Trzykrotka - uprawa, pielęgnacja, prezentacje roślin
To prawda. Nie chciały Dostałam kolorowe od Kari i przeżyły jedynie zielone. Wolno rosną bo wolno ale rosną a kolorowych nie ma
Zupełnie jak moje odnogi białe. Nie da się ich ukorzenić. Trzeba zaczynać od pasiastych i to takich mających więcej zielonego. Z czasem wypuszczają białe czubki.
Zupełnie jak moje odnogi białe. Nie da się ich ukorzenić. Trzeba zaczynać od pasiastych i to takich mających więcej zielonego. Z czasem wypuszczają białe czubki.
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
A którą ukorzeniasz? Bo jakoś nie mogę znaleźć info
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
Aaaa.... no to musisz się pochwalić jak się udało Interesuje mnie czy uda się ukorzenić białe.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2007, o 11:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Udało się w wodzie dostały korzonków . I jeszcze jedno pewno żadnej nowości nie odkryłam ,ale i tak powiem . Z prostych łodyg nie wyrosły korzenie ,muszą być takie jak by kolanka i zazwyczaj to z nich wyrastają korzenieAlfaXIII pisze:Aaaa.... no to musisz się pochwalić jak się udało Interesuje mnie czy uda się ukorzenić białe.
Bo tradescanie puszczają korzonki z kolanek. Nie tak jak np. plektrantus czy coleus, które wypuszczają korzonki z łodygi w miejscu cięcia.
I powiadasz w wodzie się ukorzeniły białe i nie zgniły? Hmmm... robię eksperyment Powiedz tylko... sama woda czy coś dodałaś?
I powiadasz w wodzie się ukorzeniły białe i nie zgniły? Hmmm... robię eksperyment Powiedz tylko... sama woda czy coś dodałaś?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2007, o 11:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie nic nie dodawałam tylko często wymieniałam jak już trochę zaczęła mętnieć.AlfaXIII pisze:Bo tradescanie puszczają korzonki z kolanek. Nie tak jak np. plektrantus czy coleus, które wypuszczają korzonki z łodygi w miejscu cięcia.