Ogródek pod dębami część 4
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek pod dębami część 4
No tak też można, Jagusiu. Albo na przykład z boczkiem wędzonym lub z piersią kurczaka podsmażoną. Ja podaję to z ryżem albo ze spagetii.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Dziewczyny takie smakołyki po ciężkim dniu pracy, aż mi ślinka pociekła i burczy w brzuszku, a nie ma kto mi zrobić a ja taka zmęczona że nic mi się nie chce. :P
Ja mam tylko takie żółte oregano, czy ono też się nadaję bo jeszcze go nigdy nie używałam do kuchni
Ja mam tylko takie żółte oregano, czy ono też się nadaję bo jeszcze go nigdy nie używałam do kuchni
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu ,aż zgłodniałem .Piękny jarząb .tez musi u mnie zagościć
Ja również bardo lubię warzywa z patelni, ale dzisiaj przyniosłam pracę do domu, którą dopiero skończyłam i musiała mi wystarczyć tylko fasolka sztagowa z wody z masełkiem, a na deser ogórki kiszone własnego kiszenia.
Pozdrawiam Krystyna
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Wandziu, pychotka
Jarzęby maja urok.n Ciekawa jestem słonecznej rabatki.
Po cichu powiem, ze też mam taką w planach, ale bez róż. Za to z liliowcami, rudbekiami, gajlardią, nachyłkami, irysami i nie wiem czym jeszcze.
Jarzęby maja urok.n Ciekawa jestem słonecznej rabatki.
Po cichu powiem, ze też mam taką w planach, ale bez róż. Za to z liliowcami, rudbekiami, gajlardią, nachyłkami, irysami i nie wiem czym jeszcze.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Wandziu Witaj w nowy pięknym jesiennym wątku .Ślicznie zaczełaś, cudne zdjęcia - tak romantycznie i nastrojowo Trudno Cię dogonić , parę dni mnie nie było a tu tyle stron
Jarząb - piękny ,miodunki co jedna to ładniej wybarwiona
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy
Jarząb - piękny ,miodunki co jedna to ładniej wybarwiona
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy
Wando witaj!!
Jarząb tłem dla królowych-pięknie to będzie wyglądało.Zdjęcia od pierwszej strony wspaniałe.Już jesień-ale jeszcze wszystko soczyste,w zdecydowanych kolorkach- jeszcze letnie.
Nie napisałaś jakie róże już przyszły(były w donicach?)
Jarząb tłem dla królowych-pięknie to będzie wyglądało.Zdjęcia od pierwszej strony wspaniałe.Już jesień-ale jeszcze wszystko soczyste,w zdecydowanych kolorkach- jeszcze letnie.
Nie napisałaś jakie róże już przyszły(były w donicach?)
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Edulkot, oczywiście, oregano cytrynowe czy złote nadaje się do kuchni jako przyprawa. Ja mam oba gatunki i oba suszę.
Krysiu, Andrzeju, potrawa była niezła, owszem, owszem.
Klaryso, w takim razie życzę ci realizacji tej słonecznej rabatki. Rudbekia pewnie będzie na niej dominować, bo spora jest, jak już urośnie. Mam na myśli bylinową rudbekię. Sama miałam na nią ochotę, ale chyba zdecyduję się dopiero w przyszłym sezonie. Byłam podczas jednego z weekendów w takim jednym ośrodku, przed którym urądzono przepiękne rabaty. Były tam wysokie trawy, budleje, jeżówki, rozchodniki i właśnie rudbekia. Cudowne to wbyło wszystko. Razem z rojem motyli unoszących się nad kwieciem
Teresko, jak miło, że jesteś
an-ka, róże dostałam z gołym korzeniem. Prawie same rabatowe angielki. Ty pewnie masz je wszystkie, bo to odmiany najpopularniejsze. Ale ja chcę zacząć właśnie od nich.
Krysiu, Andrzeju, potrawa była niezła, owszem, owszem.
Klaryso, w takim razie życzę ci realizacji tej słonecznej rabatki. Rudbekia pewnie będzie na niej dominować, bo spora jest, jak już urośnie. Mam na myśli bylinową rudbekię. Sama miałam na nią ochotę, ale chyba zdecyduję się dopiero w przyszłym sezonie. Byłam podczas jednego z weekendów w takim jednym ośrodku, przed którym urądzono przepiękne rabaty. Były tam wysokie trawy, budleje, jeżówki, rozchodniki i właśnie rudbekia. Cudowne to wbyło wszystko. Razem z rojem motyli unoszących się nad kwieciem
Teresko, jak miło, że jesteś
an-ka, róże dostałam z gołym korzeniem. Prawie same rabatowe angielki. Ty pewnie masz je wszystkie, bo to odmiany najpopularniejsze. Ale ja chcę zacząć właśnie od nich.
Wandziu, mamy podobne różane preferencje - ja także mam największą słabość do angielek
moje zamówienie zostanie dostarczone już we wtorek dostałam też właśnie katalog Austina, ach! i jak tu przestać myśleć o różach...
miłego wieczoru!
moje zamówienie zostanie dostarczone już we wtorek dostałam też właśnie katalog Austina, ach! i jak tu przestać myśleć o różach...
miłego wieczoru!
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Agunia, ja mam jeszcze to szczęście, że w moim lokalnym centrum ogrodniczym mają angielki na sprzedaż. Dzięki temu powoli wzbogacę swoą kolekcję.
Czekam na katalog niecierpliwie, żeby choć pooglądać sobie na razie te cudowne różątka.
Duet rozplenicy "Hameln" z hortensją wiechowatą "Vanilla Fresh". Pomiędzy nimi na dolnej fotce rośnie jeszcze jedna rozplenica, wyższa, której nazwy nie znam.
Czekam na katalog niecierpliwie, żeby choć pooglądać sobie na razie te cudowne różątka.
Duet rozplenicy "Hameln" z hortensją wiechowatą "Vanilla Fresh". Pomiędzy nimi na dolnej fotce rośnie jeszcze jedna rozplenica, wyższa, której nazwy nie znam.
Wandeczko jakże bym miała wszystkie posiadać wszak miejsca u mnie co kot napłakał.
Rabatówki uwielbiam ale wiesz ,one zrobiły w tym roku psikusa i wyrosły nawet do 2 metrów
Rozplenica zjawiskowa,no cudna.
Rabatówki uwielbiam ale wiesz ,one zrobiły w tym roku psikusa i wyrosły nawet do 2 metrów
Rozplenica zjawiskowa,no cudna.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej, hej, Wando. Zaglądam po raz pierwszy chyba, a to już czwarta część!
Gosia mi podsunęła link do Twojego wątku, bo to ogródek pod dębami, a ja mam też dęby u siebie, myślę, że wiele się od Ciebie nauczę!
...a teraz idę poprzeglądać poprzednie części!
Gosia mi podsunęła link do Twojego wątku, bo to ogródek pod dębami, a ja mam też dęby u siebie, myślę, że wiele się od Ciebie nauczę!
...a teraz idę poprzeglądać poprzednie części!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Ależ ten duet Ci super wyszedł Coraz bardziej podobają mi się trawy , coś mi sie wydaje ze to następny wirus