynuacją naszego już istniejącego(w narożniku działki).Planujemy w tym roku założyć instalację nawadniającą(przed wysianiem trawy rzecz jasna),posadzić iglaki wokół ogrodzenia.
Powodzenia , zapału i sił do pracy przy urządzaniu nowego nabytku .
Ps. Od czasu do czasu wpadnij jednak do nas i podeślij fotki z ' placu budowy'.
Pozdrowionka