Majowy ogród cz.3 spełniające się marzenie
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majowy ogród cz.3 spełniające się marzenie
Świetna fotorelacja! Ja nie mogę chodzić na takie wystawy, bo potem jestem chora! Za dużo dobrego na raz! Ostatnio na Gardenii na stoisku u Romanika wywijałam siekierą Nie powinni mnie już wpuszczać...
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A to mogłabyś się wybrać z moim M -siekierki, kosiarki i obsługa tych stoisk były przez niego okupowane.....Dyskretne znaki - chodźmy już nie pomagały
Dziękuję Iwonko za fotorelację , chociaż w ten sposób mogłam się znaleźć na wystawie...
Ja nie mogę Iwonka jakie cuda Ze 3 stoiska ograbiłabym jak leci, trawy i to stoisko z jeżówkami, Jak dobrze że mnie tam nie było
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- majowa
- 1000p
Tak, można było dostać zawrotu głowy . Sprzedaż z ekspozycji była po godzinie 16, ale i tak właściwie wszędzie rosliny były juz zarezerwowane. Np. na stoisku u Marczyńskiego (clematisy) były ogromne egzemparze Sweet Summer Love, którego mam w planach, ale gdzie tam.... wszystkie poszły jak na pniu. A na giełdzie roslin na zewnątrz te same były po 80 zł (ale na prawdę duże, donica 5 L) wydawało mi się jednak, że za drogo
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie dotarłam niestety na wystawę, chociaż dzień wcześniej byłam w Warszawie. Zdjęcia z trawami oraz to z ostróżkami w bielonej donicy
Widoki z Twojego ogrodu jak zawsze mnie zachwycają
Widoki z Twojego ogrodu jak zawsze mnie zachwycają
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Cześć, Majowa, bardzo mi się podoba Twoja fotorelacja z wystawy.
Jak zwykle masz oko na wszystko, a nie tylko na wypasione stoiska wypasionych firm .
Dzięki temu można mieć pojęcie o bogactwie i różnorodności przedstawionej oferty.
Ale ... sposób sprzedawania, ceny, walka o rośliny i te tłumy ... .
A tak nawiasem, Ciebie szkółkarze powinni na rękach nosić, tyle masz jeszcze miejsca...
Lecz, jak Cię znam, zachowasz umiar w ilości sadzonych roślin i zostawisz na rabatach luz, który pozwoli obejrzeć i docenić każdy wybrany okaz, a i dla smakowitych gadżetów miejsca nie zabraknie.
Bardzo lubię Twój styl, a ogród... .
- pełna podziwu Jagoda
Jak zwykle masz oko na wszystko, a nie tylko na wypasione stoiska wypasionych firm .
Dzięki temu można mieć pojęcie o bogactwie i różnorodności przedstawionej oferty.
Ale ... sposób sprzedawania, ceny, walka o rośliny i te tłumy ... .
A tak nawiasem, Ciebie szkółkarze powinni na rękach nosić, tyle masz jeszcze miejsca...
Lecz, jak Cię znam, zachowasz umiar w ilości sadzonych roślin i zostawisz na rabatach luz, który pozwoli obejrzeć i docenić każdy wybrany okaz, a i dla smakowitych gadżetów miejsca nie zabraknie.
Bardzo lubię Twój styl, a ogród... .
- pełna podziwu Jagoda
- majowa
- 1000p
Madziu wiedziałam, że bielona donica z ostróżkami przypadnie ci do gustu . Pomysł jak najbardziej godny skopiowania i tak sobie myślę, że coś podobnego wykombinuję na wiosnę.
Jagi formuła targów w sumie jest ok/ wszystko lub prawie wszystko w jednym miejscu, sporo nowości, rośliny wypasione ale i swojskie byliny (ta najbardziej mi się podobały) .....ale ja np. nie jechałam z zamiarem zakupów. Nie jestem zwolenniczką zakupów tego, co akurat wpadnie w ręce. Co to tłoku - trafił nam się moment kiedy było luźniej - trzeci dzień, czas obiadowy. Nawet z zaparkowaniem nie było problemu. A wiesz czego mi zabrakło?? No jakże by inaczej - fajnych dodatków ogrodowych
Za lubienie serdecznie dziękuję
Jagi formuła targów w sumie jest ok/ wszystko lub prawie wszystko w jednym miejscu, sporo nowości, rośliny wypasione ale i swojskie byliny (ta najbardziej mi się podobały) .....ale ja np. nie jechałam z zamiarem zakupów. Nie jestem zwolenniczką zakupów tego, co akurat wpadnie w ręce. Co to tłoku - trafił nam się moment kiedy było luźniej - trzeci dzień, czas obiadowy. Nawet z zaparkowaniem nie było problemu. A wiesz czego mi zabrakło?? No jakże by inaczej - fajnych dodatków ogrodowych
Za lubienie serdecznie dziękuję
- badzia
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Kontakt:
Iwonko,do syta dałaś moim oczom. Czy pamiętasz do kogo należy ten ogromny asortyment traw ozdobnych? Zaraz bym tam napisała. A u Ciebie baaaaajka, wciąż coś nowego,pięknego.
Ja też wybierałam się na tę wystawę, niestety nie dotarłam. Mam pecha - od trzech lat nie udaje mi się na nią "załapać". Obiecałam sobie, że w przyszłym roku nie będę czekała na weekend tylko pojadę już w piątek. Na zdjęciach wypatrzyłam stoisko z trawami, tym bardziej mi żal że nie dotarłam.
- majowa
- 1000p
Wandziu, Kleo podzielam zainteresowanie trawami; stoisko pełne ciekawych traw i świetnie zaaranżowane.
Wandziu, trawy były od producenta Teresa Foszczka Laboratoruim in vitro. Oto ich strona - http://www.gerbera.com.pl/
Ale wieje!!! Od tego wiatru mam ból głowy i niepokój
Wandziu, trawy były od producenta Teresa Foszczka Laboratoruim in vitro. Oto ich strona - http://www.gerbera.com.pl/
Ale wieje!!! Od tego wiatru mam ból głowy i niepokój
U mnie na szczęście już przestało wiać, ale rano jak jechałam rowerem, to miałam wrażenie że nie pedałuję w miejscu. Na szczęście po południu wypogodziło się i przestało wiać, a wieczór był już całkiem pzyjeny. Ciepły i bezwietrzny.
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ilonka, kocham Cię za tę podana stronę www Wiosną zamawiam kilka palet traw Mają w ofercie odmiany, których tak bardzo pragnę i szukałam bezskutecznie w lokalnych szkółkach. Sama wiesz, jak to jest z zakupami na duży areał i dlatego wole kupić mini sadzonki w ilości paletowej niż latami "ciułać" szkółkowe duże okazy Przynajmniej jeśli chodzi o trawy.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)