u Antośki po raz pierwszy
- nirali
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: u Antośki po raz pierwszy
Gospodyni chyba zapracowana
Kasia a jak piwonie kwitną? U mnie wspaniale pokazują swoje zalety i dlatego jako jedne z nielicznych jeszcze mieszkają w ogrodzie.Kochana przecież mężuś stworzył Ci piękną kratę więc koniecznie na ten sezon trzeba ją zainstalować i powojniczek niech się pnie po nim
Kasia a jak piwonie kwitną? U mnie wspaniale pokazują swoje zalety i dlatego jako jedne z nielicznych jeszcze mieszkają w ogrodzie.Kochana przecież mężuś stworzył Ci piękną kratę więc koniecznie na ten sezon trzeba ją zainstalować i powojniczek niech się pnie po nim
- u Antosi
- 50p
- Od: 8 maja 2014, o 20:05
patusia336 - Witaj! Drzewka wyglądają bardzo fajnie. Myślę , że lepiej wyglądałyby gdyby ich wyeksponować na kamyku albo korze ale to może za jakiś czas...
Viola K -Bardzo lubię funkie. Są to pierwsze rośliny, na które zwróciłam uwagę i przypadły mi do gustu. Nie myślałam kilka lat temu, że sadzenie, czy dbanie o ogród będzie mnie pociągało, a jednak...
reniuniek - Staram się nie szaleć Dużo pracy przede mną. Pewnie potrwa to kilka lat, zanim zagospodaruję działkę w altankę, oczko i inne rabaty. Póki co uczę się cierpliwości.
piortkowice - tak areał jest spory, pomysłów wiele a jaki będzie finał tego ogrodu to się okaże za klika lat
Paulii - iglaczki są ładne juz nie mogę się doczekać jakie będą za rok Drażni mnie widok kijków bambusowych, ale czego się nie robi dla roślin...
nirali - piwonie niestety jeszcze nie kwitną mają pąki i czekają... nie wiem na co. Powojniczek powiadasz. Niech będzie powojniczek Może jakaś nazwa Ci przyjdzie do głowy to podeślij
Viola K -Bardzo lubię funkie. Są to pierwsze rośliny, na które zwróciłam uwagę i przypadły mi do gustu. Nie myślałam kilka lat temu, że sadzenie, czy dbanie o ogród będzie mnie pociągało, a jednak...
reniuniek - Staram się nie szaleć Dużo pracy przede mną. Pewnie potrwa to kilka lat, zanim zagospodaruję działkę w altankę, oczko i inne rabaty. Póki co uczę się cierpliwości.
piortkowice - tak areał jest spory, pomysłów wiele a jaki będzie finał tego ogrodu to się okaże za klika lat
Paulii - iglaczki są ładne juz nie mogę się doczekać jakie będą za rok Drażni mnie widok kijków bambusowych, ale czego się nie robi dla roślin...
nirali - piwonie niestety jeszcze nie kwitną mają pąki i czekają... nie wiem na co. Powojniczek powiadasz. Niech będzie powojniczek Może jakaś nazwa Ci przyjdzie do głowy to podeślij
Co to za kwiatki na drugim zdjęciu? Mam jeszcze pytanie ile kosztowało cie wysypanie kamyczków na rabaty i ile kg potrzebowałaś. Chcę u siebie coś takiego zrobić i ciekawi mnie jaki to koszt.
- u Antosi
- 50p
szostani - na drugim zdjęciu znajduje się smagliczka nadmorska
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Smagliczka coś pięknego Jeszcze takiej nie widziałam:)
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Antosiu napracowałaś się ,ale masz ślicznie
Kamyki dodały uroku ,bez dwóch zdań
Kamyki dodały uroku ,bez dwóch zdań
- piortkowice
- 1000p
- Od: 13 sty 2013, o 11:22
Witaj, ciężka praca włożona ale efekt powalający
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Kasiu pięknie kwitnie liliowiec i bodziszek bardzo okazały.
Także uważam, że funkie są piękne, a jeszcze te nowe ciekawe odmiany, one są bezproblemowe.
Pod warunkiem, że nie ma ślimaków, a u Ciebie z pewnością nie ma, podobnie jak u mnie.
Smagliczka cudna, szkoda tylko, że jednoroczna.
Także uważam, że funkie są piękne, a jeszcze te nowe ciekawe odmiany, one są bezproblemowe.
Pod warunkiem, że nie ma ślimaków, a u Ciebie z pewnością nie ma, podobnie jak u mnie.
Smagliczka cudna, szkoda tylko, że jednoroczna.
- u Antosi
- 50p
patusia336 - smagliczka jest śliczniutka i jest tak ciapata skąd ja znam takie słowo
e-babcia - tak pracy dużo ale prace fizyczne wykonuje zwłaszcza mój mąż ja tylko ruszam głową i to też nie za bardzo, bo pomysły przekazuje nam nadzorczyni tego ogrodu ( tu pozdro dla nirali)
piortkowice - dziękuje za słowa pochwały
Tajka - bodziszek otrzymałam od koleżanki, smagliczkę poleciła mi nirali, jest urocza tzn. smagliczka jest urocza , Nirali z resztą też Ślimaków nie zauważyłam. W planach jest stworzenie hostowej rabaty na podwyższeniu (może niebawem coś tego pomysłu wyjdzie).
e-babcia - tak pracy dużo ale prace fizyczne wykonuje zwłaszcza mój mąż ja tylko ruszam głową i to też nie za bardzo, bo pomysły przekazuje nam nadzorczyni tego ogrodu ( tu pozdro dla nirali)
piortkowice - dziękuje za słowa pochwały
Tajka - bodziszek otrzymałam od koleżanki, smagliczkę poleciła mi nirali, jest urocza tzn. smagliczka jest urocza , Nirali z resztą też Ślimaków nie zauważyłam. W planach jest stworzenie hostowej rabaty na podwyższeniu (może niebawem coś tego pomysłu wyjdzie).
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
Ciapata Cóż za określenie
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Kasiu, smagliczka ładnie wyglada na rabacie wyłożonej kamyczkami
W tamtym roku pozbyłam się wszystkich bodziszków, duże krzaczory mi porosły, zostawiłam sobie tylko płożącego
Świeci u ciebie słoneczko? U mnie od rana pada i pada...........
Ps. ciapata, to taka bułka........
W tamtym roku pozbyłam się wszystkich bodziszków, duże krzaczory mi porosły, zostawiłam sobie tylko płożącego
Świeci u ciebie słoneczko? U mnie od rana pada i pada...........
Ps. ciapata, to taka bułka........
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- u Antosi
- 50p
reniuniek - U mnie leje od samego rana. Słoneczka brak Ciapata to bułka - nie wiedziałam Ja mam dwa bodziszki Póki co nie będę ich wyrzucała bo mnie oczarowały. jestem na etapie zbierania i przyjmowania od koleżanek wszystkich roślin jakimi chcą mnie obdarować