Róże Nutki :)
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Róże Nutki :)
Majko, jakoś nie mogę znaleźć niczego o mojej czerwonej nn (albo ślepa już jestem od tego siedzenia przed kompem ;) ). Jedyne co znalazłam, to post Olibabki i Deirde na temat mojej "angielki". Są trzy opcje:nostalgiczna 'Aphrodite', 'Larissa', bądź 'Mariatheresia'. Osobiście najbardziej pasuje mi pierwsza opcja, ale zarówno w porównaniu z nią jak i dwiema pozostałymi, kolor się nie zgadza do końca. A 'Larissa' ma trochę inny środek kwiatu. Nie mam już pojęcia....
p.s.
Tutaj jest mój post w identyfikacjach: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p2432145
p.s.
Tutaj jest mój post w identyfikacjach: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p2432145
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Gosiu, widzę, że Twoje róże także całe w pąkach... oby zdążyły je rozwinąć i pięknie zakwitnąć...
przepiękna czerwona nn!
przepiękna czerwona nn!
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Nutko, o czewonej nn, to ja nic nie wiem, że gdzieś wstawiałaś do rozpoznania. Jesteś zakręcona.
nn różowa to nie Aphrodite, teraz pokazałaś trochę więcej. Mam Aphrodite sprawdz u mnie. ona ma inny pokrój kwiatuszka.
Według mnie to Mariatheresa. Sprawdz na HMF-e, a moze w google.
nn różowa to nie Aphrodite, teraz pokazałaś trochę więcej. Mam Aphrodite sprawdz u mnie. ona ma inny pokrój kwiatuszka.
Według mnie to Mariatheresa. Sprawdz na HMF-e, a moze w google.
- Nutka81
- 1000p
Majeczko, wstawiałam w identyfikacje zdjęcia różowej, czerwonej i białej Kliknij w link, który podałam w poprzednim poście Patrzyłam u Ciebie, 'Aphrodite' faktycznie ma inny pokrój kwiatka. Przejrzałam inne stronki, i spośród wszystkich opcji chyba jednak 'Mariatheresia' najbardziej pasuje, choć tak jakoś nie do końca... ;)
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Małgosiu każdy z nas musi mierzyć siły na zamiary . Przecież nie jesteśmy jakimiś predatorami siłowymi i finansowymi. Wiedziałam, że nie dam rady obsadzić wszystkich rabatek to chociaż porządnie przygotowuję rabaty pod obsadzenia częściowo jesienne i wiosenne. A jest co robić. Mam taką wstrętną część ogrodu, a właśnie tylko tam obecnie mogę myśleć o rabacie, że na głębokości niecałego szpadla mam 20 cm gliny a pod nią fajna ziemia. I tak przy pomocy M i syna wierzchnia ziemia została wykopana i jutro czeka ich wykopywanie gliny. A później z powrotem korzeniami do góry zdarta wcześniej trawa, wykopana ziemia + substarat. Mówię Ci robota głupiego
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- majka411
Nutko, to może Larisa. Wiesz własnie przegladałam wątki i obie te róże pokazuje ninetka .
- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Nutko powiedz, skąd masz tę pseudo angielkę?
- Nutka81
- 1000p
Ilonko, niestety jak zawsze zamiary są większe nią "siły" ;) Pomału jednak dopnę swego...
Majko, chyba faktycznie 'Larisa' pasuje najbardziej. Na ostatnim zdjęciu prezentowanym przez Anetę, to wypisz wymaluj moja różyca Ja sugerowałam się tym, że na jednym zdjęciu widziałam podczas rozkwitu z widocznym środeczkiem. U mojej nie widać, ale może to zależy od tego jak róża rośnie.
Moniko, nie mam pojęcia skąd ja mam. Nie pamiętam już. Ale są dwie opcje, albo market albo targ...
Majko, chyba faktycznie 'Larisa' pasuje najbardziej. Na ostatnim zdjęciu prezentowanym przez Anetę, to wypisz wymaluj moja różyca Ja sugerowałam się tym, że na jednym zdjęciu widziałam podczas rozkwitu z widocznym środeczkiem. U mojej nie widać, ale może to zależy od tego jak róża rośnie.
Moniko, nie mam pojęcia skąd ja mam. Nie pamiętam już. Ale są dwie opcje, albo market albo targ...
- majka411
Nutko, bardzo się cieszę, że różyczka ma imię. Larisa to piękna róża.
- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nutko, zmierz dokładnie kwiaty tej domniemanej Larissy. Ona ma róże max 5 cm i jak się rozwijają to mają ciemniejsze środki a jak przekwitają to robią się jasnoróżowe prawie białe. Te na zdjęciu wyglądają na większe A Mariatheresia ma większe kwiaty ale u mnie właśnie przekwitła więc nie powiem Ci dokładnie jak duże.
Mam jej zdjęcie z czerwca:
Mariatheresia
Mam jej zdjęcie z czerwca:
Mariatheresia
- Nutka81
- 1000p
Majko, różyczka imię ma, ale chyba to jednak nie 'Larissa' tylko Maryśka
Anetko, po tym co napisałaś jestem już niemalże pewna, że moja róża to 'Mariatheresia'. Kwiaty 'Larissy' są zdecydowanie mniejsze, w porównaniu z moją różyca. Właśnie zmierzyłam średnice kwiatu i wyszło 7cm.
Kolor tez pasuje idealnie, patrząc na Twoje zdjęcie Dziękuje za pomoc
Anetko, po tym co napisałaś jestem już niemalże pewna, że moja róża to 'Mariatheresia'. Kwiaty 'Larissy' są zdecydowanie mniejsze, w porównaniu z moją różyca. Właśnie zmierzyłam średnice kwiatu i wyszło 7cm.
Kolor tez pasuje idealnie, patrząc na Twoje zdjęcie Dziękuje za pomoc
- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też bym raczej Marietheresię obstawiała
- majka411
Nutko, w więc Maryśka-Tereska. Najważniejsze , że już wiesz jak się nazywa.