Dzika skarpa i nie tylko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Dzika skarpa i nie tylko...

Post »

A ja to lubię takie burości, pod warunkiem, że mogę je oglądać zza okna ciepłego domku :wink: U nas od dobrego tygodnia silne mgły wieczorem, fajne klimaty, wyglada strasznie nieco, ale mi się podoba...

A kwiatki plażowe przecudne! W sumie mogłabyś takie i w swoim nienadmorskim ogrodzie ułożyć, tylko jelenia znaleźć, żeby kamieni natargał :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Misiu o tą po lewej stronie
Obrazek

które rabatki tam masz?
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Niesamowita metamorfoza Misiu, lubie takie fotki typu jak była a jak jest, super pogląd na sytuację i pracowitość ogrodnika dają. Żeby zmienić tak ten kawałeczek trzeba było dużo pracy. Przypominaj się przypominaj kochana, mam jej pod dostatkiem :wink: Nawet o tej porze bardzo ładnie się prezentuję.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Paula troszke wspomnień ...Ty pamiętasz jak tworzyłyśmy... a potem przerwa u mnie była i zarosło mi bardzo dużo...
Maryś a to przypomnę jak było ..po usunięciu jabłoni okopaliśmy róże ...
Obrazek

Obrazek
..było tak..
Obrazek

Obrazek

Obrazek
..a na wiosnę jest tak...teraz zmniejszyłam tą łączkę a jeszcze rosną odętki ale je chyba usunę bo mi zasłaniają widok z okna ..dużo zmieniło się teraz ..pokazuję ...
Obrazek
Pati żeby człowiek wiedział że będzie miał ogródek to by targał większe kamyki ...a tylko przywoziłam malutkie i nie tylko z Bałtyku... :)
Iwonkodzięki...
Maryś róże przepadły a teraz prawie wszystko zarośnięte jest ...a ten odcinek to pod tym małym zdjęciem tak wygląda...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Witaj Misiu :wit Dopiero zaskoczyłam,a tu już piąta strona :oops: Cieszę się,że jesień Cię nie wystraszyła i otwierasz dla nas ogród :D Umiejętności zrobienia takiego kolażu zazdroszczę jak ch....a ;:224Ja Cię kocham a Ty śpisz :uszy
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pamiętam, oj pamiętam. Czy ja dobrze widzę, że masz czarne bzy w ogrodzie? Tak w ogóle to zazdroszczę przestrzeni, tyle miejsca na kwiaty to moje marzenie zdecydowanie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu ale śliczne te zawilce a one zostały. Skarpa cały czas się przeobraża, bo widzę że stale kombinujesz - stanowczo musisz wracać do starszych zdjęć ;:180
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryś zawilce zostały tylko zmniejszyłam w tym roku im poletko bo wkurzyły mnie ... liście zbrązowiały im i były brzydkie ale tak sobie myślę mam teraz opryskiwacz to będę pilnować i już żaden grzyb nie będzie zagrażał... posadziłam obok lawendę ...zobaczymy co będzie na wiosnę... :)
a teraz też kwitną pojedynczymi kwiatkami dziś właśnie popatrzyłam na nie i tak sobie pomyślałam może po macoszemu je potraktowałam... ;:131
Paula czarny bez mam za płotem...a i nad winogronami ale tam nie mam ni jakiego wejścia tylko mogę podziwiać :)
Mirko witaj cieszę się że zaglądasz... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu to od razu zbieraj pokrzywę może gdzieś skrzyp znajdziesz, bo środki ochrony roślin są bardzo drogie, a może uda Ci się grzybowym zapobiec naturalnymi gnojówkami. A tak pięknie ten zawilec wygląda :lol:
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdecydowanie zakochałam się w krajowych roślinach. Wygogluj sobie odmiany bzu czarnego, krwawników czy jasnot. No piękne są i rosną bezproblemowo- bo to ich dom jakby nie patrzec :)
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paula zdecydowanie będę stawiała na nasze rośliny ..przerobiłam dużo innych nie utrzymały się u mnie... zmieniałam ale stwierdziłam muszę mieć takie samo wystarczające...zmieniałam swoje zachcianki pod wpływem ogrodów forumkowych ale wracam do babcinych roślin i już... :)
Maryś wyjątkowo i mnie na wiosnę zawilec o zawrót głowy doprowadza... :)
i tak tez wyglądała skarpa ..a ten sznurek był do wieszania ciuszków...ale kiedyś weszłam wysoko koło kościoła i zobaczyłam jak w kotlince wygląda to zrezygnowałam z suszenia ciuszków po tej stronie domu... :)
Obrazek
..o pokrzywę to u mnie nie jest trudno... :)
a taki był dzisiaj zachód słońca ..które pokazało się na 15minut ...
Obrazek
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Piękne obrazki Misiu. U mnie paskudna pogoda, to przynajmniej mi nie żal, że nie wychodzę do ogrodu.
A jednak muszę jechać do W-wy. Konsultacje telefoniczne na podstawie zdjęć okazały się niewystarczające. ;:174
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Misiu, bo musisz sobie nabyć reprezentacyjny komplet bielizny, do tego jakieś suknie balowe i adamaszkową posciel i wieszać w tym jakże eksponowanym miejscu do suszenia żeby wszyscy zazdrościli :)

Piękny zachód słońca, choć już zdecydowanie zimowy :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”