Co to za roślinka?
Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.3
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.3
Ula , to ostróżka o wrzosowym kolorze . Chcesz kawałek
Tadku jest po prostu piękna, oj hihihi chciejstw mam jakoś długą listę, oby działka to wytrzymała::::D
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zeniu ludziom różne kwiaty kojarzą się z cmentarzem a tak na prawdę na cmentarz nosi się różne kwiaty nie tylko chryzantemy czy lilie .
Ilonko jesień szybko zleci a jak ma być piękna biała zima to ja już się na nią cieszę .
Jatro u mnie też deszcz nawet myślałam że się wypogodzi bo na chwilkę wyszło słońce ale już znowu mokro .
Chryzantemy ładne oby przezimowały .
Ulko, Tadeuszu witajcie
Ulko wszystko się zmieści .
Ilonko jesień szybko zleci a jak ma być piękna biała zima to ja już się na nią cieszę .
Jatro u mnie też deszcz nawet myślałam że się wypogodzi bo na chwilkę wyszło słońce ale już znowu mokro .
Chryzantemy ładne oby przezimowały .
Ulko, Tadeuszu witajcie
Ulko wszystko się zmieści .
Geniu jak ten Twój wątek galopuje, szybciej niż minęły wakacje. Piękne masz chryzantemy. To zwiastuny jesieni. Marzy mi się pogodna i długa, abym zdążyła poupychać wszystko, co jeszcze stoi w doniczkach. W powietrzu daje się wyczuć zapach przemijania i melancholii.
Pozdrawiam. Krystyna.
- e-genia
Klio na pewno uda Ci się wszystko poupychać .
Oby tylko ta jesień nie była zbyt deszczowa .
Genia
Oby tylko ta jesień nie była zbyt deszczowa .
Genia
Geniu ale pięknie zakwitła u Ciebie po raz drugi ostróżka różowa ...
Widzę , że wcale nie gorzej jak wiosną ....
Widzę , że wcale nie gorzej jak wiosną ....
-
- 500p
- Od: 29 sie 2010, o 11:44
witaj Geniu, pierwszy raz jestem w Twoim ogrodzie ... bardzo ładnie tutaj i tyle roślin ...
Pytałaś o mój ogród - jest w trakcie rozrastania ... może w roku przyszłym założę wątek jak się bardziej bylinki rozrosną.
Zachwycony jestem chryzantemami są bardzo dekoracyjne o tej porze roku w ogrodzie, muszę poszukać tych zimujących w gruncie
Pytałaś o mój ogród - jest w trakcie rozrastania ... może w roku przyszłym założę wątek jak się bardziej bylinki rozrosną.
Zachwycony jestem chryzantemami są bardzo dekoracyjne o tej porze roku w ogrodzie, muszę poszukać tych zimujących w gruncie
Rysiek
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
@ E-Genia ? ja się zazwyczaj staram oznaczyć to, co mi na balkonie kwitnie, o ile takie oznaczenie jest tylko możliwe? W przyszłym roku będę miał jeszcze lepszy zgryz, bo kupiłem tajemniczą mieszankę różnych gatunków jednorocznych groszków. Już się boję czy cokolwiek z tego uda mi się zidentyfikować. O ile cośkolwiek wyrośnie rzecz jasna. :-P
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- e-genia
Loki wielki podziw , ja szybko się w tym wszystkim gubię , często nawet zapisuję gdzieś nazwę ale potem i tak m mi się gubi
A te groszki w przyszłym roku wyrosną , trzymam za nie kciuki .
Adam ostróżka rzeczywiście pięknie kwitnie , jest tylko troszkę niższa niż w czerwcu.
Witaj Ryszard bardzo się cieszę że trafiłeś na mój wątek .
Jeżeli chodzi o chryzantemy to niektóre moje pięknie się rozrastają więc wiosną jak się przypomnisz to na pewno sadzonki Ci wyślę .
Zdjęcia przed chwilką zrobione
Tojad późny zaczyna kwitnąć
Genia
A te groszki w przyszłym roku wyrosną , trzymam za nie kciuki .
Adam ostróżka rzeczywiście pięknie kwitnie , jest tylko troszkę niższa niż w czerwcu.
Witaj Ryszard bardzo się cieszę że trafiłeś na mój wątek .
Jeżeli chodzi o chryzantemy to niektóre moje pięknie się rozrastają więc wiosną jak się przypomnisz to na pewno sadzonki Ci wyślę .
Zdjęcia przed chwilką zrobione
Tojad późny zaczyna kwitnąć
Genia
Geniu , a mój tojad ani myśli kwitnąć ....nawet pąków nie ma ... coś mu nie pasuje u mnie
Widzę , że Twój jest dość wysoki i jakie kłosy ma okazałe
Widzę , że Twój jest dość wysoki i jakie kłosy ma okazałe
- e-genia
Adam mój tojad wcześniej miałam posadzone na słonecznych rabatach cały czas traciły liście a teraz 2 rok mam w cieni za domem i rośnie przepięknie ma ze 2 metry wysokości ma zdrowe liście i kwitnie .
-
- 500p
- Od: 29 sie 2010, o 11:44
Geniu, jak bardzo kolorowo jest u Ciebie ... Mój hibiskus kupiony w tym roku jako ładna, kwitnąca sadzonka w donicy, posadzony książkowo zakwitł /kolor różowy z ciemnym środkiem /, nie wszystkie pąki jednak się rozwinęły, a teraz widzę ,ze liście robią się już żółte. Nie wiem czy to taka odmiana, czy do zimy się już przygotowuje czy to efekt tegorocznego przesadzenia z donicy do gruntu. Zobaczę jak będzie w przyszłym roku.
Rysiek