Będę bohaterem w swoim domu - zakładam ogród
- AGP-ON
- 200p
- Od: 29 paź 2010, o 09:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Będę bohaterem w swoim domu - zakładam ogród
Jak wcześniej pisałem w czwartek posiałem kawałek trawnika
Tak wyglądał wczoraj:
Pogoda im sprzyja. W dzień ciepło i słonecznie wieczorem mokro. Oczywiście podlewam ją 2 razy dziennie.
Podłoże przygotowane wzorcowo, bez nawozów.
Tak wyglądał wczoraj:
Pogoda im sprzyja. W dzień ciepło i słonecznie wieczorem mokro. Oczywiście podlewam ją 2 razy dziennie.
Podłoże przygotowane wzorcowo, bez nawozów.
- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj przypadkowo znalazłam Twój wątek i jestem pod wrażeniem ogromu pracy jaką wkładacie w ogród. Widać piękne efekty. Zakupy trawkowe bardzo mi się podobają i powodują że sama mam chęć jeszcze jakąś zakupić.
Czarna bazylia tez jest super i pięknie pachnie, nabyłam w tym roku 3 szt. tylko szkoda że jest jednoroczna.
Trawka rośnie w oczach, sama siałam 4 tygodnie temu, ale z powodu urlopu i braku opieki nie wzeszła zbyt równo i teraz dosiewam w pustych miejscach.
Będę zaglądać i podziwiać dalsze poczynania.
Czarna bazylia tez jest super i pięknie pachnie, nabyłam w tym roku 3 szt. tylko szkoda że jest jednoroczna.
Trawka rośnie w oczach, sama siałam 4 tygodnie temu, ale z powodu urlopu i braku opieki nie wzeszła zbyt równo i teraz dosiewam w pustych miejscach.
Będę zaglądać i podziwiać dalsze poczynania.
- AGP-ON
- 200p
- Kontakt:
Aancyk -miło cie było gościć. Dziękuję za doping
- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
Mam jeszcze pytanie o te lampki solarne - fajny model, jak wyglądają wieczorem? masz może jakieś zdjęcia? Mój M nie chce się zgodzić na solarne (a na razie nie mamy elektryki ogrodzie) bo twierdzi że nie dają żadnego światła (ewentualnie takie jak nie dopalony papieros - to jego słowa). Mnie się bardzo podobają.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Witaj "Bohaterze", oj z przyjemością będę śledziła jak za rok, dwa będziesz się pozbywał trawnika......Kto Ci powiedział, że jak chcesz mieć ogród bezobsługowy to masz w nim mieć trawę???Wielki dowcipniś to był.
W razie czego służę pomocą, połowa roślin kupionych jak na razie to same problemy.....
Kupujemy oczami, ale nie zawsze w szkółce powiedzą prawdę.
W razie czego służę pomocą, połowa roślin kupionych jak na razie to same problemy.....
Kupujemy oczami, ale nie zawsze w szkółce powiedzą prawdę.
- gawronka
- 200p
- Od: 10 kwie 2010, o 08:52
pięknie i coraz większe efekty
Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Marta
- AGP-ON
- 200p
- Kontakt:
postaram się zrobić zdjęcia.
Co do tej całej światłości to niestety to prawda, dają marne światło, ale są wersje z 3 lub 5 ledami. Te dają więcej światła.
kamień-ufo jest podświetlony lampkami 3 ledowymi
Co do tej całej światłości to niestety to prawda, dają marne światło, ale są wersje z 3 lub 5 ledami. Te dają więcej światła.
kamień-ufo jest podświetlony lampkami 3 ledowymi
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj, wpadłam i gratuluję już widocznych postępów i trzymam kciuki za kolejne ogrodowe sukcesy. Będę podglądać
Witaj
Z wielkim zaciekawieniem będę śledziła Twoje poczynania.Jestem na tym samym etapie co Ty- tworzenia od podstaw mojej zielonej oazy.
