Storczykowa Chatka III

Zablokowany
Awatar użytkownika
kambodza5
50p
50p
Od: 9 sie 2011, o 16:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczykowa Chatka III

Post »

Obrazek

Ale śliczny ;:138
Moje Wątki
zapraszam :wit
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

JOVANKO to w dużej mierze nasza wina,więc nie karz Lucynki ,ale tak to właśnie jest ,GŁUPAWKA i co zrobić ,ale już się poprawimy
Lucynko to pierwsze dendr. to też phal. :shock: piękne jest, a drugie jest seledynowe :shock: bo wygląda jak perłowe też śliczne .
A czy Twoja jabłonka ma może listki w plamki ,bo mój jaśminek jest podobny do Twojej jebłoneczki i ma właśnie liski w plamki .A grzybek z kąt ja znam takie widoki :wink:
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

O tak to mamy takie same storczyki i chętnie będę podziwiała Twojego bo mój na razie można powiedzieć że pracuje od nowa, czyli mam nowego storczyka .Tego którego kupiłam miał ze środka pęd ,ale też nie spisałam go na straty choć takie słyszałam tu opinie a on obok tego pędu wypuścił najpierw jednego potem drugiego listka itd teraz już się ukorzenia .Więc w oczekiwaniu na kwiaty będę zaglądało i podziwiała Twoją jabłonkę :D .
Awatar użytkownika
hogata
50p
50p
Od: 9 maja 2010, o 12:56
Kontakt:

Post »

Fiu, fiu.. Tu zawsze można znaleźć coś ciekawego :D
Piękne Dendrobia kupiłaś. To ciemno różowe/fioletowe rzeczywiście przypomina katleję. Jabłonka ma bardzo delikatne kolorki, urocza.
Nie widziałam jeszcze tak olbrzymiego grzyba rosnącego w storczyku. Może to jakiś magiczny (Psilocybe)? ;:224
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Jak tak dalej pójdzie to ten wątek umrze '' śmiercią naturalną''. Ja nie umiem go chyba tak prowadzić, lubię spontaniczność.
Katarzynko, dobrze, że dałaś mu szansę, pęd ze stożka wzrostu to nie choroba ;:108
Jak spotkam ciekawy okaz tak rosnący to go kupię żeby zobaczyć osobiście w jaki sposób sobie poradzi z dalszym wzrostem :D

Piotrze, też tak myślę :wink:

Rysiu, dajmy już spokój tej ''głupawce'', należało mi się i sprawiedliwość musi być. Jak się czuli Ci, którzy mieli wcześniej zwracaną uwagę, a widzieli u mnie całe strony żartów ?
Musisz mi uwierzyć, że Dendrobium pistacjowe jest pistacjowe :lol:
Niecierpliwa jesteś ;:196

Kasiu, dziękuję ;:108

Justynko, Cattleyę też przyniosła ;:224

Gosiu, Catleye, Dendrobia przecież to jedna rodzina to i podobieństwa są :D
Jakoś tylko Sabotki wydają mi się z '' nieprawego łoża'', jakieś takie inne są :lol:

Basiu, grzybek jest naprawdę gigant :shock:

Agnieszko, tak, tak atrakcyjny wątek :oops:

Arletko, cieszę się, że Ci się podobają :D

Poparzona Vanda w końcu zaczęła przedłużać korzenie i listki wszystkim czterem rosną :heja
Nowo zakupione Dendrobia mają na podłożu kawałki ziemniaków i parę ślimaczków złapałam na nich mimo, że były przesadzane i prysznic też brały.

Nowa, biała Cattleya spędziła noc za pralką, bo się bała M już przesadzona :D

Obrazek

Zobaczcie jak kwiatuszki bledną na tym Phalaenopsisie :roll:

Obrazek
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Lucynko ale nawet jak traci kolor to wygląda ciekawe .Jak to jest kwiat otwiera pąk ma inny kolor i kończy kwitnienie też go zmienia :roll:
No catlleyka piękna, niech zdrowo rośnie ;:196
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p
Od: 18 sie 2010, o 23:50

Post »

No tak sabotki to nie wiadomo z jakiego łoża pochodzą ... kto wie kto z kim się puścił... :;230
Piekna katlejka... Jest zdowiutka .... może klimat "pralkowy" jej pomógł. Spryskujesz jej liście? A podlewasz często?
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Katarzynko, jedne storczyki utrzymują barwę inne nie, a szkoda :(
To trochę jak u ludzi jedni się pięknie i szlachetnie starzeją, a inni brzydko i zrzędliwie ;:224

