Moja mała "dżungla" - part IV
- jola1313
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja mała "dżungla" - part IV
Piękny bukiecik
Mój M.-nawet gdyby miał kwiaciarnię na podwórku,to by mi kwiatów nie kupił
Ale Twój-widzę z tych''nie wstydzących się''
Fajne kalanchoe.U mnie też krzakory rosną,jak u elci,to nie kupuję.
A nie wiesz co w naszym Obi,w przecenie?
Mój M.-nawet gdyby miał kwiaciarnię na podwórku,to by mi kwiatów nie kupił
Ale Twój-widzę z tych''nie wstydzących się''
Fajne kalanchoe.U mnie też krzakory rosną,jak u elci,to nie kupuję.
A nie wiesz co w naszym Obi,w przecenie?
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
I mnie się podoba hipek Kocham te kwiaty
Nowości - bardzo ładne. I ich nowe domki - też śliczne.
Jedynie nie umiem sobie wyobrazić, jak można "zabić" trzykrotkę. "Zdolna" Jesteś
Nowości - bardzo ładne. I ich nowe domki - też śliczne.
Jedynie nie umiem sobie wyobrazić, jak można "zabić" trzykrotkę. "Zdolna" Jesteś
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Przepiękne hipeastrum ale kalanchoe mają superowe kolorki
- nika28
- 500p
- Od: 11 lip 2011, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hibiskus dostał super miejscuwe Piękny ma kolor
Kalanchoe śliczne i na pewno warto było za taką cenę Ja pod koniec lata kupiłam duży okaz przeceniony z 12 na 2 zł ale był nie kwitnący wiec nie wiem jaki ma kolor. Teraz ma pączki i tak myślę, że chyba będzie taki jak Twój różowy, bo nie rozwinięte pączki wyglądają tak samo
Kalanchoe śliczne i na pewno warto było za taką cenę Ja pod koniec lata kupiłam duży okaz przeceniony z 12 na 2 zł ale był nie kwitnący wiec nie wiem jaki ma kolor. Teraz ma pączki i tak myślę, że chyba będzie taki jak Twój różowy, bo nie rozwinięte pączki wyglądają tak samo
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
No i nie doczekałam się odpowiedzi,co w Obi piszczy.
Zajrzyj do mnie,jakie falki kupiłam...Ale niewiele zostało.Było dużo po 10 ,12 i 15zł.
Moje po.....3.88
Zajrzyj do mnie,jakie falki kupiłam...Ale niewiele zostało.Było dużo po 10 ,12 i 15zł.
Moje po.....3.88
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Witaj
Że też wcześniej nie zajrzałam Kwietnik bardzo ładny sobie sprawiłaś, też ostatnio się za czymś w tym stylu rozglądam , hibiskus ładnie jest rozrosniety
pasowało by mi przebrnąć przez kolejne twoje części wątku ale nie wiem czy w tym roku się uporam tyle tego
Że też wcześniej nie zajrzałam Kwietnik bardzo ładny sobie sprawiłaś, też ostatnio się za czymś w tym stylu rozglądam , hibiskus ładnie jest rozrosniety
pasowało by mi przebrnąć przez kolejne twoje części wątku ale nie wiem czy w tym roku się uporam tyle tego
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
jola1313 pisze:No i nie doczekałam się odpowiedzi,co w Obi piszczy.
Joluś, ciężko mi było w pracy po urlopie dobrać się do kompa, a OBI to omijam, ponieważ tam drogo jak szlag Ale cena Twego falka mnie zachęciła i jutro tam na pewno popędzę
katharos pisze:pasowało by mi przebrnąć przez kolejne twoje części wątku ale nie wiem czy w tym roku się uporam
daj sobie spokój, wielu kwiatków już nie mam, to co masz się ślinić no, chyba, że na wspomnienie
nika28 pisze:Ja pod koniec lata kupiłam duży okaz przeceniony z 12 na 2 zł
o! to dopiero promocja
elcia1974 pisze:Mi to raczej z tym Kalanchoe nie bardzo po drodze, bo prędzej czy później zawsze
rosną mi z nich bezkształtne krzaczory.
okazuje się, że mi też; wszystkie okazy jakie miałam - musiałam pociąć, bo miały już korzonki powietrzne i potem... niy odbijały i nagle bach i zdechły długo więc opierałam się nowym zakupom, ale zmiękłam i nawet jak mi się porozrastają byle jak - to tak zostawię (swoją drogą, oddałam po przechowalni letniej u mnie - kalanchoe szwagierki - byłam teraz u niej i doznałam było takie byle jakie i CAŁE w MEGA pąkach!)
hen_s pisze:Hm... Z Sylwestra jeszcze im zostało??
one chyba noworocznie zostały zadrinkowane były mokre jak roślinki akwariowe
Stokrotkania pisze:A moje padło od suszy..
a to brawo ja ususzyć nie dałam rady
justus27 pisze:Jedynie nie umiem sobie wyobrazić, jak można "zabić" trzykrotkę. "Zdolna" Jesteś
kiepsko rosła, miała małe listeczki, a każdy pisze, że dobrze pociąć, bo ekspresowo szczepki się ukorzeniają i jest 100% powodzenie, złamałam się, ale chyba gdzieś podświadomie postanowiłam udowodnić, że wcale nie jest tak prosto i ledwo ukorzeniło się tylko kilka odnóżek i już tylko częściowo siedzą w ziemi, a i to nie rosną
elcia1974 pisze:Bukiecik od M śliczny. Jak Ci nasi eM-owie pięknie przepraszają.
