Moja mała "dżungla" - part IV

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part IV

Post »

Piękny bukiecik ;:oj ;:138
Mój M.-nawet gdyby miał kwiaciarnię na podwórku,to by mi kwiatów nie kupił ;:224 :evil:
Ale Twój-widzę z tych''nie wstydzących się'' ;:303 ;:306

Fajne kalanchoe.U mnie też krzakory rosną,jak u elci,to nie kupuję.

A nie wiesz co w naszym Obi,w przecenie?
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

I mnie się podoba hipek :D Kocham te kwiaty ;:224

Nowości - bardzo ładne. I ich nowe domki - też śliczne.

Jedynie nie umiem sobie wyobrazić, jak można "zabić" trzykrotkę. "Zdolna" Jesteś ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Przepiękne hipeastrum :) ale kalanchoe mają superowe kolorki :wit
Awatar użytkownika
nika28
500p
500p
Od: 11 lip 2011, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Hibiskus dostał super miejscuwe ;:108 Piękny ma kolor ;:oj
Kalanchoe śliczne i na pewno warto było za taką cenę ;:138 Ja pod koniec lata kupiłam duży okaz przeceniony z 12 na 2 zł ;:oj ale był nie kwitnący wiec nie wiem jaki ma kolor. Teraz ma pączki i tak myślę, że chyba będzie taki jak Twój różowy, bo nie rozwinięte pączki wyglądają tak samo :D
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i nie doczekałam się odpowiedzi,co w Obi piszczy.
Zajrzyj do mnie,jakie falki kupiłam...Ale niewiele zostało.Było dużo po 10 ,12 i 15zł.
Moje po.....3.88 :heja
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Witaj :wit
Że też wcześniej nie zajrzałam :oops: Kwietnik bardzo ładny sobie sprawiłaś, też ostatnio się za czymś w tym stylu rozglądam , hibiskus ładnie jest rozrosniety ;:180
pasowało by mi przebrnąć przez kolejne twoje części wątku ale nie wiem czy w tym roku się uporam ;:306 tyle tego ;:180
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

jola1313 pisze:No i nie doczekałam się odpowiedzi,co w Obi piszczy.

Joluś, ciężko mi było w pracy po urlopie dobrać się do kompa, a OBI to omijam, ponieważ tam drogo jak szlag ;:223 Ale cena Twego falka mnie zachęciła i jutro tam na pewno popędzę ;:224
katharos pisze:pasowało by mi przebrnąć przez kolejne twoje części wątku ale nie wiem czy w tym roku się uporam

daj sobie spokój, wielu kwiatków już nie mam, to co masz się ślinić ;:306 no, chyba, że na wspomnienie :wink:
nika28 pisze:Ja pod koniec lata kupiłam duży okaz przeceniony z 12 na 2 zł

o! to dopiero promocja ;:215
elcia1974 pisze:Mi to raczej z tym Kalanchoe nie bardzo po drodze, bo prędzej czy później zawsze
rosną mi z nich bezkształtne krzaczory.

okazuje się, że mi też; wszystkie okazy jakie miałam - musiałam pociąć, bo miały już korzonki powietrzne i potem... niy odbijały i nagle bach i zdechły ;:223 długo więc opierałam się nowym zakupom, ale zmiękłam i nawet jak mi się porozrastają byle jak - to tak zostawię ;:306 (swoją drogą, oddałam po przechowalni letniej u mnie - kalanchoe szwagierki - byłam teraz u niej i doznałam ;:202 było takie byle jakie i CAŁE w MEGA pąkach!)
hen_s pisze:Hm... Z Sylwestra jeszcze im zostało??

one chyba noworocznie zostały zadrinkowane ;:306 były mokre jak roślinki akwariowe ;:306
Stokrotkania pisze:A moje padło od suszy..

a to brawo ;:306 ja ususzyć nie dałam rady
justus27 pisze:Jedynie nie umiem sobie wyobrazić, jak można "zabić" trzykrotkę. "Zdolna" Jesteś

kiepsko rosła, miała małe listeczki, a każdy pisze, że dobrze pociąć, bo ekspresowo szczepki się ukorzeniają i jest 100% powodzenie, złamałam się, ale chyba gdzieś podświadomie postanowiłam udowodnić, że wcale nie jest tak prosto ;:223 i ledwo ukorzeniło się tylko kilka odnóżek i już tylko częściowo siedzą w ziemi, a i to nie rosną ;:145
elcia1974 pisze:Bukiecik od M śliczny. Jak Ci nasi eM-owie pięknie przepraszają.

