Różana wieś

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różana wieś

Post »

Anabelle ci nie zmarznie , a te na różowo to ogrodowe czy bukietowe ,bo jak ogrodowe to ( przynajmniej u mnie ) trzeba okryć i zrobić kopczyk bo one kwitną na dwuletnim pędzie , jak przemarzną to nie zakwitną .
Co do strat to mieliśmy szczęście bo drzewo poleciało nie na dom tylko w drugą stronę ,więc straciłam szklarnie .
Lepiej szklarnie niż dopiero co odremontowany dom ,jakbym znowu miała tyle się narobić to chyba bym ;:145
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzika jak obiecałam

Obrazek

A tak wygląda u sąsiadki nie przycinana

Obrazek
Awatar użytkownika
dzika
500p
500p
Od: 17 lut 2012, o 21:43

Post »

Dziękuję ;:196
Wygląda pięknie. Dam swoim jeszcze trochę podrosnąć, bo zależy mi żeby szybko podrosły i zacznę je zagęszczać. Nie wiedziałam, że tak można. Dziękuję za podpowiedź :D

Współczuję strat. Szkoda takich starych drzew. Ale wiesz, nie ma tego złego. Będzie miejsce na nowe drzewka.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dzika pisze:Dziękuję ;:196
Wygląda pięknie. Dam swoim jeszcze trochę podrosnąć, bo zależy mi żeby szybko podrosły i zacznę je zagęszczać. Nie wiedziałam, że tak można. Dziękuję za podpowiedź :D

Współczuję strat. Szkoda takich starych drzew. Ale wiesz, nie ma tego złego. Będzie miejsce na nowe drzewka.
Witam , Karola. Obejrzałam wszystko i jestem zauroczona. Uwielbiam taką wiejską zagrodę co ma swój klimat, a Twoja ma. Jest piękna, nawet ta stara jeszcze niezagospodarowana była super ! :) teraz jest ślicznie :) Ja też mam na wsi dużą działkę i od 10 lat obsadzam różnymi kwitnącymi drzewami i krzewami. Szkoda tych starych drzew. ja mam przedwojenne drzewa , częściowo usychające i wykorzystałam je do obsadzenia glicynią, różami, clematisami...., pięknie się wiją i drzewu nie szkodzą, mało tego bo jak podlewam czy nawożę róże to drzewo też dostaje i ładnie owocuje na tych gałęziach co ocalały od starości :) serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Mojego Arboretum karola
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Reniu, jak ja Ci zazdroszczę tych sielskich widoków, zwłaszcza tego makowego pola :wink: Szkoda, że za moim miastem nie ma takich widoczków.
Garden room powstał na bazie szopy, czy samodzielnie stworzony od podstaw? Super pomysł i pięknie zaaranżowany.
Meble i akcesoria gustownie zrekonstruowałaś, aż pozazdrościć takiego kredensu do renowacji ;) Też lubię coś tam dłubać palcami i zawsze wykorzystuję to, co inni traktują jak śmieci.
Ale strasznie ta trąba wyglądała i jakie szczęście miałaś, że Twój dom ominęła. Okropne są te kataklizmy. Pamiętam jak u nas był szkwał (kilka osób utonęło na jeziorach), drzewa aż się pokładały na ulice i chodniki, wówczas żartów już nie ma, tylko strach.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karola witam Cię ja jestem zachwycona Twoimi różami na drzewach , mnie też takie by się marzyły, ale moje drzewa jeszcze mają wielkie korony które dają zbyt duży cień ,żadna roślina by nie urosła ,najwiecej jest jabłoni jak jest urodzaj jabłek to 5 ton nawet sprzedawałam do przetwórni .

Alana witam , miło Cię gościć w moich skromnych progach , mój garden room powstał z istniejącej już szopy , nie do końca jest jeszcze skończony , jeszcze musi iść wykończenie sufitu wikliną. Masz rację kataklizm to coś strasznego , dopiero gdy się go przeżyje , doświadczy na własnej skórze rozumie się tak naprawdę grozę ,strach i panikę .
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Reniu - tyle ciekawostek wiąże się z Twoim ogrodem. Dobrze, że wyszłaś z tym do nas.
Widziałam go kawałeczkami, ale dopiero teraz mniej więcej obrazuje go całość i jestem pełna podziwu i zachwytu...
Jak wiesz - ja - też optymistka :tan
Nie wiedziałam o tym wietrznym wydarzeniu, ale zdjęcia tych połamanych drzew mówią sporo.

Bogsaf - podpisuję się pod słowami Reni, czasami trzeba zmienić miejsce, ale dla własnego domu i ogrodu - warto.
Nie zawsze trafia się coś od razu. Ale czasami można coś podejść za "grosze"....
Jeśli jest to Twoim marzeniem - trzymam kciuki za powodzenie!
Awatar użytkownika
Bogsaf
500p
500p
Od: 1 kwie 2014, o 13:40
Kontakt:

Post »

Tak, mam takie marzenie ;:139 I może się kiedyś dorobię własnego ogródka :)
barjed5251
200p
200p
Od: 12 lut 2013, o 08:13

Post »

Piękny ogród,pozwolisz,że będzie on dla mnie inspiracją w tworzeniu mojego ogrodu na siedlisku na wsi.
Kwiat zyje,kocha i przemawia cudownym językiem.
(Peter Rosegger )
Z pozdrowieniami BARBARA
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogdan trzymam kciuki za spełnienie marzeń ;:215

Barjed 5251 Basiu witam, inspiruj się kochana ile chcesz :D
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trochę zdjęć z ostatnich dni ,niestety wiele róż przekwita ,ale inne zaczynają swój koncert ulotny
Kielichowiec Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cudownie pachnący powojnik
Obrazek
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold