Na końcu wydmy
- nena08
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na końcu wydmy
Wreszcie po pięciu dniach stania w miejscu..... drgnęła. Zapach ma ładny.
Wanda, parzydła jeszcze nie mam. Tak na prawdę, to dużo mi jeszcze brakuje
Alicjo, Paul's Himalayan Musk już zamówiłam, ale mam wątpliwości, więc dlatego dopytywałam u Ewy. Kolega miał tę różę przez kilka lat i nigdy nie oglądał kwiatów. Wymarzła mu zeszłej zimy. Przetrwanie jest ważne, ale kwitnienie najważniejsze.
Z niecierpliwością czekam na wiadomość o kwitnieniu.
Gosiu, po tym zimnie muszę jeszcze poczekać kilka dni. Ciekawa jestem ,która będzie pierwsza. LO się mocno stara
Dzisiejsze popołudnie poświęciłam na urządzanie rabaty jednorocznej.Wysadziłam koleusy i lobelię. Zabraknie mi roślin z własnego siewu, będę musiała coś dokupić ......chyba, że znów maciejka w dużych ilościach
Jak zaczęłam na biało, to może pociągnę tak dalej.
Zakwitła robinia akacjowa.
Wanda, parzydła jeszcze nie mam. Tak na prawdę, to dużo mi jeszcze brakuje
Alicjo, Paul's Himalayan Musk już zamówiłam, ale mam wątpliwości, więc dlatego dopytywałam u Ewy. Kolega miał tę różę przez kilka lat i nigdy nie oglądał kwiatów. Wymarzła mu zeszłej zimy. Przetrwanie jest ważne, ale kwitnienie najważniejsze.
Z niecierpliwością czekam na wiadomość o kwitnieniu.
Gosiu, po tym zimnie muszę jeszcze poczekać kilka dni. Ciekawa jestem ,która będzie pierwsza. LO się mocno stara
Dzisiejsze popołudnie poświęciłam na urządzanie rabaty jednorocznej.Wysadziłam koleusy i lobelię. Zabraknie mi roślin z własnego siewu, będę musiała coś dokupić ......chyba, że znów maciejka w dużych ilościach
Jak zaczęłam na biało, to może pociągnę tak dalej.
Zakwitła robinia akacjowa.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Aniu, rzeczywiście jakoś skromnie wyglądają one u Ciebie.nena08 pisze:Iwonko, oto moje orliki..... pewnie najzwyklejsze
One chyba lubią lekką ziemię i sporo podlewania. To zauważam u swoich.
Bardzo lubię biały kolor w ogrodzie, idealnie podkreśla zieleń i dodaje lekkości.
Lidlóweczka nn całkiem ładna, może, to ta sama odmiana co ma Jastynka.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ślicznie wyglądają białe rośliny, a już myślałam że po tej długiej zimie na białe w ogrodzie nie będę mogła patrzeć - jednak kwiaty to zupełnie co innego
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Białe kwiaty
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu faktycznie orliki potrzebują jeszcze trochę czasu, aby ukazać swoją urodę
Myślę, że już za rok będą wyglądały zdecydowanie lepiej. Przynajmniej u mnie tak było.
Za to biało kwitnące kwiaty... Jak ja lubię ten kolor
Myślę, że już za rok będą wyglądały zdecydowanie lepiej. Przynajmniej u mnie tak było.
Za to biało kwitnące kwiaty... Jak ja lubię ten kolor
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aniu orliki nabiorą szerokości i wysokości, tylko potrzebują czasu.
Gratulacje na pierwszą różyczkę i wcale nie ważne ze doniczkowa.
Uwielbiam zapach akcji a rośnie mi w koło sporo, teraz mogłabym ciągle być na dworze ale pogoda nie pozwala.
Gratulacje na pierwszą różyczkę i wcale nie ważne ze doniczkowa.
Uwielbiam zapach akcji a rośnie mi w koło sporo, teraz mogłabym ciągle być na dworze ale pogoda nie pozwala.
Witam serdecznie Przyszłam żeby poprzechadzać się po pięknym i zachwalanym przez wszystkich trawniku Wspaniale urządzony ogród, z przyjemnością będę tu wpadała
- nena08
Trochę mnie nie było z powodu awarii komputera, a tam wszystkie zdjęcia .... dobrze, że nie wykasowałam w aparacie.
