Kamienne ścieżki pod dębem Cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kamienne ścieżki pod dębem Cz.13

Post »

Witaj Wandziu,widoki u Ciebie przepiękne ,a ostatnie zdjęcie z tulipanami w kamieniach oczarowało mnie ,, towarzystwo doskonałe,pozdrawiam i miłego dnia życzę i dużo słoneczka :wit ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu robisz tak piękne zdjęcia, że nie mogę się napatrzeć.... takie lekko zamglone, tajemnicze.... no coś cudnego ;:167
Spacer po Twoim ogrodzie jest ogromną przyjemnością, zieloniutko, piękne kępy kolorowych kwiatów.... urocza klateczka.... naprawdę jestem zauroczona.... jak zawsze zresztą ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wandziu śliwa dziecięca to dobry wabik na mszyce...fajnie masz przynajmniej mszyce lgną do śliwy,a nie różyczek ;:333
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Piękny jest ten ubiorek Wandziu, cieszę się, bo kupiłam go tej wiosny ;:138
Szafirki jeszcze kwitną ;:oj no i tulipany masz niesamowicie piękne.
Słoneczka na majówkę życzę ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Mimo, że uwielbiam tulipany, to myślę, że nie wystarczy je posadzić, ale trzeba umieć je pokazać.
Wandziu ty to potrafisz ;:180 Dzięki Tobie nawet zwykłe tulipany wyglądają niczym królowe ogrodu.
Bardzo lubię Twój nieuporządkowany ogród. Nigdy nie wieje w nim nudą i zawsze coś mnie zaskoczy, choć znam go od lat ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Hagaart
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 10:11

Post »

Witaj Wandziu.Tulipanki dalej zachwycają u Ciebie.Serduszka świetna co to za odmiana?Pozdrawiam Agata.
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Wandziu, serduszka piękna. Jak wysoka ona rośnie i jakiego stanowiska potrzebuje? Wandziu, ja ostatnio nabyłam śliwę dziecięcą, urzekła mnie swoim zapachem. Z braku miejsca posadziłam ją w dużej donicy i będę musiała ciąć, żeby się zagęściła. Dziewczyny mają rację, robisz naprawdę piękne zdjęcia.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Oh to przez tą śliwę pomyliło mi się wtedy. No zjawiskowa jest ;:167 Jestem chętna na zdjęcia z dalszej perspektywy, no jeśli oczywiście nie problem :wink:
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Wandziu, te łany tulipanów, które pokazałaś zapierają dech w piersiach, wyglądają na prawdę bajkowo, koniecznie muszę powiększyć ich ilość. Pogoda sprzyja więc i roślinki rosną w zastraszającym tempie, szkoda tylko, że znów wspominają o nocnych przymrozkach, a ja tak się łudziłam, że one już za nami. Klateczki boskie jak ja lubię takie gadżety.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Koziorożec, dziękuję kochana. Tak długo czekałyśmy Martusiu na takie wiosenne widoki, a więc cieszmy się teraz, tym bardziej że pogoda tak cudna :D

Agness, cieszę się Agniesiu, że lubisz moje zdjęcia. Te zamglone są rzeczywiśćie jakby tajemnicze, ale ja też lubię fotki takie soczyste i wyraźne jak twoje. No i nie muszę dodawać, że bardzo lubię spacerować po twoim ogródeczku ;:196

Annes77, oj Aniu, nie jest do końca tak dobrze z tymi mszycami. Pod śliwą rosną właśnie róże i choć może rzeczywiście nie ma na nich aż tyle mszyc, ale za to spada na nie ta okropna spadź od mszyc i robi się paskudnie.

Anym, bardzo dobrze Aniu, że zdecydowałaś się na zakup ubiorka. To bardzo odpona i ładna bylinka, a poza tym chętnie się rozsiewa, a więc będziesz miała zapewne niedługo już kilka kępek :D Bardzo dziękuję za życzenia weekendowe ;:196

Heliofitko, tak Iwonko, już dawno się nawzajem odwiedzamy, począwszy najpierw od storczyków, potem fiołkow, no i w końcu ogródków. Ja także lubię u ciebie bywać, bo masz ładne zdjecia i ładne ciekawy posty piszesz. A twoje poczucie humorru zawsze mnie rozbraja. :D Iwonko, te tulipany nie są znów takie zwykłe. Jestem zachwycona tymi odmianami. Chyba nigdy wcześniej nie udało mi się takich kupić. Nawet gdyby były tylko jednoroczne, to i tak było warto.

Hagaart, nie wiem Agatko niestety, co to za odmiana serduszki i czy to w ogóle jest odmiana. Chyba jednak nie. To taka najzwyklejsza. Rośnie u mnie od lat i świetnie się sprawdza dosłownie w każdym miejscu.

Bogulenko, ta moja serduszka jest raczej niska. Właściwie listki są prawie przy ziemi i tylko kwiatuszki nieco wystają wyżej. To chyba jedna z pierwszych bylin, jakie tu u nas zasadziłam, a więc ma ponad 10 lat. Stanowisko dla niej jest obojętne, byleby to nie była łysa "patelnia". Co do śliwy, to jest to raczej duże drzewko. Chyba w donicy długo się nie pomieści.

Steasi, śliwa już przekwitła. Niestety zdjęcia z dalszej perspektywy nie mogę zrobić, bo już mam za plecami mur domu. Taka prawda - ogrodzinka moja niewielka.

Ilonko, koniecznie zwiększ liczbę tulipanów, bo o tej porze są niezastąpione. Mnie osobiście sprawiły wiele radości, tym bardziej że u nas było słonecznie i kwiaty nie ucierpiały na deszczu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na tę odmianę czekałam z ciekawością. Queen of Night są cudne :D Takie aksamitne mają te swoje płatki, że aż chce się je pogładzić.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I następna przepiękna odmiana peoniowa, Angelique. Już sama nie wiem, która ładniejsza. Queen jest elegancka i wytworna, a Angelique słodka i urocza.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mogłabym tak z tymi tulipanami bez końca, ale wiem, że cierpliwość gości ma swoje granice, więc życzę wszystkim miłego weekendu i do zobaczenia :D
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

No ja nie mogę ! Znowu czarujesz tulipanami :lol:
Cudne są. Powtarzam się ,wiem, ale cóż innego można napisać. Widoki tych łanów zapierają dech.
Czuję, że jesienią mój portfel zeszczupleje :D
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

A nie mówiłam...zdjęcia pełne miłości, zachwytu, czy czego tam jeszcze ;:167
Kochana zrób mnóstwo zdjęć, bo w długie, mroźne, zimowe wieczory dadzą nam nadzieję,że kiedyś będzie piękniej ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Cuuudne tulipany ;:180 .