Żagwin ogrodowy Aubrieta cultorum
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Żagwin ogrodowy Aubrieta cultorum
A zobacz Sobie Kochana zdjęcia z tego wątku! Jest jedno takie, że aż powala - to, gdzie widać, jak ładne ma również liście. Bo ma ładne liście, nie?
Mam nadzieję, że moje siewki zmężnieją i będę się mogła nimi pochwalić.
Mam nadzieję, że moje siewki zmężnieją i będę się mogła nimi pochwalić.
- anym
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wspominając wczorajszy wypad na rynek, kiedy stał na tych szarych stołach, wszędzie buro-ponuro brak słońca a żagwin taki piękny,jaskrawy ;:Uwierz Magdaleno nie mogłam się napatrzeć
Brakuje mi takich kolorków.
Brakuje mi takich kolorków.
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Ja będę sprzedawała na bank fioletowy za taniochę, muszę tylko luknąć ile go mam na ogrodzie co pewnie zrobię jutro jak pojadę na działkę.
Kasia, ładnie ci urósł! Ja też siałam raz w domu ale gorzej się potem przyjmował na ogrodzie dlatego lepiej siać bezprośrednio do ziemi, oznaczyć sobie miejsce i czekać.
Kasia, ładnie ci urósł! Ja też siałam raz w domu ale gorzej się potem przyjmował na ogrodzie dlatego lepiej siać bezprośrednio do ziemi, oznaczyć sobie miejsce i czekać.
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
A czy mogłabym juz w weekend wysiewać żagwin do gruntu pod niski tunelik foliowy?
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Siej ! Jak przyjdą przymrozki przykryj dodatkowo włókniną
ANKA
ANKA
- jultus
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 13 kwie 2013, o 20:17
Proszę o radę , dopiero dwa lata mam działkę i moje doświadczenie jest niewielkie, po zimie zauważyłam że mój żagwin , który w zeszłym roku mocno się rozrósł ma niezbyt ładne liście - nie wiem czy mam tą roślinkę przyciąć czy zostawić tak jak jest i kiedy jest najlepszy moment żeby dokonać podziału rośliny
-
- 200p
- Od: 27 lut 2013, o 13:36
Po zimie to normalne, trzeba mu chwilkę czasu, żeby się zregenerował ale nie ma potrzeby przycinania. Parę dni słońca i zobaczysz, że się poprawi Dzielić najlepiej jesienią, wtedy też są największe szanse, że nowo posadzone sadzonki dobrze się przyjmą.
Pozdrawiam, Agnieszka
Kiedy wysadzamy żagwin do gruntu? Można? Obserwując ten którego już mam na ogrodzie, chyba przesadnie nie jest wrażliwy. Nawet zimą pojedyncze kwiatki były... Więc może już można wysadzić?
Jak hartowany to można sadzić. Ten pokazany post wyżej jest zimozielony, a więc nie do zdarcia, te z listkami zielonymi też już wznowiły wegetację.
Od dzisiaj zaczynam hartować... znaczy się spędzi noc poza domem.. Może jeszcze poczekam, niby widzę że na opakowaniu napisane że na miejsca stałe dopiero w sierpniu, ale...
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje siewunie z własnej marcowej uprawy dają radę. natomiast widziałam już w okolicach Torunia żagwiny w pełni rozkwitu. Ale nie były tak ładne, jak fox'a
Ja swój wczoraj wsadziłam już do gruntu. Mam nadzieję, że wytrzyma.
Kasia