Ela mój zawsze przepraszał tylko słowami, kwiatki to jego pierwszy raz sama nie wiem co o tym myśleć
czyżby wyczuł, że czas na inne sposoby? właściwe
Celinko, miniulek -
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
no no bukiecik cudnej urody a z kalanche to tez mi nie po drodze ,niestety przyszly ziec uszczesliwil mnie na swieta taka roslinka ,jakby durny nie mogl sie spytac
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Agnieszko, lbo mnie tu jeszcze nie było , albo nie zaznaczyłam, że ma do mnie
przychodzić powiadomienie??? Wątek bogaty w wizyty jakby to już wiosna zawitała. U mnie dziś
za oknem jakby już wiosennie ale wiosną szarą, deszczową i nieprzyjazną. A czekamy przecież
wszyscy na słońce, dłuższe dni i czas przyjazny dla nas i naszych ulubieńców.
A ulubieńcy u Ciebie piękni i dorodni, i nowe, luksusowe miejsce mają. A przeceny!!!!
Ostatnio nie bywam w sklepach więc i nie trafiam ale chyba się wyprawię ?!
przychodzić powiadomienie??? Wątek bogaty w wizyty jakby to już wiosna zawitała. U mnie dziś
za oknem jakby już wiosennie ale wiosną szarą, deszczową i nieprzyjazną. A czekamy przecież
wszyscy na słońce, dłuższe dni i czas przyjazny dla nas i naszych ulubieńców.
A ulubieńcy u Ciebie piękni i dorodni, i nowe, luksusowe miejsce mają. A przeceny!!!!
Ostatnio nie bywam w sklepach więc i nie trafiam ale chyba się wyprawię ?!
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Krysiu - no toż wpisałaś się z Nowym Rokiem a na zakupy kwiatkowe teraz chyba jest dobry czas to nic, że zima, w sklepach takie przeceny że nawet moja silna wola klapła
Dorotka - widzisz, jakby zapytał to nie byłoby niespodzianki a wiele osób myśli, ze jak kwiaciara, to ucieszy się z każdego krzaka a tu siedzi i nosem kręci
Słuchajcie, hibiskus nie obraził się na zamianę parapetu na kwietnik pokazał tylko 2 żółte liście, ale pąki utrzymał i dziś oto udało mi się go uwiecznić na w świetle dnia, bo o słońcu to można sobie pomarzyć znów jakieś chmury, wiatrzyska i naciągnęło nawet śnieżku odrobinkę...
A poza tym... nie mówiłam wcześniej, ale jaaaaakiś czas temu, zanim jeszcze zaczął się sezon - kupiłam w ogrodniczym cebulę hiacynta, że niby odmianowy jakiś temu uległam no i jeszcze przecież flakonik mi został po ubiegłorocznych zakupach biedronkowych... no więc upchałam i proszę, rośnie Został więc dziś wyniesiony na salony, mam nadzieję niedługo dowiemy się jaki ma kolor, bo nawet tego nie pamiętam
Aha... dziś w OBI uległam ale pokażę jutro, bo już ciemno
Dorotka - widzisz, jakby zapytał to nie byłoby niespodzianki a wiele osób myśli, ze jak kwiaciara, to ucieszy się z każdego krzaka a tu siedzi i nosem kręci
Słuchajcie, hibiskus nie obraził się na zamianę parapetu na kwietnik pokazał tylko 2 żółte liście, ale pąki utrzymał i dziś oto udało mi się go uwiecznić na w świetle dnia, bo o słońcu to można sobie pomarzyć znów jakieś chmury, wiatrzyska i naciągnęło nawet śnieżku odrobinkę...
A poza tym... nie mówiłam wcześniej, ale jaaaaakiś czas temu, zanim jeszcze zaczął się sezon - kupiłam w ogrodniczym cebulę hiacynta, że niby odmianowy jakiś temu uległam no i jeszcze przecież flakonik mi został po ubiegłorocznych zakupach biedronkowych... no więc upchałam i proszę, rośnie Został więc dziś wyniesiony na salony, mam nadzieję niedługo dowiemy się jaki ma kolor, bo nawet tego nie pamiętam
Aha... dziś w OBI uległam ale pokażę jutro, bo już ciemno
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Pierwszy raz czytam, że ktoś jest niezadowolony, że mu rosną krzaczory No chyba, że jesteście zwolenniczkami miniaturek
Ja tam bardzo lubię kalanchoe, bo wyjątkowo długo kwitnie i jest niezwykle dekoracyjne.
Szczególnie odmiany o pełnych kwiatach wyglądają zniewalająco...
Aga nie wiem, co ślubny "nawywijał", ale trzeba przyznać, że chłop wie, jak należy się zachować
Ja tam bardzo lubię kalanchoe, bo wyjątkowo długo kwitnie i jest niezwykle dekoracyjne.
Szczególnie odmiany o pełnych kwiatach wyglądają zniewalająco...
Aga nie wiem, co ślubny "nawywijał", ale trzeba przyznać, że chłop wie, jak należy się zachować
- Nolinka
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Pogrzałaś do Obi bo Jola dała info o przecenach ? Ja bym też pognała - jak jest okazja, to trzeba korzystać
Moje hibki coś na razie nie pączkują, chyba muszę poczekać do wiosny na kwiatki.
Ciekawe jaki kolorek będzie miał hiacynt, ja jakoś nigdy się nie skusiłam, chociaż zapach to mi się bardzo podoba
Moje hibki coś na razie nie pączkują, chyba muszę poczekać do wiosny na kwiatki.
Ciekawe jaki kolorek będzie miał hiacynt, ja jakoś nigdy się nie skusiłam, chociaż zapach to mi się bardzo podoba
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1