Sundaville,-,Dipladenia - choroby i szkodniki
Zgadza się. U mnie jeszcze wszystko kwitnie i ma się w miarę dobrze. Pelargonie wypuściły nowe pączki mimo zimna i deszczu. Mam dużo roślin na balkonie i wokół domu i kiedy na nie patrzę to jeszcze wspominam lato. A jak już wszystko się uprzątnie to wiadomo- smutno. Sundavillę jeszcze trzymam na zewnątrz.
- ElzbietaaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Teresa600
- Od: 10 mar 2008, o 11:52
To prawda piękne są jeszcze sundaville........kwiatów moc i szkoda ich zabierć do mieszkania.Naauczona jednak poprzednimi latami zabrałam juz swoja do domu ponad tydzien temu aby nie przeżyła szoku termicznego.Widzę jednak ze pąki których miała cale mnóstwo zaczynają opadać .Natomiast ta w hydroponice trzymana cały czas w domu trzyma sie dzielnie i znów kwitnie ;:26
Ponieważ wiele osób zadaje pytanie jak ukorzenić wstawiam zdjęcie po oberwaniu i spłukaniu białego mleczka (znów ukorzeniłam następne 3 szczepki) ile sie przyjmie ? trudno powiedzieć.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... atch=topic
Pozdrawiam Teresa
Ponieważ wiele osób zadaje pytanie jak ukorzenić wstawiam zdjęcie po oberwaniu i spłukaniu białego mleczka (znów ukorzeniłam następne 3 szczepki) ile sie przyjmie ? trudno powiedzieć.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... atch=topic
Pozdrawiam Teresa
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ela może poprawie ci humor i pokaże twoje kwiatki już u mnie.ElzbietaaG pisze:Ja swoje sundaville wywiozłam na zimowanie do mojej siostry ;:96 ;:96 ;:96
...i trochę mi smutno bez nich...
Zdjęcie trochę ciemne i niewyraźne bo robione przed chwilą na ciemnej klatce schodowej.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- ElzbietaaG
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No nie wiemElzbietaaG pisze:Są w dobrych rękach , więc nie ma strachu ;:91
Sundaville będę zimowała pierwszy raz,więc różnie może być.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- ElzbietaaG
- ElzbietaaG
- Teresa600
- Od: 10 mar 2008, o 11:52
Oto moja sundaville w hydroponice po zimie która stała czas w domu (latem i zimą)
tak wyglada w całej okazałości na dzień dzisiejszy dodam ze po wyprosstowaniu wysokość nowych pędów sięga 1,6m wysokosci.
dolna cześć to pozostałość po zimowaniu
a to 2 szczepki razem wsadzone które ukorzeniłam w pod koniec czerwca
Elu zauwazyłam ze szczepki ukorzenione w czerwcu lepiej sie przyjęły.Na 5 szczepek ukorzenionych na jesieni 2 się przyjęły i poszły w dobre ręce forumowiczek w marcu .Mam nadzieje ze zakwitną
tak wyglada w całej okazałości na dzień dzisiejszy dodam ze po wyprosstowaniu wysokość nowych pędów sięga 1,6m wysokosci.
dolna cześć to pozostałość po zimowaniu
a to 2 szczepki razem wsadzone które ukorzeniłam w pod koniec czerwca
Elu zauwazyłam ze szczepki ukorzenione w czerwcu lepiej sie przyjęły.Na 5 szczepek ukorzenionych na jesieni 2 się przyjęły i poszły w dobre ręce forumowiczek w marcu .Mam nadzieje ze zakwitną