Maju, Iwonko orliki dostały trochę nawozu, może to poprawi ich kondycję.
Wszystkie są cytrynowo- żółte .... na opakowaniu napisane było błękitne . Są to moje pierwsze orliki więc cieszą ogromnie.
Marysiu, Aniu lubię biały kolori śnieg również, ale w odpowiednim czasie.
Maju podobno robinia akacjowa to chwast , mam cztery na działce. Kwiaty są ładne no i zapach
Dominiko nie pokazuję jeszcze całego ogrodu..... sporo wolnych miejsc czeka na zagospodarowanie..... pomału
Kwitnie Bouquet Parfait.
Scarlet Moss
Może macie pomysł co to za róża
Maju, Iwonko orliki dostały trochę nawozu, może to poprawi ich kondycję.
Wszystkie są cytrynowo- żółte .... na opakowaniu napisane było błękitne . Są to moje pierwsze orliki więc cieszą ogromnie.
Marysiu, Aniu lubię biały kolori śnieg również, ale w odpowiednim czasie.
Maju podobno robinia akacjowa to chwast , mam cztery na działce. Kwiaty są ładne no i zapach
Dominiko nie pokazuję jeszcze całego ogrodu..... sporo wolnych miejsc czeka na zagospodarowanie..... pomału
Kwitnie Bouquet Parfait.
Scarlet Moss
Może macie pomysł co to za róża
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Nie wiem co to za róża, ale jak dla mnie piękna
- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Cześć
Doczekałam się twojego wątku
Teraz tylko szybciutko nadrobić zaległości...
Mamy obie 'Bouquet Parfait' oprócz lidlówek, ale moja Bouquet całkiem do tyłu, przynajmniej tydzień może jeszcze coś wspólnego doczytam...
Doczekałam się twojego wątku
Teraz tylko szybciutko nadrobić zaległości...
Mamy obie 'Bouquet Parfait' oprócz lidlówek, ale moja Bouquet całkiem do tyłu, przynajmniej tydzień może jeszcze coś wspólnego doczytam...
Pozdrawiam
- nena08
Justyna, bardzo się cieszę, że do mnie dotarłaś.
Bouquet to tegoroczny nabytek. Wypatrzyłam róże Lensa w Józefowie i nie mogłam się powstrzymać. Byłam dzielna i kupiłam tylko jedną
Marysiu mnie też się coraz bardziej podoba..... to moja pierwsza biała róża..... i chyba nie ostatnia
Dziś dostałam przesyłkę z żurawkami. Udało mi się wszystkie posadzić w przerwie między burzami. Niestety zdjęcia w późniejszym terminie, jak naprawią komputer.
Bouquet to tegoroczny nabytek. Wypatrzyłam róże Lensa w Józefowie i nie mogłam się powstrzymać. Byłam dzielna i kupiłam tylko jedną
Marysiu mnie też się coraz bardziej podoba..... to moja pierwsza biała róża..... i chyba nie ostatnia
Dziś dostałam przesyłkę z żurawkami. Udało mi się wszystkie posadzić w przerwie między burzami. Niestety zdjęcia w późniejszym terminie, jak naprawią komputer.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aniu udały Ci się te orliki bo takie żółto-cytrynowe są śliczne, a jak chcesz nasionka innych kolorów to chętnie Ci podeślę bo widzę że coraz więcej ich kwitnie.
Biała róża jest z reguły elegancka, jak zapodasz więcej zdjęć i informacji to pewnie da się ją rozpoznać.
Biała róża jest z reguły elegancka, jak zapodasz więcej zdjęć i informacji to pewnie da się ją rozpoznać.
- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
O, proszę...jednak można tam na coś ciekawego trafić. To już rozumiem. Moja tamtegoroczna wyglada u mnie, jak na ostatnich pokazywanych zdjęciach.
Jak się ma lidlóweczka? Moje całkiem nieźle, o dziwo
Jak się ma lidlóweczka? Moje całkiem nieźle, o dziwo
Pozdrawiam