Kasiu, mnie też ona na zdrową wygląda i mam nadzieję, że przesadzenie jej nie zaszkodzi :D

Kingo, moja ma falbanki na płatkach, a Twoja ? :D

Klaudio, nawet jednego korzonka nie wycięłam, dziwne, że jej nie przelali ;:224

Adamie, te kwiatuszki widziały słońce tylko przy robieniu zdjęć, stoi na komodzie, a tam nie ma ;:3

Rysiu, siostry Cattleye jej nie wpuściły na parapet, bo im ciasno :lol:
Nie ma jeszcze dobrego miejsca, bo z tym jest problem, a już nie mam serca następnych się pozbywać:(

Sylwia, nie uwierzysz, ale ona nie była wymarzona :oops: Była okazja to kupiłam, bo jestem strasznie chytra na ten gatunek ;:224 Będę o nią dbała jak i o inne ;:108

Kasiu :wink:

Piotrusiu, taka kolej jedne przekwitają, drugie się rozwijają ;:108

Justynko, dziękuję :D

Gosiu, liście storczyków spryskuję tylko w upały, a podłoże codziennie rano.
Podlewam je różnie, zależy ile mają korzeni w doniczce i jaka jest jej wielkość, czy są w osłonce, czy tylko na podstawce. Niektóre raz na tydzień, a inne nawet prawie co trzy tygodnie :D
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Lucynko,tylu gości u Ciebie,aż trudno się dopchać.Przyszedłem pochwalić Dendroaium a la Cattleya ;:63

A ja myślałem,że moje,to ciemne,jest najładniejsze ;:110
Czy ja dobrze widzę:ono 'z tyłu" ma płatki białe? :oops:
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Coś mi tutaj nie pasuje ;:224 Siedzę prawie cały dzień na forum a Twój wpis mi umknął. Jak to tak może być? I ja dopiero teraz widze tą śliczną Cattleyke? Wszyscy już powiedzieli że jest piękna więc nic od siebie już nowego nie dodam ;:170
Pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
wingslessangel
200p
200p
Od: 15 lip 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Piękna ta biała katleyka ;:180 Jakie będzie miała kwiatki? ;:196
A Phalaenopsis, nawet wyblakły jest śliczny! Mnie też jeden z Phalaenopsisów blednie tj ten brzoskwiniowy, jak otwiera pączuszki to są takie ciemne, piękne ... a później zmienia sie w jasny róż... :(
Si vis amari.... ama, ama, ama...... Pozdrawiam Aguś.
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p
Od: 11 lut 2011, o 20:21

Post »

Ot masz ci los, znowu ktoś kupił katleję! :shock: :roll:
Powiedz w jakim sklepie ją kupiłaś, bo już nie wiem gdzie mam szukać :)
Swoja drogą muszę pochwalić śliczne dendrobium ;:3
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Henrysiu, Twoje jest najładniejsze :D , a na drugim miejscu moje ;:224
Zdjęcie dla Ciebie Cattleyastego Dendrobium od tyłu :D
Na niektórych gości zawsze mogę liczyć, nie zostawiają mnie samej w potrzebie ;:4

Obrazek

Tomku, tak to jest czasami, że coś nam umyka :D

Aguś, mogę się tylko domyślać, że Catlleya będzie mieć duże, białe kwiaty i falbanki. Nie widziałam jej w okresie świetności, więc to jakby mała niespodzianka będzie :D

Małgorzatko, ja wolę taki kolor bardziej intensywny, zaraz po rozwinięciu, ale późniejszy wypłowiały, też może być ;:108

Sylwia, uwielbiam białe ciuchy, ale storczyki w tym kolorze niekoniecznie, myślę, że ta Cattleya będzie wyjątkiem ;:170

Wiktori, w OBI :wink:

Grażynko, dziwne to, że nie kwitła ze wszystkich dojrzałych pseudo bulw i niemądrze robię sobie nadzieję na kwiatki z nich ;:223

Pamiętacie miodowego Phalaenopsisa, któremu chyba w maju przecięłam trzon na pół w celu odmłodzenia ? Zobaczcie co robi ''góra'' ;:224

Obrazek

Kwitnące Dendrobia :D

Obrazek

Valerowatemu zaczęły przekwitać kwiatuszki, ale już ma nowe pączki :D

Obrazek

Obrazek

Różowy też zaczyna się starzeć :(

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”