Storczyki Callanthe :)
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Callanthe :)
To się cieszę, bo biedaczyna taki zmarnowany był A nie miałam jeszcze takiej sytuacji, żeby tylko liście z jednej strony były
-
- 1000p
Moje kochane aktualnie kwitnące mini
Przy dzisiejszym przeglądzie zauważyłam, że u drugiego białego mini z żółtą warżką rośnie nowy listek Jest to dobry znak, bo tydzień temu podarowałam mu nową ziemie, bo tamta była już cała pokryta osadem z kamienia, a do tej ziemi nie byłam zbytnio przekonana, bo zawsze miałam podłoże z OS, a teraz w LM nie było i byłam zmuszona wziąć inne, które po otwarciu ani trochę mi się nie spodobało Przy przeglądzie korzeni okazało się, że wszystkie są zdrowiutkie, grube i zielone (nie widzę korzeni, bo siedzi w żółtej doniczce), ani jednego nie obcięłam więc uważam to za mój taki malutki sukces. Keiki mini babci też rośnie listek Niestety ten, który ostatnio mi pękł wzdłuż, zaczął pękać przy końcu Oby nie pękał mi dalej. Franuś mini też mi wypuszcza liścia więc moje mini idą w zieleń
Przy dzisiejszym przeglądzie zauważyłam, że u drugiego białego mini z żółtą warżką rośnie nowy listek Jest to dobry znak, bo tydzień temu podarowałam mu nową ziemie, bo tamta była już cała pokryta osadem z kamienia, a do tej ziemi nie byłam zbytnio przekonana, bo zawsze miałam podłoże z OS, a teraz w LM nie było i byłam zmuszona wziąć inne, które po otwarciu ani trochę mi się nie spodobało Przy przeglądzie korzeni okazało się, że wszystkie są zdrowiutkie, grube i zielone (nie widzę korzeni, bo siedzi w żółtej doniczce), ani jednego nie obcięłam więc uważam to za mój taki malutki sukces. Keiki mini babci też rośnie listek Niestety ten, który ostatnio mi pękł wzdłuż, zaczął pękać przy końcu Oby nie pękał mi dalej. Franuś mini też mi wypuszcza liścia więc moje mini idą w zieleń
Szczesciara .Ta biala z zolta warzka przeslodka ,druga tez sliczniutka.Moje mini w salate ida wszystkie procz dwoch reanimowanych ,z ktorych jedna zakwitla bo nie mialam sumienia obciac jej pedu a druga ped przedluzyla i ma kilka paczusiow.W kazdym razie gratuluje!!! Listki i zdrowe korzonki dowodza niezbicie ze jestes dobra falkowa mama
- sylcia199
- 500p
- Od: 25 paź 2012, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Słodziaczki piękne Ja jakoś nie moge spotkać żadnej ostatnio
Brawa za wspaniałą opiekę
Brawa za wspaniałą opiekę
-
- 1000p
Dzięki actus aż się zarumieniłam Zrobiłam im zdjęcia, coś tam widać, aczkolwiek chyba raczej jeszcze nie czas, żeby chwalić się fotkami Jak podrosną to Wam pokaże Takie malutkie listki a cieszą i to najbardziej kocham w storczykach. Że właśnie każdy centymetr, który im urósł pod naszymi skrzydłami powoduje niesamowitą radość
Dziękuję sylcia , ja właśnie też ostatnio jakoś nigdzie nie mogę znaleźć mini a bardzo bym chciała jakąś nową
Dziękuję sylcia , ja właśnie też ostatnio jakoś nigdzie nie mogę znaleźć mini a bardzo bym chciała jakąś nową
Nie moglas tego lepiej ujac
-
- 1000p
Dzisiaj zaczął otwierać się pączek u zielonego storczyka z różową warżką... Myślę, że na wieczór będę mogła pokazać Wam go już w całości
To jest miniaturka multiflora w pełnym rozkwicie, ma 7 kwiatków na odbiciu z oczka
Tutaj kolejne porównanie pędu mojej niespodzianki, której pęd rośnie niesamowicie szybko
I nowe listki, które już widać u moich podopiecznych
Franuś:
Miniaturka:
I takie małe odskoczenie od tematu, wczoraj szłam na spacer i przy polu rosły dwa tulipany, jeden z nich ma niesamowite kolory, jeszcze w kwiaciarni takiego nie spotkałam Jego środek mnie zachwyca
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
jakie piękne zdjęcie tulipana! Ludzie, Wy tu macie mnóstwo ukrytych talentów! Multiflorka jest piękna ja swoją uwielbiam za te drobne kwiatuszki
O rany Pati ,ten tulipan zwalil mnie z nog .Twoja multiflorka ma kwiatki do Equestrisa podobne.Sliczna jest.A ten pedzik faktycznie w zastraszajacym tempie rosnie!Moje to wydaje mi sie jakby 100 lat rosly
- Dufin
ja też mam jednego falka, któremu mega szybko pęd rośnie, powiem Wam, ze to chyba zalezy od tego ile światła on dostaje, bo mój ma sporo i tylko ten jeden tak ładnie rósł.. te ze wschodniego okna tak się ślimaczyły
Patrz a wszedzie mowia i pisza ze wschodnie okno najlepsze
- Dufin
no w lecie tak, bo nie trzeba cieniować i słonko jest tu z rana ale w zimie, gdy moje puszczały pędy to jednak południowe najlepsze
Jeśli dyskusja o szybkości wyrastania pędów, to spróbujcie mnie pobić: mam przypadek, że pęd wypuszcza od października i nadal nie wytworzył pąków
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...