Moje Haworthia i in. cz. II - bebos
- nyskadu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje Haworthia i in. cz. II - bebos
Beatko tak się zrobiło u Ciebie naukowo, a coś dla szaraków, dla plebsu, coś żeby nacieszyć oko? Ja zatęskniłam za Twoimi pięknymi donicami, za cudną półeczką na balkonie i za wspaniałymi roślinami
-
- Od: 1 lut 2011, o 15:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nadal jeszcze nie odważyłam się wystawić na balkon wszystkiego, co planuję; na razie tylko te największe...
Gasterworthia 'Royal Highness'
Tephrocactus geometricus po ponad dwóch latach dał znać, że jednak żyje...wciąż nie wiem czy oprócz tej jednej, dominującej nowej kulki rozwiną się jeszcze dwie pozostałe, byłoby super! Niestety musi dzielić przestrzeń życiową z trzema innymi kaktusami, to już ostatnie niedobitki u mnie
Gasterworthia 'Royal Highness'
Tephrocactus geometricus po ponad dwóch latach dał znać, że jednak żyje...wciąż nie wiem czy oprócz tej jednej, dominującej nowej kulki rozwiną się jeszcze dwie pozostałe, byłoby super! Niestety musi dzielić przestrzeń życiową z trzema innymi kaktusami, to już ostatnie niedobitki u mnie
- Rejden
- Od: 22 sie 2012, o 18:02
Fajny widok, "rodzącego" się bąbla.
- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Baetko, gratuluję kulki Wiesz że, mój po dwóch latach chyba też coś knuje, ale na razie to jest na etapie tego, co u Ciebie tych dwóch pozostałych niedoszłych jeszcze odrostów. I jak widzę nalot mamy ten sam Czy udało Ci się ustalić, co on za jeden, skąd, jak tępić?
Doborowe ma towarzystwo
Doborowe ma towarzystwo
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Jak ładnie u Ciebie
Mój Tephrocactus geometricus stoi w miejscu,a na dodatek jeszcze od dołu zaczęło sie z nim coś nie dobrego dziać
Podcięłam wsadziłam w ukorzeniacz i poszedł w sam piasek, taki grubszy .Mam nadzieję ,że da radę jak nie to będzie mi go b.szkoda
Tefrak towarzystwo ma super
Mój Tephrocactus geometricus stoi w miejscu,a na dodatek jeszcze od dołu zaczęło sie z nim coś nie dobrego dziać
Podcięłam wsadziłam w ukorzeniacz i poszedł w sam piasek, taki grubszy .Mam nadzieję ,że da radę jak nie to będzie mi go b.szkoda
Tefrak towarzystwo ma super
- jang
- 500p
- Od: 11 paź 2012, o 10:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ten kwiatostan na drugim zdjęciu , ehhh czy ja się kiedyś takiej ślicznoty doczekam...
ale to pierwsze zdjęcie... i te kolumienki z lekka w tle... - ile latek one sobie liczą ?
ale to pierwsze zdjęcie... i te kolumienki z lekka w tle... - ile latek one sobie liczą ?
Pozdrawiam, Jan
Mój zielony parapecik - serdecznie zapraszam
Mój zielony parapecik - serdecznie zapraszam
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Takie widoczki to ja lubię, prosim więcej
- mgr_
- Od: 24 paź 2010, o 18:37
Pisał mi Krzysiek o tym waszym zamówieniu. Ciekaw jestem jakie rośliny dostaniecie.bebos pisze:Wychodzę ze skóry oczekując na najbardziej upragnioną ze wszystkich dotychczasowych przesyłkę z Czech...wysłana we wtorek...dlaczego jej jeszcze nie ma
Zwykle z Czech przesyłki idą około tygodnia. Prawdopodobnie dostaniesz paczkę na początku tygodnia.
Beatko, Twoje rośliny są genialne! Uroku dodają im przepiękne doniczki...
Wszystko tworzy niepowtarzalną całość! Wielką przyjemnością jest odwiedzać twój wątek!
Wszystko tworzy niepowtarzalną całość! Wielką przyjemnością jest odwiedzać twój wątek!
- emerald
- Od: 29 lut 2012, o 13:40
Pięknie u Ciebie , a jeszcze nie cały balkon zapełniony. Ciekawa jestem Waszego zamówienia
Pozdrawiam, Zuza
- chromat
- 1000p
- Od: 29 gru 2010, o 15:13
- Kontakt:
Beata chyba muszę na spokojnie to wszystko poczytać co napisałaś i coś "walnąć" na bloga, to cenne informacje
Gasterworthia 'Royal Highness' - dziś widziałem w "tak to Robi" nawet z pędem kwiatostanowym. Ale twoja ładniejsza
U mnie wszystko już stoi, prawie...to co jeszcze słabo ukorzenione to bałem się by nie przypalić. Stąd jeszcze na parapecie. A tak to już cieniowałem pierwszy raz w tym roku i coś czuje, że w ten weekend też przygrzeje słońce, pomimo chwilowego braku jego.
Gasterworthia 'Royal Highness' - dziś widziałem w "tak to Robi" nawet z pędem kwiatostanowym. Ale twoja ładniejsza
U mnie wszystko już stoi, prawie...to co jeszcze słabo ukorzenione to bałem się by nie przypalić. Stąd jeszcze na parapecie. A tak to już cieniowałem pierwszy raz w tym roku i coś czuje, że w ten weekend też przygrzeje słońce, pomimo chwilowego braku jego.
Pozdrawiam Krzysiek
- eikoden
- Od: 12 kwie 2011, o 14:22
Zaglądanie do Twojego wątku jest dla mnie ciężkie, roślinki zadbane, po układane a u mnie taki chaos jest ostatnio
I pierwsza zawsze myśl o to bym chciał
Przynajmniej można się na patrzeć
I pierwsza zawsze myśl o to bym chciał
Przynajmniej można się na patrzeć
-
- Od: 1 lut 2011, o 15:10
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny!
Janku - ta największa kępa to moja najstarsza Haworthia attenuata (ponad 15 lat) o pięknym, pawie kolumnowym pokroju - na pewno dostaniesz od niej odrościk, ale poczekać na taki efekt to musisz dłuuugo....
Dotarły z Pragi, po tygodniowej tułaczce, trochę poturbowane, ale większość jest dla mnie zachwycająca i upragniona...same rasowe!!!
Lecę je sadzić i "upiększać" do późniejszych zdjęć
Janku - ta największa kępa to moja najstarsza Haworthia attenuata (ponad 15 lat) o pięknym, pawie kolumnowym pokroju - na pewno dostaniesz od niej odrościk, ale poczekać na taki efekt to musisz dłuuugo....
Dotarły z Pragi, po tygodniowej tułaczce, trochę poturbowane, ale większość jest dla mnie zachwycająca i upragniona...same rasowe!!!
Lecę je sadzić i "upiększać" do późniejszych zdjęć