Z wielkim zaciekawieniem będę śledziła Twoje poczynania.Jestem na tym samym etapie co Ty- tworzenia od podstaw mojej zielonej oazy.
- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
Iga, trochę Cię straszy z problemowymi roślinami i nadmiarem prac. Widzę, że teren po za trawnikiem masz wyłożony agrowłókniną, więc z chwastami nie będzie problemu. Rośliny zawsze wymagają:odpowiedniego podłoża, wilgoci, odpowiedniego nasłonecznienia - lub braku, do tego opryski na choroby i szkodniki. Trawnik po prostu trzeba systematycznie areować, kosić, nawozić, pryskać i podlewać. Nic więcej.
W jednym Iga ma 100% racji - z wiekiem będziecie zmniejszać areał trawnika na korzyść rabat, ale takie decyzje dojrzewaja kilka lat. W każdym razie ja trzymam kciuki, podglądam i czekam na realizację wodotrysku.
W jednym Iga ma 100% racji - z wiekiem będziecie zmniejszać areał trawnika na korzyść rabat, ale takie decyzje dojrzewaja kilka lat. W każdym razie ja trzymam kciuki, podglądam i czekam na realizację wodotrysku.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- AGP-ON
- 200p
- Kontakt:
Dzięki za wsparcie.
"Wodotrysk" musiał poczekać.
Wczoraj kosiłem trawnik. Przygotowałem też podłoże pod kolejną jego część. Tym razem na nasypie oczyszczalni. Udało mi się nawet zasiać przed zmrokiem
Całość podlałem i czekam. Mam nadzieje, że z zapowiadanych na dzisiaj silnych wiatrów i ulewy nic nie będzie
Dzisiaj, o ile pogoda pozwoli, chcę przegrabić i zasiać kolejna część trawnika. Może zdążę wybrać ziemię "spod wodotrysku"
Z ciekawostek
Wczesną wiosną dostałem od kolegi kawał patyka, sam nie wiedział co to jest. Niedługo myśląc wetknąłem w ziemię. puściło listki i sobie rosło. Wczoraj zakwitło. Okazało się że to ... piękna krzewuszka
"Wodotrysk" musiał poczekać.
Wczoraj kosiłem trawnik. Przygotowałem też podłoże pod kolejną jego część. Tym razem na nasypie oczyszczalni. Udało mi się nawet zasiać przed zmrokiem
Całość podlałem i czekam. Mam nadzieje, że z zapowiadanych na dzisiaj silnych wiatrów i ulewy nic nie będzie
Dzisiaj, o ile pogoda pozwoli, chcę przegrabić i zasiać kolejna część trawnika. Może zdążę wybrać ziemię "spod wodotrysku"
Z ciekawostek
Wczesną wiosną dostałem od kolegi kawał patyka, sam nie wiedział co to jest. Niedługo myśląc wetknąłem w ziemię. puściło listki i sobie rosło. Wczoraj zakwitło. Okazało się że to ... piękna krzewuszka
-
- Od: 14 gru 2010, o 12:42
- Kontakt:
Witaj,ależ sporo pracy wykonałeś,przejrzałam Twój wątek od pierwszej strony i jestem pełna podziwu jak wiele się zmieniło, zagospodarować ponad 1000m to prawdziwe wyzwanie. Serdecznie pozdrawiam Sylwana
- AGP-ON
- 200p
- Kontakt:
Niestety wczoraj ulewny deszcz wyrządził sporo szkód
Woda wypłukała część nasion trawy, które spłynęły na geowłókninę. Dzisiaj poprawka! Znowu leje.
W nasypie zrobiła się duża dziura, którą wypłukała woda. Poczekam do weekendu, ma się wtedy skończyć ten kataklizm, zacznę naprawy.
Woda wypłukała część nasion trawy, które spłynęły na geowłókninę. Dzisiaj poprawka! Znowu leje.
W nasypie zrobiła się duża dziura, którą wypłukała woda. Poczekam do weekendu, ma się wtedy skończyć ten kataklizm, zacznę naprawy.