Narzędzia do ogrodu,w ogrodzie , do różnych prac .
Re: Narzędzia Gardenic w Biedronce
Chodzi Ci o tą z "włókna szklanego" za 50 zł ? Nie ma szans, żeby w tej cenie nawet chińczyk za miskę ryżu zrobił produkt dobrej jakości. Same materiały w hurcie będą kosztować więcej. Ja osobiście bym nie kupił tej chińszczyny, a fiskarsa. Nie stać mnie na kupowanie badziewia A co do fiskarsa, to mam siekierkę X25 i w 3 soboty porąbałem brzozę, która miała 30 metrów wysokości bez większego wysiłku Jak byś się zastanawiał nad sensem "przepłacania" to zerknij: https://www.youtube.com/watch?v=BVdEZEUC3Ig (Oczywiście nie używałem )
EDIT: Mam jeszcze X10 do krojenia szczapek w kotłowni. Tnie aż miło i prawie nie czuć tej masy
EDIT: Mam jeszcze X10 do krojenia szczapek w kotłowni. Tnie aż miło i prawie nie czuć tej masy
- Wasio
- 100p
- Od: 2 maja 2014, o 13:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No właśnie czytam na temat narzędzi na tym forum i ogólnie na internecie. I dochodzę do wniosku, że tak naprawdę najlepszą firmą jest Fiskars (chociaż sporo pozytywów wyczytałem o Gardena i Covala).
Jeśli kupujesz siekierę to szczerze mogę Ci polecić fiskarsa. Nie wiem jak oni dobrali kąt cięcia itd. ale rezultat powala ;) O ile drewno jest bez sęków, to rozłupuje się prawie za dotknięciem Oczywiście przy dużych kawałkach trzeba się bardziej napracować, ale są dwie opcje: albo przejdzie albo się odbije Łupałem też kawałki pnia o średnicy ok 1 metra wysokości 25 cm, niepokręconego. Pierwsze cięcie zazwyczaj przechodziło po drugim zamachu zza 4 liter, a reszta już za każdym razem
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Mój M z ciężkim sercem i bez większego przekonania kupił kiedyś Fiskarsa ale od pierwszego użycia się do niej przekonał. Powiedział że tamte stare to już tylko na złom i chce drugą, większą.Też oczywiście marki Fiskars.
Jak dużą siekierę potrzebujesz?
Fiskars plasticzany nie jest zły, ale porządne siekiery to jeszcze np.:
Hultafors, Wetterlings, Husqvarna, Gransfors Brucks..... - ogólnie wyraźnie przeważają skandynawskie produkcje.
Fiskars plasticzany nie jest zły, ale porządne siekiery to jeszcze np.:
Hultafors, Wetterlings, Husqvarna, Gransfors Brucks..... - ogólnie wyraźnie przeważają skandynawskie produkcje.
- Wasio
- 100p
- Od: 2 maja 2014, o 13:55
Ogólnie potrzebuję takiego mniejszego toporka, oraz porządnej siekiery uniwersalnej. Po zastanowieniu doszedłem do wniosku, że jednak będę inwestował pomału w Fiskarsa.
Te Biedronkowe narzędzia to średnia chińszczyzna. Miałem okazję używać nożyc do gałęzi. Jaka cena taka jakość.
pozdrawiam
Ryszard
Ryszard
Pielniki elektryczne ???
Witam
Przeglądam internet aby wyszukać coś w rodzaju pielnika elektrycznego z dosyć małym rozstawem około 15-20 cm, tak aby ułatwić sobie proces pielenia, chciałbym żeby to było urządzenie elektryczne no chyba że są rozwiązania np, ręczne ale nie męczące. Dzięki za wszelkie odpowiedzi.
Przeglądam internet aby wyszukać coś w rodzaju pielnika elektrycznego z dosyć małym rozstawem około 15-20 cm, tak aby ułatwić sobie proces pielenia, chciałbym żeby to było urządzenie elektryczne no chyba że są rozwiązania np, ręczne ale nie męczące. Dzięki za wszelkie odpowiedzi.
Grabienie-Pomocy
Witam,
Czy Istnieje coś jakby grabie spalinowe dzięki którym nie będę musiał grabić tego paskudztwa ręcznie prosze o pomoc i pozdrawiam
Czy Istnieje coś jakby grabie spalinowe dzięki którym nie będę musiał grabić tego paskudztwa ręcznie prosze o pomoc i pozdrawiam
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Grabienie-Pomocy
Jakiego paskudztwa nie chcesz grabić?
Wyrażaj się jaśniej.
Istnieje taki zabieg rolniczy jak bronowanie ale czy na pewno mógłby mieć zastosowanie u Ciebie?
Nie dotyczy z pewnością grabienia liści.
O co więc może Ci chodzić?
Wyrażaj się jaśniej.
Istnieje taki zabieg rolniczy jak bronowanie ale czy na pewno mógłby mieć zastosowanie u Ciebie?
Nie dotyczy z pewnością grabienia liści.
O co więc może Ci chodzić?
Re: Narzędzia do ogrodu.
Karo - to proste. Jemu chodzi o takie coś, co będzie robiło/grabiło za niego. Przyznam się, że też o czymś takim myślę od jakiegoś czasu. . Niestety jeszcze nie wymyśliłem.
Narzędzia - zestaw startowy
Czy jakiś zaawansowany ogrodnik mógłby polecić zestaw narzędzi który powinien mieć każdy ogrodnik? Oczywiście mam łopatę, grabie i tyle a czas zacząć na poważnie pielenie chwastów, ścieżek itd. Mea Culpa, przyznaję ze do tej pory zbytnio pobłażałem chwastom.. O ile to jest możliwe fajnie byłoby też może polecać firmy bo jakość wg. mnie jest ważna (jeśli regulamin pozwala).