Ela mój zawsze przepraszał tylko słowami, kwiatki to jego pierwszy raz ;:306 sama nie wiem co o tym myśleć ;:179
czyżby wyczuł, że czas na inne sposoby? ;:306 właściwe ;:224

Celinko, miniulek - ;:196
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

no no bukiecik cudnej urody ;:138 a z kalanche to tez mi nie po drodze ,niestety przyszly ziec uszczesliwil mnie na swieta taka roslinka ;:14 ,jakby durny nie mogl sie spytac ;:306
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorota ;:306
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Agnieszko, lbo mnie tu jeszcze nie było ;:145 , albo nie zaznaczyłam, że ma do mnie
przychodzić powiadomienie??? Wątek bogaty w wizyty jakby to już wiosna zawitała. U mnie dziś
za oknem jakby już wiosennie ale wiosną szarą, deszczową i nieprzyjazną. A czekamy przecież
wszyscy na słońce, dłuższe dni i czas przyjazny dla nas i naszych ulubieńców.
A ulubieńcy u Ciebie piękni i dorodni, i nowe, luksusowe miejsce mają. A przeceny!!!! ;:224
Ostatnio nie bywam w sklepach więc i nie trafiam ale chyba się wyprawię ?! ;:108 ;:65
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Krysiu - no toż wpisałaś się z Nowym Rokiem ;:196 a na zakupy kwiatkowe teraz chyba jest dobry czas :shock: to nic, że zima, w sklepach takie przeceny ;:202 że nawet moja silna wola klapła ;:222

Dorotka - widzisz, jakby zapytał to nie byłoby niespodzianki ;:306 a wiele osób myśli, ze jak kwiaciara, to ucieszy się z każdego krzaka :uszy a tu siedzi i nosem kręci ;:224 :;230
Słuchajcie, hibiskus nie obraził się na zamianę parapetu na kwietnik :tan pokazał tylko 2 żółte liście, ale pąki utrzymał i dziś oto udało mi się go uwiecznić na ;:177 w świetle dnia, bo o słońcu to można sobie pomarzyć ;:223 znów jakieś chmury, wiatrzyska i naciągnęło nawet śnieżku odrobinkę...

Obrazek

A poza tym... nie mówiłam wcześniej, ale jaaaaakiś czas temu, zanim jeszcze zaczął się sezon - kupiłam w ogrodniczym cebulę hiacynta, że niby odmianowy jakiś :shock: temu uległam ;:224 no i jeszcze przecież flakonik mi został po ubiegłorocznych zakupach biedronkowych... no więc upchałam i proszę, rośnie :tan Został więc dziś wyniesiony na salony, mam nadzieję niedługo dowiemy się jaki ma kolor, bo nawet tego nie pamiętam ;:306

Obrazek

Aha... dziś w OBI uległam ;:170 ale pokażę jutro, bo już ciemno ;:223
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Pierwszy raz czytam, że ktoś jest niezadowolony, że mu rosną krzaczory ;:oj No chyba, że jesteście zwolenniczkami miniaturek ;:173
Ja tam bardzo lubię kalanchoe, bo wyjątkowo długo kwitnie i jest niezwykle dekoracyjne.
Szczególnie odmiany o pełnych kwiatach wyglądają zniewalająco... ;:167
Aga nie wiem, co ślubny "nawywijał", ale trzeba przyznać, że chłop wie, jak należy się zachować ;:333
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Pogrzałaś do Obi bo Jola dała info o przecenach ? :wink: Ja bym też pognała - jak jest okazja, to trzeba korzystać :D
Moje hibki coś na razie nie pączkują, chyba muszę poczekać do wiosny na kwiatki.
Ciekawe jaki kolorek będzie miał hiacynt, ja jakoś nigdy się nie skusiłam, chociaż zapach to mi się bardzo podoba ;:108
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”