Storczyki Alicji
Re: Storczyki Alicji
maribat obiecane zdjęcie ogrodu zimowego( brzmi szumnie....a to przerobiony taras). Drzwi po obu stronach są przesuwne, latem otwieramy je w zależności z której strony wieje. Lubię też mówić ...orchidarium...
półka z sadzonkami pelargonii i siewkami pelargonii, pomidora, rycynusa, mrozów stała w pokoju. Ale siewki zaczęły się wyciągać i wczoraj przeniosłam je tu. Nawet jak nie ma słońca to jest tu dużo widniej niż przy normalnym oknie.
reniab7, chyba jestem jednak jeszcze mocno zielona.....kombinuję co znaczą te skróty wielkimi literami...i nic nie mogę wymyślić...ale powoli dojrzewam do zrobienia własnej mieszanki...
półka z sadzonkami pelargonii i siewkami pelargonii, pomidora, rycynusa, mrozów stała w pokoju. Ale siewki zaczęły się wyciągać i wczoraj przeniosłam je tu. Nawet jak nie ma słońca to jest tu dużo widniej niż przy normalnym oknie.
reniab7, chyba jestem jednak jeszcze mocno zielona.....kombinuję co znaczą te skróty wielkimi literami...i nic nie mogę wymyślić...ale powoli dojrzewam do zrobienia własnej mieszanki...
-
- 100p
- Od: 17 cze 2010, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak ja bym chciała mieć ogród zimowy! Takie moje marzenie na przyszłość!
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Zazdroszczę takiego ogrodu zimowego.
Storczyki śliczne
Storczyki śliczne
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Alicjo,gdybym ja miała taaakie warunki,to moja rodzina żywiłaby się korzonkami. Mam nadzieję, że jesteś rozsądną kobietą i przez wirusa storczykozy,zostawisz trochę pieniędzy na żywność,a nie będziesz zapełniać tylko swoje orchidarium.
Alicjo ja Ci mogę tylko `pozazdraszczać` takiego miejsca, roślinki mocno doświetlone światłem naturalnym, sporo przestrzeni, możliwość swobodnego wietrzenia w dowolny sposób.. oj.. długo by wymieniać zalety, prawda?
No i to przyjemne otoczenie roślin i przestrzeń o dowolnej porze roku.. ehh, rozmarzyłam się.
Dziękuję za te fotki
pozdr. Marta
No i to przyjemne otoczenie roślin i przestrzeń o dowolnej porze roku.. ehh, rozmarzyłam się.
Dziękuję za te fotki
pozdr. Marta
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- Merghen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
OS to podłoże z OrchdSklepiku (do dostania również w Liroy'u - przynajmniej krakowskim). Jest kilka rodzajów ale do phal. najlepsze jest grube z pumeksem. Wypróbowałam,storczyki pięknie rosną więc mogę polecić
A ogród zimowy - wygląda jak moje marzenie. Dobrze,że oglądnęłam zdjęcia z rana, mam cały dzień na wyciszenie emocji...
A ogród zimowy - wygląda jak moje marzenie. Dobrze,że oglądnęłam zdjęcia z rana, mam cały dzień na wyciszenie emocji...
Pączek dendrobium wybarwia się z dnia na dzień coraz bardziej
a mojemu jedynemu falkowi botanicznemu pędzik kwiatowy też się wydłuża
a mojemu jedynemu falkowi botanicznemu pędzik kwiatowy też się wydłuża
To moje pierwsze kwitnienie dendrobium.....dlatego takie to emocjonujące dla mnie.
Kolorek chyba był niebieskawo- fioletowy...
Kolorek chyba był niebieskawo- fioletowy...
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Alicjo
Pierwsza fotka po prostu mną wstrząsneła, jaka obfitość kwitnienia, rewelacja . Ja chyba nigdy się takiego nie doczekam.... .
Masz piękną i wspaniałą kolekcję , miejsce do uprawy wprost wymarzone jak dla mnie, bardzo chciałbym mieć kiedyś taki ogród zimowy , można urządzić w nim namiastkę raju szczególnie przyjemnie spędzać czas w zimie . Zyczę powiekszania kolekcji i zdrowych obfitych kwitnień .
Pierwsza fotka po prostu mną wstrząsneła, jaka obfitość kwitnienia, rewelacja . Ja chyba nigdy się takiego nie doczekam.... .
Masz piękną i wspaniałą kolekcję , miejsce do uprawy wprost wymarzone jak dla mnie, bardzo chciałbym mieć kiedyś taki ogród zimowy , można urządzić w nim namiastkę raju szczególnie przyjemnie spędzać czas w zimie . Zyczę powiekszania kolekcji i zdrowych obfitych kwitnień .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
[quote="Tulipan998"]
Witaj Alicjo
Pierwsza fotka po prostu mną wstrząsnęła, jaka obfitość kwitnienia, rewelacja . Ja chyba nigdy się takiego nie doczekam.... .
Masz piękną i wspaniałą kolekcję , miejsce do uprawy wprost wymarzone jak dla mnie, bardzo chciałbym mieć kiedyś taki ogród zimowy , można urządzić w nim namiastkę raju szczególnie przyjemnie spędzać czas w zimie . Życzę powiększania kolekcji i zdrowych obfitych kwitnień
Mogę tyko pod tym się podpisać obiema rękami i podziwiając twoje kwiaty marzyć, marzyć...
Witaj Alicjo
Pierwsza fotka po prostu mną wstrząsnęła, jaka obfitość kwitnienia, rewelacja . Ja chyba nigdy się takiego nie doczekam.... .
Masz piękną i wspaniałą kolekcję , miejsce do uprawy wprost wymarzone jak dla mnie, bardzo chciałbym mieć kiedyś taki ogród zimowy , można urządzić w nim namiastkę raju szczególnie przyjemnie spędzać czas w zimie . Życzę powiększania kolekcji i zdrowych obfitych kwitnień
Mogę tyko pod tym się podpisać obiema rękami i podziwiając twoje kwiaty marzyć, marzyć...
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Wiosna idzie wielkimi krokami...storczyki to czują Denrobium phal. ma piękne pączuszki...
Wybrałam się dziś do Casto i ....były takie cuda dendrobia- białe i różowe, Vandy- żółta, niebieska. Na Vandy nie mam jeszcze odwagi.....ale dendrobium nie mogłam się oprzeć
Zawinięte w papier, szybciutko do samochodziku, w domku od razu nie rozpakowałam go tylko po godzinie....a potem już co chwile chodzę i podziwiam i mam nadzieję, ze dobrze się zaaklimatyzuje
i ma nawet małą psb
Zawinięte w papier, szybciutko do samochodziku, w domku od razu nie rozpakowałam go tylko po godzinie....a potem już co chwile chodzę i podziwiam i mam nadzieję, ze dobrze się zaaklimatyzuje
i ma nawet małą psb
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Śliczna nowość.
Czekamy na rozkwit
Po ile takie cudeńka?
Czekamy na rozkwit
Po ile takie cudeńka?