Ogród Danusi cz. 2
- Gosia123A
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Danusi cz. 2
Danusia widzę,że już zdrówko w porządku,bo tyle pracy zrobiłaś.
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Danusiu a czym pryskałaś bo ja kupiłam Topsin nie wiem czy dobrze mam taką wierzbę iwę i coś chyba ma grzyba bo ztrzymała się i są wykwity na gałęziach i na pniu
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- kamcia
- 500p
- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu,
Pięknie u Ciebie już kwiaty kwitną. Hortensją też jestem zauroczona . Danusiu mam pytanko, ciemiernik od Ciebie już rozwinął pak, więc chyba się przyjął, napisz mi proszę, czy on lubi słońce, czy cień?
Pięknie u Ciebie już kwiaty kwitną. Hortensją też jestem zauroczona . Danusiu mam pytanko, ciemiernik od Ciebie już rozwinął pak, więc chyba się przyjął, napisz mi proszę, czy on lubi słońce, czy cień?
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Agatko ja pryskałam grusze jabłonie i wiśnie, silitem, trudno powiedzieć czy powinnaś pryskać , jak młode drzewko to powinno być zdrowe , ja swoją czereśnie pryskam tylko w latach kiedy jest bardzo, bardzo dużo opadów . Ma już 15 lat i może trzy sezony były z opryskiem na grzyba. Mam jedną czereśnie nie jestem pewna jak jest z innymi odmianami, popytaj bardziej doświadczonych w temacie czereśni.
Gosiu ze zdrówkiem coraz lepiej , za miesiąc może dwa powinno być już Ok. Na razie M bardzo przejęty sytuacją przejął większość obowiązków, zostawił mi tylko lekkie prace, więc daję rade.
Elu jak masz Topsin to myślę ze możesz nim opryskać .
Kamilko , na pewno się przyjął ,mój rośnie przy oczku w pełnym słońcu i jest mu bardzo dobrze. Ważne żeby miał zasadowe podłoże .
Gosiu ze zdrówkiem coraz lepiej , za miesiąc może dwa powinno być już Ok. Na razie M bardzo przejęty sytuacją przejął większość obowiązków, zostawił mi tylko lekkie prace, więc daję rade.
Elu jak masz Topsin to myślę ze możesz nim opryskać .
Kamilko , na pewno się przyjął ,mój rośnie przy oczku w pełnym słońcu i jest mu bardzo dobrze. Ważne żeby miał zasadowe podłoże .
- kamcia
- 500p
- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Dziękuję Danusiu, u mnie rośnie też w słońcu, wczoraj podłałam go tą wodą ze skorupek jajek
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Danusiu Witaj w nowym wątku - gdzieś mi się zgubiłaś a tu tak pięknie i wiosennie u Ciebie .
Hortensja - cudna
Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka i słoneczka życzę
Hortensja - cudna
Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka i słoneczka życzę
- Tacca
- Kontakt:
Dzięki Tereniu za odwiedziny i życzenia , wiosnę u mnie już czuć w powietrzu.
Weszłam dzisiaj w wątek Asi-6003 i poczytałam dziwne rzeczy o podagryczniku , że jadalny, więc wlazłam w google i rzeczywiście , chwaścior uciążliwy strasznie , walczę z nim od zawsze , a tu okazuje się że może być pożyteczny . Jak co roku wyłazi już dorodny to tu, to tam , czas się nim zająć od strony kulinarnej.
Weszłam dzisiaj w wątek Asi-6003 i poczytałam dziwne rzeczy o podagryczniku , że jadalny, więc wlazłam w google i rzeczywiście , chwaścior uciążliwy strasznie , walczę z nim od zawsze , a tu okazuje się że może być pożyteczny . Jak co roku wyłazi już dorodny to tu, to tam , czas się nim zająć od strony kulinarnej.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O nie, ja nie będę się zajmować nim od żadnej strony. Z ledwością udało mi się go zwalczyć i aż ciarki mnie przechodzą na myśl, żeby miał się znowu gdzieś pojawić
- Tacca
- Kontakt:
Wandziu jak się pozbyłaś podagrycznika to jesteś szczęściarą. Ja walczę z tą zarazą od zawsze , jak kupiłam działkę to miałam go całe dywany,teraz pokazuje się w niektórych miejscach co rok , walczę z uporem , ale to walka z wiatrakami , poczytałam , poszperałam i zamierzam wykorzystać to zielsko w kuchni , zwłaszcza że podobno ma dużo witaminy A. No cóż ja lubię zioła w kuchni pod różnymi postaciami.Z mniszkiem i perzem też walczę , ale jak gdzieś pojawiają się pojedyncze sztuki to lądują w jadłospisie , poza tym oszczędzam w ten sposób na kremach i tonikach , troszkę tymianku, rozmarynu , pomidorków , ogórków to i kosmetyczka nie potrzebna. Osiem lat temu wysiałam ogórecznik , urósł pięknie (wysiewa się co roku), nadszedł czas grilla , kwiatkami przybrałam półmiski, a moja rodzina w krzyk ze chcę ich potruć . Od tamtej pory ogórecznik ląduje w każdej sałatce bez kwiatków , nikt nie pyta co jest w misce tylko się zajadają, zdrowo i bez stresu. Teraz już wiedzą co jedzą i nie protestują , a można tam znaleźć mniszka , pokrzywę , w herbacie perz który uparcie wyrasta mi w jednym miejscu, czasem skrzyp.
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Danusiu też miałam ogórecznik,muszę poszukać może jeszcze mam nasionka to wysieję bardzo mi odpowiadały listki do sałatki z pomidorów.Kidyś na rynku pytałam się takiej wytrawnej ogrodniczki czy ma ogórecznik Spojrzała na mnie co ja wymyślam ,ale przyznała się do tego że nie wie co to jest
Pozdrawiam, Ela
- Tacca
- Kontakt:
Ela mi się wysiewa co roku , ma piękny ogórkowy zapach , dużo minerałów i witamin , jak będę miała nasionka to podzielę się z Tobą .
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Danusiu ,a co przedstawia 1 fotografia