Różana wieś
- Reniak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Różana wieś
Anabelle ci nie zmarznie , a te na różowo to ogrodowe czy bukietowe ,bo jak ogrodowe to ( przynajmniej u mnie ) trzeba okryć i zrobić kopczyk bo one kwitną na dwuletnim pędzie , jak przemarzną to nie zakwitną .
Co do strat to mieliśmy szczęście bo drzewo poleciało nie na dom tylko w drugą stronę ,więc straciłam szklarnie .
Lepiej szklarnie niż dopiero co odremontowany dom ,jakbym znowu miała tyle się narobić to chyba bym
Co do strat to mieliśmy szczęście bo drzewo poleciało nie na dom tylko w drugą stronę ,więc straciłam szklarnie .
Lepiej szklarnie niż dopiero co odremontowany dom ,jakbym znowu miała tyle się narobić to chyba bym
- dzika
- 500p
- Od: 17 lut 2012, o 21:43
Dziękuję
Wygląda pięknie. Dam swoim jeszcze trochę podrosnąć, bo zależy mi żeby szybko podrosły i zacznę je zagęszczać. Nie wiedziałam, że tak można. Dziękuję za podpowiedź
Współczuję strat. Szkoda takich starych drzew. Ale wiesz, nie ma tego złego. Będzie miejsce na nowe drzewka.
Wygląda pięknie. Dam swoim jeszcze trochę podrosnąć, bo zależy mi żeby szybko podrosły i zacznę je zagęszczać. Nie wiedziałam, że tak można. Dziękuję za podpowiedź
Współczuję strat. Szkoda takich starych drzew. Ale wiesz, nie ma tego złego. Będzie miejsce na nowe drzewka.
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam , Karola. Obejrzałam wszystko i jestem zauroczona. Uwielbiam taką wiejską zagrodę co ma swój klimat, a Twoja ma. Jest piękna, nawet ta stara jeszcze niezagospodarowana była super ! teraz jest ślicznie Ja też mam na wsi dużą działkę i od 10 lat obsadzam różnymi kwitnącymi drzewami i krzewami. Szkoda tych starych drzew. ja mam przedwojenne drzewa , częściowo usychające i wykorzystałam je do obsadzenia glicynią, różami, clematisami...., pięknie się wiją i drzewu nie szkodzą, mało tego bo jak podlewam czy nawożę róże to drzewo też dostaje i ładnie owocuje na tych gałęziach co ocalały od starości serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Mojego Arboretum karoladzika pisze:Dziękuję
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Reniu, jak ja Ci zazdroszczę tych sielskich widoków, zwłaszcza tego makowego pola Szkoda, że za moim miastem nie ma takich widoczków.
Garden room powstał na bazie szopy, czy samodzielnie stworzony od podstaw? Super pomysł i pięknie zaaranżowany.
Meble i akcesoria gustownie zrekonstruowałaś, aż pozazdrościć takiego kredensu do renowacji ;) Też lubię coś tam dłubać palcami i zawsze wykorzystuję to, co inni traktują jak śmieci.
Ale strasznie ta trąba wyglądała i jakie szczęście miałaś, że Twój dom ominęła. Okropne są te kataklizmy. Pamiętam jak u nas był szkwał (kilka osób utonęło na jeziorach), drzewa aż się pokładały na ulice i chodniki, wówczas żartów już nie ma, tylko strach.
Garden room powstał na bazie szopy, czy samodzielnie stworzony od podstaw? Super pomysł i pięknie zaaranżowany.
Meble i akcesoria gustownie zrekonstruowałaś, aż pozazdrościć takiego kredensu do renowacji ;) Też lubię coś tam dłubać palcami i zawsze wykorzystuję to, co inni traktują jak śmieci.
Ale strasznie ta trąba wyglądała i jakie szczęście miałaś, że Twój dom ominęła. Okropne są te kataklizmy. Pamiętam jak u nas był szkwał (kilka osób utonęło na jeziorach), drzewa aż się pokładały na ulice i chodniki, wówczas żartów już nie ma, tylko strach.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- Reniak
Karola witam Cię ja jestem zachwycona Twoimi różami na drzewach , mnie też takie by się marzyły, ale moje drzewa jeszcze mają wielkie korony które dają zbyt duży cień ,żadna roślina by nie urosła ,najwiecej jest jabłoni jak jest urodzaj jabłek to 5 ton nawet sprzedawałam do przetwórni .
Alana witam , miło Cię gościć w moich skromnych progach , mój garden room powstał z istniejącej już szopy , nie do końca jest jeszcze skończony , jeszcze musi iść wykończenie sufitu wikliną. Masz rację kataklizm to coś strasznego , dopiero gdy się go przeżyje , doświadczy na własnej skórze rozumie się tak naprawdę grozę ,strach i panikę .
Alana witam , miło Cię gościć w moich skromnych progach , mój garden room powstał z istniejącej już szopy , nie do końca jest jeszcze skończony , jeszcze musi iść wykończenie sufitu wikliną. Masz rację kataklizm to coś strasznego , dopiero gdy się go przeżyje , doświadczy na własnej skórze rozumie się tak naprawdę grozę ,strach i panikę .
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Reniu - tyle ciekawostek wiąże się z Twoim ogrodem. Dobrze, że wyszłaś z tym do nas.
Widziałam go kawałeczkami, ale dopiero teraz mniej więcej obrazuje go całość i jestem pełna podziwu i zachwytu...
Jak wiesz - ja - też optymistka
Nie wiedziałam o tym wietrznym wydarzeniu, ale zdjęcia tych połamanych drzew mówią sporo.
Bogsaf - podpisuję się pod słowami Reni, czasami trzeba zmienić miejsce, ale dla własnego domu i ogrodu - warto.
Nie zawsze trafia się coś od razu. Ale czasami można coś podejść za "grosze"....
Jeśli jest to Twoim marzeniem - trzymam kciuki za powodzenie!
Widziałam go kawałeczkami, ale dopiero teraz mniej więcej obrazuje go całość i jestem pełna podziwu i zachwytu...
Jak wiesz - ja - też optymistka
Nie wiedziałam o tym wietrznym wydarzeniu, ale zdjęcia tych połamanych drzew mówią sporo.
Bogsaf - podpisuję się pod słowami Reni, czasami trzeba zmienić miejsce, ale dla własnego domu i ogrodu - warto.
Nie zawsze trafia się coś od razu. Ale czasami można coś podejść za "grosze"....
Jeśli jest to Twoim marzeniem - trzymam kciuki za powodzenie!
- Bogsaf
- 500p
- Od: 1 kwie 2014, o 13:40
- Kontakt:
Tak, mam takie marzenie I może się kiedyś dorobię własnego ogródka
-
- 200p
- Od: 12 lut 2013, o 08:13
Piękny ogród,pozwolisz,że będzie on dla mnie inspiracją w tworzeniu mojego ogrodu na siedlisku na wsi.
Kwiat zyje,kocha i przemawia cudownym językiem.
(Peter Rosegger )
Z pozdrowieniami BARBARA
(Peter Rosegger )
Z pozdrowieniami BARBARA
- Reniak
Bogdan trzymam kciuki za spełnienie marzeń
Barjed 5251 Basiu witam, inspiruj się kochana ile chcesz
Barjed 5251 Basiu witam, inspiruj się kochana ile chcesz