Moja kolekcja kaktusów cz. 4 - Artur89
- Spy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lip 2009, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja kolekcja kaktusów cz. 4 - Artur89
Ale hektary! To wycieczka podwójnie udana Dzięki za relację
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
- mCm86
- Od: 26 mar 2012, o 21:23
Patrząc na zdjęcia to tych bodźców było tysiące Domyślam się, że oczy miałeś tak rozbiegane, że ciężko się było na czymś skupić Chyba tak samo jak my dopiero teraz na zdjęciach widzisz co odwiedzałeś Czekam na zdjęcia roślin jakie przywiozłeś ze sobą i z góry podziwiam za umiejętność wybrania jakiś, bo ja chyba z nadmiaru możliwości bym się pogubiłArtur89 pisze:Za dużo bodźców na mnie działało.
- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
no to dowaliłeś fotkami, gymno to jak nic ferocior, gęsto ucierniony ale ten kolor cierni rewelka. Muszę sie kiedyś wybrac do czech ale jak widzę bez tysiaka w kieszeni na zakupy to nie ma co się wybieać.
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Dzięki. Z tego co zarejestrowałem to tunelów było prawdopodobnie z 10. Chyba 3 z nich były zamknięte. Niektóre tunele były na tyle duże ze spokojnie można było po nich jeździć rowerem. Na Google Maps możesz sobie mniej więcej zobaczyć ich wielkość (szukaj Jasenna 31)maryjan13 pisze:No to żeś się Arturze naoglądał tych kaktusów !Fotorelacja super.
Ile było tych tuneli foliowych i ile tak szacunkowo może mieścić się kaktusów w jednym tunelu.
To prawda. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że pierwszy raz widziałem tyle kaktusów w jednym miejscu, porównując z Rumią.Spy pisze:Ale hektary! To wycieczka podwójnie udana Dzięki za relację
Zdjęć jest jeszcze sporo. Myślę, że wystarczą jeszcze na 2 tygodnie. Zdjęcia nowości zrobię dzisiaj bo zapowiadają się dogodne warunki.abaddon1986 pisze:Czekam na zdjęcia roślin jakie przywiozłeś ze sobą i z góry podziwiam za umiejętność wybrania jakiś, bo ja chyba z nadmiaru możliwości bym się pogubił
Jeśli nie masz ochoty przeliczać pieniędzy i wybierać pomiędzy jedną a drugą rośliną to tysiak będzie w sam razbanditoo pisze:Muszę sie kiedyś wybrac do czech ale jak widzę bez tysiaka w kieszeni na zakupy to nie ma co się wybierać.
- przemek_pc
- Od: 15 mar 2013, o 16:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Normalnie kaktusowy raj, inne słowo mi na myśl nie przychodzi
Ciężko byłoby się zdecydować na konkretne rośliny. Pokusa, żeby mieć chociaż po jednej sztuce każdej byłaby zbyt duża No chyba, żeby jechać z konkretnie sprecyzowanymi chciejstwami
Ciężko byłoby się zdecydować na konkretne rośliny. Pokusa, żeby mieć chociaż po jednej sztuce każdej byłaby zbyt duża No chyba, żeby jechać z konkretnie sprecyzowanymi chciejstwami
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
nooo, raj
A w raju - wełnowce!! wyobrażasz to sobie?
A w raju - wełnowce!! wyobrażasz to sobie?
- przemek_pc
- Od: 15 mar 2013, o 16:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Artur89
Trzeba mieć na prawdę silną wolę i/lub ograniczenia finansowe by podporządkować się jakieś liście etc. Ja na ten przykład kupiłem E. triglochidiatus choć nie miałem go 'na liście'. Nie mniej rewelacyjna cena oraz przytomny umysł Andrzeja i spora kępa jest już u mnie Co prawda Andrzej pokazywał mi jakiej wielkości kwiaty ma ten gatunek (ja żyłem w przeświadczeniu, że są one niewielkie) ale dopiero u Dubena mogłem na własne oczy i namacalnie ogarnąć ich wielkość.przemek_pc pisze:Normalnie kaktusowy raj, inne słowo mi na myśl nie przychodzi
A skoro mowa o echinocereusach to teraz prawdziwa ELITA kolekcji Dubena Niektóre rośliny to aż błyszczały tj. ich ciernie odbijały promienie słoneczne.
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Kwiaty mają rzeczywiście piękne ,ale mnie najbardziej przypadł do gustu ten na pierwszym i ostatnim zdjęciu
- mCm86
To mam chyba podobny gust do Gosi, bo mnie też podobają się te dwa
- Artur89
Z tym, że 3 pierwsze to ten sam gatunek Choć pierwszemu najbliżej do regularnej kolumny.
- mCm86
Po prostu na pierwszym zdjęciu najlepiej wyszedł
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Mam za słabe serce, żeby spokojnie oglądać takie zdjęcia