Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty ;)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Judi
200p
200p
Od: 7 cze 2011, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty ;)

Post »

Edytko jak mogłaś mi to zrobić ;:112
A jak tam Twoja nowość - M już widział ;:88
Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
vito157
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2009, o 19:20
Kontakt:

Post »

Zuza_i_Tygrysek pisze:Vito ale gdyby nie ty nie wpadłabym na to, że taka do ust może być :) myślałam, że to jakaś specjalna, czysta, hipoalergiczna i jeszcze nie wiadomo jaka... :D
Jak dowodzi nauka, większość roślin domowych ginie nie z braku opieki, ale z... nadmiaru opieki. Sterylne warunki, hypoalergiczna wazelina, kontrolowane warunki klimatyczne... Kiedyś dziecku wypadł lizak do piasku, to go oblizał, wypluł piasek i jadł dalej. Dziś na taki widok matki dostałyby zawału serca :heja
Zostawcie dziewczyny te Wasze storczyki! Niech rosną (podobnie jak dzieci!) po swojemu! One sobie naprawdę z tym doskonale dają radę same!
Awatar użytkownika
Zuza_i_Tygrysek
200p
200p
Od: 21 paź 2011, o 09:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

vito ale jak ktoś nie ma dzieci to co? To ma storczyki!!! :heja Jestem świeżo upieczoną mężatką i ku niezadowoleniu teściowej wnuków na razie nie będzie. No ale przyznaję, że masz rację. Storczyk mojej sąsiadki przedstawiał opłakany obraz - wisiał z doniczki bo korzenie powietrzne tak się rozrosły, że aż go wypchnęły (uciekały od rozkłądającego się i zbyt wilgotnego podłoża), ale i tak wypuścił pęd kwiatowy. Sam się dostosował do warunków jakie ma u niej w domu i jest mu dobrze.

Judi już widział. Przedwczoraj wieczorem ;) Przyszedł do domu i mówi: Ale tu u nas kolorowo. Jak się idzie po ulicy to widać kwiatuszki w oknach (mieszkam na 5 piętrze, mam blok tuż obok i widok na Katolicki Uniwerek Lubelski). I sąsiedzi z bloku też mogą podziwiać twoje storczyki.....

A ja na to: i studenci z KULu.....

Lukasz popatrzył na okno od KULu a tam na samym środku lampi się na niego nowy storczyk :;230
Pozdrawiam Edyta :)
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty :)
Awatar użytkownika
nina1611
500p
500p
Od: 27 mar 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niedługo Twój świeżo upieczony Mąż na pewno sam będzie Ci kupował storczyki :D :D
Pozdrawiam Małgorzatka :)
Niektóre z moich storczyków ...
Awatar użytkownika
vito157
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuza_i_Tygrysek pisze:ale jak ktoś nie ma dzieci to co? To ma storczyki!!!
Niektórzy maja i dzieci, i storczyki. I jeszcze lithopsy. I hoye. I passiflory.
I mają dość... :heja
Awatar użytkownika
Zuza_i_Tygrysek
200p
200p

Post »

Vito aż musiałam sprawdzić co to jest i stwierdzam, że google prezentuje te liphopsy jako małe kolorowe móżdżki leżace na ziemi. Ble.... :? Kwitnie to chociaż u ciebie

Nino mój pierwszy storczyk pochodzi właśnie od męża :) Jest on zarazem ostatnim storczykiem od niego... ;:223 . Jako, że jest on u mnie najdłużej, miał też obowiązek zakwitnąć u mnie jako pierwszy i to właśnie uczynił. Ma już 3 kwiatki :heja
Awatar użytkownika
vito157
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuza_i_Tygrysek pisze: aż musiałam sprawdzić co to jest i stwierdzam, że google prezentuje te liphopsy jako małe kolorowe móżdżki leżace na ziemi. Ble.... :? Kwitnie to chociaż u ciebie
Owszem. Co roku. Ma jeszcze jedną zaletę: w moim klimacie, wystarczy je spryskać raz na miesiąc.
Awatar użytkownika
Zuza_i_Tygrysek
200p
200p

Post »

hmmm to już się robi kuszące... pokażę mężowi
Awatar użytkownika
vito157
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bo są interesujące! I nienawidzą wody!
Awatar użytkownika
Judi
200p
200p
Od: 7 cze 2011, o 23:36

Post »

Na pewno Twój M wyglądał tak ;:111 - żartuję :D
Ja dziś w szoku zostałam - siostra do mnie zadzwoniła, że w biedronce są storczyki po 9zł i czy ma mi wziąć, ja głupia odmówiłam. Więc wieczorem tak przy rozmowie z M mówię mu, że w biedronce są phale po 9zł, a ja kilka dni temu kupiłam za 15zł, a on na to, że jak jutro pojedzie z pracy, to mi może kupić oczywiście jak chcę ;:129 No ba - pewnie, że chcę ;:152 Ale mój optymizm zostawię na jutro, bo mówią, że kobieta zmienną jest - ale u nas jest odwrotnie :;230
Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Zuza_i_Tygrysek
200p
200p

Post »

Judi muszę się z Tobą zgodzić: głupia byłaś, że odmówiłaś :;230

PS wyglądał prawie tak, jak ta twoja żółta buźka, ale zaraz się uśmiechnął słodziutko

Vito a drogie to jest? Jakie ty masz? W google są takie nawet ładne fioletowe. Wyśleś mi na pw jakieś fotki?

Amatorze witam się serdecznie w moich skromnych progach :) ja u ciebie też często goszczę

A teraz pytanie do wszystkich. Skąd wziąć jakiś środek na ZIEMIÓRKI? Nigdzie nic nie ma. Ani w Obi, ani w Leroy, ani w kwiaciarni.... Mam żółte karteczki, ale złapaly się tylko 3 sztuki póki co. Zdecydowanie lepszy bilans ma pusta szklanka po Gingersie, w której utopiło sie ich z 10, oblepiona butelka po oleju słonecznikowym, która stała na wierzchu - zdobyła ok 20; oraz wilgotne okno, na którym zebrała się i skroplia para wodna (bo usilnie nawilżam miltonię) - okno upolowało aż 39 ziemiórek!!! Brawa dla okna ;:138 Dla pozostałych wojowników też ;:138 NIestety larwy wciąż w ziemi zapewne siedzą....

Po drugie - czy ktoś ma Cymbidium? zauważyłam, że na moim zrobił się biały nalot na korzeniach. Tak jakby mają za mokro i pleśń się zbiera...? Możliwe to? Nie mam dobrego aparatu, więc póki co niepodeprę się zdjęciami.
Awatar użytkownika
vito157
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuza_i_Tygrysek pisze:Vito a drogie to jest? Jakie ty masz? W google są takie nawet ładne fioletowe. Wyśleś mi na pw jakieś fotki?
Ostatnio kupowałem nasiona na Węgrzech. Z przesyłką zapłaciłem chyba coś ze 3 euro, wiec tanie jak barszcz. Łatwo kiełkują (gdzieś po 3-4 dniach). Nie są specjalnie wymagające, ale trzeba pilnować wody - bo zgniją. Jeszcze bardziej nie lubią wody, niż storczyki.
Ale robimy OT.
Awatar użytkownika
nina1611
500p
500p
Od: 27 mar 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuza_i_Tygrysek różne preparaty owadobójcze i na inne szkodniki można dostać w centrach ogrodniczych albo zamówić przez internet :)
Pozdrawiam Małgorzatka :)
Niektóre z moich storczyków ...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”