Storczyki Alicji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
auspex
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 22:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Alicji

Post »

maribat obiecane zdjęcie ogrodu zimowego( brzmi szumnie....a to przerobiony taras). Drzwi po obu stronach są przesuwne, latem otwieramy je w zależności z której strony wieje. Lubię też mówić ...orchidarium...

Obrazek

półka z sadzonkami pelargonii i siewkami pelargonii, pomidora, rycynusa, mrozów stała w pokoju. Ale siewki zaczęły się wyciągać i wczoraj przeniosłam je tu. Nawet jak nie ma słońca to jest tu dużo widniej niż przy normalnym oknie.

Obrazek

reniab7, chyba jestem jednak jeszcze mocno zielona.....kombinuję ;:14 co znaczą te skróty wielkimi literami...i nic nie mogę wymyślić...ale powoli dojrzewam do zrobienia własnej mieszanki...
fragolotta
100p
100p
Od: 17 cze 2010, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak ja bym chciała mieć ogród zimowy! Takie moje marzenie na przyszłość!
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Zazdroszczę takiego ogrodu zimowego.
Storczyki śliczne :wit
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Alicjo,gdybym ja miała taaakie warunki,to moja rodzina żywiłaby się korzonkami. :;230 Mam nadzieję, że jesteś rozsądną kobietą i przez wirusa storczykozy,zostawisz trochę pieniędzy na żywność,a nie będziesz zapełniać tylko swoje orchidarium. ;:112
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alicjo ja Ci mogę tylko `pozazdraszczać` takiego miejsca, roślinki mocno doświetlone światłem naturalnym, sporo przestrzeni, możliwość swobodnego wietrzenia w dowolny sposób.. oj.. długo by wymieniać zalety, prawda?
No i to przyjemne otoczenie roślin i przestrzeń o dowolnej porze roku.. ehh, rozmarzyłam się.
Dziękuję za te fotki ;:79
pozdr. Marta ;:100
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
Merghen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2010, o 09:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

OS to podłoże z OrchdSklepiku (do dostania również w Liroy'u - przynajmniej krakowskim). Jest kilka rodzajów ale do phal. najlepsze jest grube z pumeksem. Wypróbowałam,storczyki pięknie rosną więc mogę polecić :D

A ogród zimowy - wygląda jak moje marzenie. Dobrze,że oglądnęłam zdjęcia z rana, mam cały dzień na wyciszenie emocji...
Awatar użytkownika
auspex
200p
200p

Post »

Pączek dendrobium wybarwia się z dnia na dzień coraz bardziej :tan

Obrazek

a mojemu jedynemu falkowi botanicznemu pędzik kwiatowy też się wydłuża ;:112

Obrazek
Awatar użytkownika
auspex
200p
200p

Post »

To moje pierwsze kwitnienie dendrobium.....dlatego takie to emocjonujące dla mnie.
Kolorek chyba był niebieskawo- fioletowy... :?:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Alicjo :wit

Pierwsza fotka po prostu mną wstrząsneła, jaka obfitość kwitnienia, rewelacja ;:138 . Ja chyba nigdy się takiego nie doczekam.... :roll: .
Masz piękną i wspaniałą kolekcję , miejsce do uprawy wprost wymarzone jak dla mnie, bardzo chciałbym mieć kiedyś taki ogród zimowy ;:167 , można urządzić w nim namiastkę raju szczególnie przyjemnie spędzać czas w zimie :D . Zyczę powiekszania kolekcji i zdrowych obfitych kwitnień :D .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

[quote="Tulipan998"]
Witaj Alicjo :wit
Pierwsza fotka po prostu mną wstrząsnęła, jaka obfitość kwitnienia, rewelacja ;:138 . Ja chyba nigdy się takiego nie doczekam.... :roll: .
Masz piękną i wspaniałą kolekcję , miejsce do uprawy wprost wymarzone jak dla mnie, bardzo chciałbym mieć kiedyś taki ogród zimowy ;:167 , można urządzić w nim namiastkę raju szczególnie przyjemnie spędzać czas w zimie :D . Życzę powiększania kolekcji i zdrowych obfitych kwitnień :D

Mogę tyko pod tym się podpisać obiema rękami i podziwiając twoje kwiaty marzyć, marzyć... :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Wiosna idzie wielkimi krokami...storczyki to czują Denrobium phal. ma piękne pączuszki...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
auspex
200p
200p

Post »

Wybrałam się dziś do Casto i ....były takie cuda :lol: dendrobia- białe i różowe, Vandy- żółta, niebieska. Na Vandy nie mam jeszcze odwagi.....ale dendrobium nie mogłam się oprzeć ;:112
Zawinięte w papier, szybciutko do samochodziku, w domku od razu nie rozpakowałam go tylko po godzinie....a potem już co chwile chodzę i podziwiam :tan i mam nadzieję, ze dobrze się zaaklimatyzuje

Obrazek

Obrazek

i ma nawet małą psb

Obrazek
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Śliczna nowość.
Czekamy na rozkwit :)